23 ledna 2022

Na tu pravou zimní .....

 


.... zimu, tedy zimu v tom správném období, protože
ten listopadový sněhový prolog neberu jako tu pravou zimu, jsme si letos tady u nás počkali docela dlouho. Jak jsem se dívala na fotky když jsem je vybírala do kalendáře, v posledních třech letech přišla buď hned v prvním lednovém týdnu anebo druhém. Tentokrát ale ne. Bylo to takové prapodivné střídání počasí. Déšť, sníh, mráz, teplo, sníh, obleva.... a povětšinu času zataženo. Sluníčka jen jako šafránu. A tak nebylo divu, že když jsem se včera ráno vzbudila a k mému údivu venku nejen svítilo sluníčko, ale bylo čerstvě nasněženo a mrzlo. Proč údiv? No protože když jsem šla večer z práce tak bylo teplo, a obloha mírně zatažená a poprchávalo.
Na nic jsem nečekala a hurá na procházku. Tentokrát jsem dodržela svůj osobní itinerář, a vyrazila po cestách, kudy jsem už nešla tedy velmi hodně dlouho. Trochu jsem se občas ztrácela v Matrixu, protože za prvé, pod sněhem jak známo vypadají i notoricky známá místa úplně jinak, a za druhé mnohá místa ztratila svou tvář vykácením stromů a jiná zas získala jinou díky už stromům vzrostlejším. Ale jak vidno z toho, že píšu dnešní článek, neztratila jsem se definitivně a domů dorazila v pořádku. Sice s mokrými kalhotami a ponožkami, protože sněhu bylo nad obrubu mých trekových bot a tak mi dost často padal do bot, a vyšší už fákt doma nemám. A s dobitými baterkami. Ono bylo totiž vážně krásně. Jak jsem tak šla tím zasněženým lesem který prosvětlovaly paprsky slunce, tichem které tu a tam přerušil zpěv ptáků, neporušenou sněhovou plochou, kde jen čerstvé stopy po srnách a zajících naznačovaly, že je okolo nějaký život, bylo to něco úžasného. Přesně ta zima, kterou můžu. Na jednom místě rostou u cesty dva mohutné buky a krásně tam svítí sluníčko. Tak jsem se o jeden opřela, zavřela oči a hřála se v paprscích. A užívala si tu chvíli. Všechno ošklivé posledních dní co se zas v mém životě s pravidelností vlakových spojů objevuje někam zmizelo, starosti a strachy se vypařily, a já po dlouhé době měla hlavu lehkou a bezstarostnou ....
Dneska opět sněží, a zas připadlo hezkých pár centi sněhu a vypadá to, že sněžit bude ještě dlouho, ale chybí sluníčko, a to už není ono. Vsadím se, že zítra zas bude svítit protože jdu dopoledne do práce, tudíž na nějaké procházení nebude čas ....

 Začneme tím, že se trochu porozhlédneme po krajině ....













39 komentářů:

  1. Včera bylo hezky i v Praze, dneska ne. Odpískala jsem vycházku se Zuzanou.
    Hniju doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem doma dneska. Včera jsem nemusela vařit, dneska už jo, a pak se budu macerovat ve vaně abych zítra v práci vypadala přitažlivě ;-) :D

      Vymazat
  2. P.S. Šla by fotka použít jako tapeta na PC...???
    Mám ráda originály :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, ale musela bych ti jí poslat v jiném formátu, tyhle jsou na tapetu v moc malém formátu, buď by nebyla přes celý monitor, nebo by byla rozkostičkovaná

      Vymazat
    2. Tak prosím tu třetí a pátou od konce.
      Díky moc. Mám na ploše v práci obrázek od Lady s Mikulášem atd, fotku Druhorozeného s Lucinkou jsou smázla, když mu dala kopačky. Sice zase jsou spolu, ale nebudu to furt měnit.

      Vymazat
  3. Vendy, krásná procházka i nádherné fotografie. Takové chvíle opravdu pomáhají zapomenout na vše špatné a krásně dobíjí baterky.
    Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, obzvlášť když v posledních třech měsících toho sluníčka bylo málo a problémů tak moc....

      Vymazat
  4. Fakt krásné fotky. Těžko napsat, která se mi líbí nejvíc :-).
    Pěkné nedělní odpoledne !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky když je takhle krásně se to fotí úplně samo.

      Vymazat
  5. Moc hezká procházka i fotografie. Také jsem využila slunečného počasí a vyrazila na procházku. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí to vyšlo na sobotu, být to v pátek, nebo zítra, tak mě švihne protože jsem byla a budu v práci i dopoledne. Dneska sice až do poledne chumelilo, ale začalo to i trochu tát a nesvítilo, takže mne to ani netáhlo ven.

      Vymazat
  6. Vendy, tak to jsi udělala dobře, že sis vyšla na procházku. Počasí jsi měla přímo pohádkové. U nás mokro, bláto, fičák a tak jsme zalezlí doma. Krásné fotky sněhu se sluníčkem.
    Přeji hezký týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musela jsem, to se prostě nedalo ignorovat. navíc těch sluníčkových dnů je tak strašně málo.... dneska sice chumelilo, ale když přestalo, zůstala obloha zatažená, takže to ani netáhlo člověka ven.

