27 srpna 2011

Hop a skok a je podzim....

Ták a je to, dopoledne bylo parné léto a teď je studený podzim....takový obrat počasí zažívám letos již podruhé. První byl ten květnový, kdy do teplého počasí najednou přišla chumelenice a mráz a teď, kdy během pár hodin slezla teplota o celých 12 stupňů. A to bez bouřky, deště a jiných podobných projevů. Jediné co bylo celý den byl hodně silný vítr. Zatím co mi v devět hodin psala Ála, že v Německu je opravdu zima, manžel mi o něco málo později psal že si na chatě(v Mníšku pod Brdy) začne co nevidět topit a Pája psal o tom že u něj už prší, my tady ještě vesele pobíhali okolo bazénu a přemýšleli zda do něj skočit nebo ne. Ale nakonec přece jen dorazilo to ochlazení až sem a pak už jsem se nestačila divit jakým fofrem jel teploměr dolů, až se nakonec zastavil na momentálních 14ti stupních. A do toho prší, fouká a hřmí. Jo, jo včera touhle dobou havaj na terase při svíčkách a teď pekně pozavíraná okna aby to teploučko co se naakumulovalo se pěkně drželo doma. Jediný ale kdo si oddechne jsou kytičky a záhonky, konečně po tom úpalu zase trocha vlhka....a pak všichni kdo musí jezdit MHD (viď Ivet). Takže v rámci možností Hezký den....

9 komentářů:

  1. Ani nevíš jakou máš pravdu! Těším se, že v MHD budu moci už dýchat. Dalo by se říct, že i proto se už těším v pondělí do práce!

    OdpovědětVymazat
  2. Tady taky prselo, spíse prehánky, ale docela skoda, protoze byl v Dortmundu den homesexuálu a lesbicek. Mohl bych mít lepsí fotky.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano je to skoro šok,když se tak najednou ochladí.Ale léto určitě ještě bude.Alespoň to "babí".

    OdpovědětVymazat
  4. Venku je 10 stupňů, alespon mě to nenutilo dopajdat se ven..a šetřím tak tělo i nohu...

    OdpovědětVymazat
  5. Snad zítra bude zase líp,alespoň už nebude pršet a ta hrozná vedra letos skončila.A babí léto taky stojí za to!Hlavně pro "nás".

    OdpovědětVymazat
  6. Jsou to opravdu teplotní šoky. Ale pokud bych si měla vybrat, tak já mám raději teplo. To, co panuje dneska je naprostý hnus fialový. Ještě, že jsem stihla dopoledne otrhat rajčata a ostružiny.

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Tak tomu říkám slovo do pranice ...

    OdpovědětVymazat
  8. No doooobře,léto v srdci a občas studené nohy!

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: trefné a výstižné...ale to spraví teplé ponožky, anebo hupnout pod peřinu, nejideálněji ne sama ....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....