31 července 2011

Chutná inovace.....

Před nedávnem jsem dávala v plen recept na koláč se švestkami a mákem. Základem je linecké těsto a to a ještě dvě věci mne přivedly na tuto inovaci. Procházka po zahradě a moje dcera, velká milovnice tzv.tartaletek. Kdo tento zákusek nezná, jedná se o velký košíček z lineckého těsta naplněný jemným pudinkovým krémem a ozdobený čerstvým sezonním ovocem to celé zalité v "igelitu" (to je výraz dceřina přítele kterým nazývá želé). Jak jsem procházela po zahradě tu jsem utrhla nějaké maliny, tu dotrhala rybíz ať již červený nebo černý, víc už bylo borůvek které teď na zahradě začínají zrát i nějaká ostružina se našla. K tomu se přidalo pár nektarinek z lednice a inovace byla na světě. A vznikla mega tartaletka.
Takže na základ z lineckého těsta namažete krém z pudinku (klasika pudink + máslo) a to v hojné míře, na něj nakladete ono sezonní ovoce ke kterému máte přístup, pokud ne tak i kompotované není vůbec špatné a to celé zalijete dortovou želatinou. Moc chutná je když se rozdělá v nějaké šťávě. Necháte ztuhnout a nakonec dáte pravou, nefalšovanou, ručně šlehanou šlehandu. A taky v hojné míře. Pro ty kdo drží dietu smůla, pro ty kdo si rádi pochutnají blaho!

Zajímalo by mne jestli už někdo z vás ten koláč v původním znění pekl a jak mu chutnal....Podělte se o zážitekSmějící se

1 komentář:

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....