09 prosince 2021

Slunce ...

 





20 komentářů:

  1. Jak vajíčko na pánvičce. Pěkné, moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. To bylo jedno z prvních focení s tou bezzrcadlovkou.

      Vymazat
  3. Slunce mi chybí.Zajímavé pojetí.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady taky nesvítí, naopak je tu zataženo, včera celý den sněžilo a jak jsem koukala do předpovědi ještě by mělo trochu i dneska a zítra...

      Vymazat
  4. U nás teď slunce svítí a hned je veselejší nálada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych i brala, zas tu nachumelilo a se sluníčkem by to byla lahůdka!

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Zkoušela jsem trochu poškádlit čip ve foťáku přímým záběrem do slunce a čekala jak se s tím popasuje. Čili zátěžová zkouška bezzrcadlovky když jsem s ní fotila poprvé ....

      Vymazat
  6. No jo, jak píše Tlustjoch, vajíčko!

    OdpovědětVymazat
  7. Co to je za bezzrcadlovku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako jestli přežila? ;-) Stará SONY NEX 5. Koupila jsem jí od jednoho fotografa z fb skupiny na ty staroskla. S redukcí na závit M42 ostří všechna na nekonečno. Na DSLR mi fotí s redukcí jen na cca 2 m. Navíc abych mohla na nikoušovi ostřit na nekonečno, musela bych používat redukci s optickým členem, tu sice mám, ale stejně to není stoprocentní, zjistila jsem že to je tak na cca deset metrů co to zaostří. A navíc to je další sklo před objektivem navíc. Což snižuje kvalitu fotek. Ovšem co na ní miluju je ta lehkost a malost. Takže si jí beru na procházky po okolí a výlety, kde nezáleží na tom, že mi sem tam nevyjde fotka protože tam mám možnost se vrátit. Do zahraničí si beru stále nikouše. Přece jen pořád se učím fotit přes displej, navíc jsem si teď nechala dělat nové brýle kvůli tomu. Mám k ní i mezikroužky, takže se vyblbnu stejně jako před tím s nikoušem.

      Vymazat
    2. Aha, chápu. Tedy bezzrcadlovka ještě z doby, kdy slovo bezzrcadlovka skoro nikdo nepoužíval :-). Překvapilo mě, že bys ty, takový fotostaromilec, naskočila na moderní vlnu bezzrcadlovek jako nejnovějšího výkřiku rozvoje technologií. Proto ten dotaz :-).

      Vymazat
    3. Budeš se divit, ale jak jsem slyšela o prvních mirrorless, bylo to moje tajné přání. právě kvůli té velikosti, nicméně s výhodou zrcadlovek, čili výměnnými objektivy. jenže cena kolem 60K byly něco neskutečného. Tyhle NEX 5 jsou vlastně druhou řadou bezzrcadel které SONY začala dělat a popravdě asi je v tom stále nejlepší. Jo Nikon už má taky, ten s nimi vylezl až jako poslední z renomovaných výrobců. Ale na sonky většinou fotí všichni milovníci staroskel. Řeknu ti jedno, přesně se mi stalo ton co před čím mne varoval ten fotograf, že jak vyzkouším jednou bezzrcadlo, stane se to závislostí :D. Nicméně zatím stále ale zrcadlovky ve výhodách vedou, třeba ve výdrži baterek, ale už moc velký náskok nemají. Ty chodíš na Škoda týdny, tak si tam schválně někdy bezzrcadlo zapůjči, jestli tu možnost nabízejí. Na ně je totiž asi bezkonkurenční množství skel. Já mít zbytečných 50 nebo 60K tak jdu do nového okamžitě.

      Vymazat
    4. Tedy, lákat mě na takovouhle závislost, to od tebe vůbec není pěkné :-).

      Vymazat
  8. Jé, sluníčko ! Díky za něj... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, není, tak proto jsem si řekla že by se mohlo hodit ;-)

      Vymazat
  9. To vypadá, jako kdyby se Slunce chtělo sklouznout na U-rampě :).

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....