      Vymazat
  7. Moc ti to přeji, protože takových hezkých chvil nebývá nikdy dost. Podmínky u vás byly parádní a z tvých fotek to krásno přímo sálá!
    Já tuto zimu mám smůlu a ještě jsem se s pěknými podmínkami a zároveň volnem zatím nepotkal.
    Měj se fajn a přeji ti, aby ti ty dobité baterky vydržely co nejdéle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo nádherně, po hodně dlouhé době takové perfektní podmínky. Co se týče výdrže baterek, však on se mužskej brzy postará o jejich totální vybití :-(

      Vymazat
  8. To je dobře,že jsi se dočkala.Sobota u nás byla ukázková.Vyrazila jsem s kamarádkou na výlet.
    Tvé fotografie jsou nádherné.Nedokážu vybrat,která se mi líbí nejvíce.Snad nás takových krásných dnů ještě pár čeká.
    Vendy, měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už bylo na čase, aby se sluníčko ukázalo, já už tedy docela trpěla v té šedi. Naštěstí jsem chodila do práce i dopoledne nebo dělala účetnictví, tak mě to aspoň nebylo líto. Já spíš doufám, že už takových dnů začne přibývat, koneckonců leden už tenhle týden končí ...

      Vymazat
  9. Nádherné, slunce všechno ještě zkrásní. Taky procházím místa, kam jsem se nějaký čas kvůli tomu pitomému kloubu nedostala. Modrá, bílá, černá to je úžasná kombinace. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v poslední době nějak ty procházky vůbec zanedbávala, jestli to udělaly ty poslední dva kovidové roky, že člověk ztratil nějak zájem o všechno kolem sebe, nevím. Asi tomu nahrávalo i ne pěkné počasí, a když už, tak jsem trávila volno spíš u a v bazénu než na procházkách...

      Vymazat
  10. Anonymní23/1/22 23:01

    Lydie

    Moc hezké fotky. V sobotu bylo u nás opravdu nádherně.

    OdpovědětVymazat
  11. Vendy, hezké fotky. Měj pohodový vstup do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
  12. Vendy, to jsou moc hezké sluníčkové fotky. U nás bylo taky krásně, tak jsem se toulala v lese. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné fotky, Vendy! Projít se - to udělá člověku dobře!
    Měj pohodové dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to pomohlo hodně. Sluníčko už mi chybělo hodně moc a vyhnat aspoň na chvíli z hlavy všechny problémy a chmury.

      Vymazat
  14. Tady dole už po sněhu neni sni psmatky, i tak je prijemni se projit..m

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady ještě sice je, ale takový ten hnusně mokrý.

      Vymazat
  15. U nás taky nasněžilo, ale jen malilillinko a drží se to jen místy. Ale tvoje procházka musela být opravdu super, nádhernej prašan (to se taky jinak vyšlapuje když to křupe pod nohama), krásné fotky, ta obloha jak šmolka a sněhovej koberec.
    (P.S. s tím komentováním je to půl na půl, občas to jde a dvakrát jsem se musela odhlásit a přihlásit. Blbákov, bohužel).
    Krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, prašánek to byl. A krásně lehce se v něm chodilo i když ho bylo místy nad kotníky.

      Vymazat
  16. Po dnešním, zataženém, šedivém dni u nás v Polabí jsou tvé slunečné, zimní fotky tím pravým ořechovým, co mi zlepšilo náladu.Vyplatilo se nebýt pecivál. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak když je takhle krásně mažu ven hned. Ani se nezabývám vařením. Ono se odpoledne zatáhlo a nod té doby už je zas zataženo a tak divně navlhlo. Sníh sice ještě je, ale takový ten oblevou rozňahňaný.....

      Vymazat
  17. Krásné fotky. U nás je to stejné, cukrování se střídá s táním sluníčko s deštěm. Stále to není zima, jakou bych si představovala, ale v načich výškách to asi jiné nebude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vy jste ještě výš jak my, takže by jste měli mít zimu drsnější a studenější. Ale jak stále říkám, Rybník má své vlastní počasí nesouměřitelné ze zbytkem republiky ;-)

      Vymazat
  18. Jak je vidět, do zimy se nikomu moc nechtělo, daleko široko ani noha. A přitom s modrou oblohou bylo tak krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu a docela mne to překvapilo, protože bylo po dlouhé době tak krásně. Lidi jsem začala potkávat až když jsem se vracela. Tak je pravdou, že dopoledne nikdo většinou nechodí. Všichni vyrazí až po obědě.

      Vymazat
  19. Tuhle sněhovou záplavu jsem nějak promeškal, nejspíš nás minula.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady to naštěstí ty dva dny vydrželo, ale jinak je to s počasím na nic. Furt hnusně, furt zataženo, furt šedivo....

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....