27 května 2011

Nové květy na zahradě...

Když jsem s vrátila počtrnácti dnech domů a prošla jsem si zahradu a zjišťovala co kvete. Po pravdě na záhonech se zatím nic neděje, odkvetly tulipány a zatím jediné co začíná rozkvétat jsou sibiřské kosatce a bílé hvězdičky květů snědku. Oproti Praze a okolí jsme tady hodně pozadu, a tak jedině kaktusy mi nasazují květy anebo již kvetou. A pak magnolie, ale to je odrůda pozdnější, kvete až když má listy, což je tak trochu na škodu, protože zanikají v jejích ohromných listech. Ale zase má výhodu v tom, že již většinou mrazy jsou za námi a tak jí květy nepopálí....

6 komentářů:

  1. Krásně ti to kvete, ten červený květ na kaktusu je nádherný. Máš pravdu, na záhoncích se toho teď moc neděje, ale za pár dnů rozkvetou lilie a zase to bude mít veselé barvy.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se zase moc líbí ten fialkový květ na kaktusu, je to vůbec zázrak, že takové pichláče dovedou vytvořit takovou nádheru Magnolie už v Praze odkvetly, jsou to nádherné květy - škoda, že se neprodávají řezané do vázy v květinářství, třeba by mi jí někdy někdo koupil?

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Kaktusy umějí nádherné květy, asi tím kompenzují tu ježatost a pichlavost. Ale ta moje magnolie by se ti ve váze pěkně vymstila, děsně totiž smrdí , .Ale ty "klasické" brzy kvetoucí i voní. Když jsme ještě bydleli v Praze tak manžel dělal na Novodvorské na cejchovně a tam měli na zahrádce nádhernou magnolii, tak jsem si tam asi dvakrát do vázy natrhala. Ale co jsem zatím viděla jako zvláštnost v květinářství co se týče řezaných kytek, tak to byly lekníny, To jsem taky neodolala a koupila si je. To bylo také ještě v Praze na sídlišti. Od té doby už jsem nikdy na ně nenarazila.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezky to máš rozkvetlé. Magnólie mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera. Mám ráda kytky.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]:Já taky, ale už se snažím je nějak redukovat, protože už to nějak nestíhám. Zahrada, psi, výstavy, domácnost, pořád je co dělat....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....