15 května 2021

Zaváhala jsem ....

 


.... a teď se mi to vymstilo. Ve středu jsem si říkala
že bych mohla posekat zahradu, ale nějak jsem se k tomu už neodhodlala, protože jsem byla utahaná jak kotě z věčnýho běhání nahoru a dolů po schodech, když jsem z půdy snášela zas kytky na letní byt. No a teď už jen prší a prší a tráva bují a bují, a pršet bude ještě dlouhou, tráva bude bujet ještě víc a já se při první příležitosti kdy bude možné posekat z toho podělám, protože to bude hustý a přerostlý. Asi bych měla začít uvažovat o další možnosti jak zmenšit plochu sekání. No nabízela by se možnost, udělat další záhony a osázet je azalkami nebo ozdobnými travinami, případně by se šikly i růže. To se uvidí časem ....


Pohled který už patří minulosti. Tulipány utrpěly velké škody nejen sluncem a teplem, ale následujícím vichrem a dešti

Nejdřív trochu bez barev ...


A teď už jen v barvách






A ještě z výpravy za bílou






Příště si doprohlédnem zbytek bílé, a něco zelené
























30 komentářů:

  1. Nádhera, zdálky i zblízka, vůni vyfotit nelze? Zdravím, Vendy Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bohužel ty vůně nelze fotit. Někdy mi vadí, že nelze fotit ani v 3D formátu. Obzvlášť stromy ...

      Vymazat
  2. Ty tulipány jsou úžasné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byly, teď už je po nich. Jen tu a tam je nějaký hezký květ, jinak je už všechno buď opadané nebo rozkřáplé a pokroucené.

      Vymazat
  3. Vendy, krásné fotky. 👍👍 Muž trávník posekal v sobotu, ale už by znovu potřeboval posekat. Tulipány jsem ostříhala už v pondělí, po dvou horkých dnech z nich byly křapáče. Dnes jsem sázela rajčata, ale dvakrát jsem u toho zmokla. Takže jsem to nedodělala a obalená bahnem, které vzniklo na záhonu, jsem se svlékala už dole na chodbě. Preventivně. Pršet má ještě minimálně týden. A já budu zítra hledat na radaru nějaké okénko, kdy nebude pršet, abych ta rajčata dodělala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už taky sekala minulý týden, ale teď ta trávě prostě letí nahoru jak blázen. Dva dny jsem nebyla na zahradě, protože furt lilo, a čuměla jsem, jak všechno na záhonech vylítlo nahoru! Pivoňky, které jsem hledala mají najednou půl metru a poupata, azalka jedna začíná kvést, další už jsou obsypaný poupatama, ozdobný česneky jen jen rozkvést....najednou je v záhonu koberců a trsů který za chvíli budou kvést...rajčata mám jen tři, protože je mám ve velkém květináči na terase pod střechou a víc se mi jich tam nevejde. Na chuť to stačí...

      Vymazat
  4. Moc hezké fotografie. Mně tulipány teprve začínají kvést. Naštěstí jsme se zahradou skončili. Měli jsme ji pronájmu a už na to chyběly síly, tak jsme pronájem zrušili a mám v péči jen záhonek před bytovým domem, který si chci hýčkat. Doufejme, že nebude pršet trvale a posekat to ještě stihneš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máš, mě už odkvétají nebo odkvetli. Podle předpovědi to tak nevypadá... a příští víkend budu, konečně, na chatě. Takže to sekání mne čeká tam.

      Vymazat
  5. Nádherné fotografie.U nás bylo docela hezky přes den a v půl páté začalo pršet a prší pořád.Občas se objeví slunce a už jsme tu měli dvě krásné duhy.
    O sekání zahrady bych mohla vyprávět,to když manžel sekal,tak byla asi na nohou celá vesnice,kde jsme zahradu měli.Nesnášel to.
    Měj hezký zbytek víkendu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sekání trávy taky nepatří mezi mé oblíbené zájmy, nicméně kvůli klíšťatům musím. nejen že mi je tahají domu psi, ale když přijde dcera s malou, tak bych nerada aby něco chytla. Manželovi to svěřuji jen v opravdu nejnutnějším případě...

