16 března 2011

Jaro už je konečně i u nás pod horami....

Teplé a slunečné počasí minulých dní i u nás v podhůří začalo pomalu ze země vytahovat první jarní květy. Krokusy, sněženky, talovíny a bledulky se nechaly během pár dní vytáhnout z prochladlé země a otevřely své barevné květy prvním včelám, které se také nedočkavě rozlétly po zimě do světa. A nedaly se zahanbit ani první kočičky a jehnědy na lískách....jen bohužel, dneska už je po krásných sluných dnech veta a venku je šedivá, zamračená obloha z které i začalo pršet.


Jarní květy
Jarní květy
Jen těm bledulkám to letos trvá o něco déle než jindy, než se nechaly sluníčkem přemluvit a začaly vystrkovat své bílo - zelené hlavičky z trávy.....

3 komentáře:

  1. Nádhera! Vy jste oproti mojí zahradě napřed! Nemohu se dočkat jara, dokonce i s virózou pohrabuji, lehce prořezávám, protože mě svrbí moje zelené prsty ...

    OdpovědětVymazat
  2. Jedním slovem - nádhera. Je vidět, že je jaro opravdu tady. A to že prší je dobře, zem je po únorových holomrazech strašně suchá. V neděli jsem vyhrabovala trávu, občas byly někde pozůstatky sněžné plísně. Když jsem zabrala víc, šlo vše za hráběmi a místo trávníku byl jen prach. Takže, já déšt' opravdu vítám.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: To je pravda, tady je všechno také vyschlé na troud, i když hlouběji pořád ještě zmrzlé na kámen.Proto to taky těm bledulím trvalo tak dlouho než se vůbec ukázaly.A prachu ve vzduchu bylo taky už moc, takže ten déšť je tak trochu vysvobození.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....