28 ledna 2011

Máme se opravdu bát?.....

Každému z nás, kdo má mailovou schránku již určitě ve schránce přistál nějaký ten " spravedlivě rozhořčený" dopis, kde se píše o tom, jak nás čeká černá budoucnost v lékařství, v našem politickém rybníčku a pod. Nedávno u mě přistálo video, kde se objevilo varování před tím, že za pár desítek let naše "západní" civilizace zanikne a nastoupí světovláda islámu.
Hluboký a příjemný hlas v něm americkou angličtinou velice sugestivně říkal jak špatně dopadneme. Mě osobně se sice tento způsob nelíbí, připomíná to ony plamenné výhružky nacistických pohlavárů o nebezpečnosti Židů pro svět, ale bohužel má i své pravdivé jádro.
Arogance a nesmiřitelnost dnešního islámu a potažmo muslimských vůdců, je opravdu bezbřehá a velice nebezpečná. Fanatismus jeho vyznavačů je věc která se nedá brát na lehkou váhu, smrt ve jménu Alláha je pro ně splněním snu. Měla jsem v poslední době možnost číst několik knih které napsaly jak ženy, kterým se podařilo vymanit z područí islámu a stát se v Evropě i političkami, tak i ženy ze Západu, které se do arabských zemí přivdaly a musely se novému životu přizpůsobit i tím, že se z nich staly muslimky i proti jejich vlastnímu přesvědčení. A nebylo to čtení rozhodně veselé. Dokud se nezmění myšlení lidí, nezmění se nikdy ani jejich postoj k Západu a k celkovým změnám v arabském světě. A aby se to nestalo, o to se starají školy islámu, které vychovávají další a další fundamentalisty a navíc se ženám upírají i ta už tak okleštěná práva. Jenže k tomu chybí hlavně ochota se změnit a přesvědčení o tom, že jen islám je ta pravá víra.
Nemá cenu zde diskutovat o tom, co všechno je v islámu špatně, to si můžeme dnes a denně přečíst, vidět ve zpravodajstvích, slyšet na vlastní uši od lidí, kteří měli tu pochybnou čest se s ním setkat.
Ono video jsem poslala kamarádce a poprosila jí o názor.
Přišel mi od ní dlouhý a velice rozhořčený mejl. Má sama bohužel negativní zkušenost s islámskými sousedy, a z obsahem onoho videa souhlasí, už jen pro to, že ona kuvajtská rodinka je opravdu "požehnána" množstvím dětí.
Psala o jejich absolutní neochotě přizpůsobit se alespoň trochu našemu způsobu života a s tím i spojenými povinostmi.
O tom jak se chová pán domu ke své ženě. Nikdo nechce po těchto lidech aby úplně smazali svoji národní identitu a stali se něčím co nejsou, ale na druhé straně je na místě aby alespoň nějakým způsobem byli ochotni se přizpůsobit způsobu života v té zemi kde našli nové domovy, tím spíš že oni sami od lidí ze Západu požadují a to velmi striktně a někdy i dosti nevybíravým způsobem aby dodržovali pravidla jejich světa.

Naší republice se zatím nějaký velký nárůst počtu muslimských obyvatel vyhýbá. Ale na druhou stranu jsme v obklíčení zemí kde je ten nárůst hodně velký a neustále jich přibývá. Jenže i náš stát momentálně dělá všechno pro to, aby se to brzy změnilo. Samozřejmě že nynější škrty v sociální sféře nejsou jen vinou této vlády, ale i těch předcházejících, kdy se peníze rozhazovaly plnými hrstmi a moc se nemyslelo na budoucnost. A tak se samozřejmě dnešní mladí hodně rozmýšlejí jestli mít vůbec děti a když, tak opravdu jen to jedno, aby byli schopni mu zaručit to že se budou o něj moci postarat.
Pak je opravdu možné, že Evropa bude za pár desítek let muslimským rájem, kde budou pronásledováni pro změnu nevěřící psi.

A když jsem včera viděla ve zprávách záběry jejich tradičního způsobu popravy ukamenováním běhal mi po zádech opravdu velmi silný mráz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....