      Vymazat
  6. parádní fotky!

    jojo, tráva bují. já mám zase problém dovézt na zahradu sekačku, jelikož mám rozježděnou příjezdovou cestu a je plná vody....pokud to nestihnu, než bude džungle, vezmu kosu...
    jinak jsem zmenšil výrazně trávníkovou plochu tím, že jsem část zahrady nechal zarost pérovníkem pštrosím. je elegantní a trávu mezi sebe nepustí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sice taky řešení, ale asi by mne to za chvíli přestalo bavit. I když určitá místa by se tu našla kde by si mohl bujet. Tak u takových přírodních zahrad to jde, tam s tím nemám problém...

      Vymazat
  7. Krásné fotky. Já jsem dnes málem zavařila sekačku, jak to je husté a jak jsem se snažila posekat po té, co to trochu oschlo a než zase začalo "chcáti". A stejně jsem posekala jen část a potom zmokla. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mě taky štve jak se ta sekačka v tom dusí. Sekneš jednu dvě brázdy a je plnej koš! Takže furt lítáš vysypávat.... já kvůli těm přeháňkám jsem se do toho ani nepouštěla, nemám ráda když to nemůžu posekat najednou. Pak mám zahradu třístupňovou a stejně nakonec musí začít odznovu všechno.

      Vymazat
  8. No, ještě chvíli a může jít sázet rýži... :o)
    Děkuji za krásné fotky a přeji příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to jsem si říkala vloni, když jsem měla třikrát třetinu zahrady pod vodou. A ne nějak maloučko, ale tak patnáct čísel vody to bylo....

      Vymazat
  9. Krásné fotky. Tulipány nám kvetou na chalupě.
    Manžel posekal kolem chalupy a myslím, že až tam teď pojede, že bude znovu sekat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ani mi nemluv o chalupě. Já počítám, že na chatě bude tráva po kolena! Takže vyleze člověk z auta, zatopí a hurá pro sekačky a sekat....

      Vymazat
  10. Líbí se mi čtyřka. Moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamzičník je takový tou barvou optimistický. I když taky pěkněj plevel ;-)

      Vymazat
  11. Já jsem stihla naše travnaté terasy posekat. I když u nás zase až tolik neprší.Dnes i slunce vykukuje, no ale nebe nic moc. Takže uvidíme,uvidíme.
    Fotky..... nádhera !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už jsem jednou sekala, ale jak po tom teple začalo pršet, neskutečně všechno vylítlo nahoru. A nejen tráva! I kdyby dneska nepršelo, je mi to k ničemu, protože nesmíme v neděli hlučet.

      Vymazat
  12. Vendy, tulipány se mi líbí černobílé i barevné. S trávou to máme asi jako Ty. Je to přerostlé, když bylo hezky nebyli lidi, když lidi jsou prší. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska by to šlo, jenže se zase nesmí.... je neděle. :(

      Vymazat
  13. Mám pocit, že sekání trávy ji jen povzbuzuje, aby ještě víc rostla. Překvapilo mě, že po týdnu už tam zase bylo plno žlutých pampelišek.
    Pěkná výstava tulipánů, nač jezdit do Holandska? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona sekáním houstne, to je stará známá věc, a ty pampelišky jsou v tomhle bezkonkurenční, ony se před tou sekačkou sklánějí, a druhý den po posekání se zas napřímí.

      Vymazat
  14. Moc pěkné fotky. Se sekáním je to věčný boj. A když přijde období dešťů je to děs. Dokonce prý hrozí povodně. Pod zahradou mi to už sekačkou nepůjde, je to hustý a je tam bažina. Asi letos dojde na klasickou kosu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, máme přece v Čechách dle ministra Brabce pětisetleté sucho!

      Vymazat
  15. No jo, teď to frčí tak rychle, že je snadné slyšet trávu růst :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys byl v bambusovém lese, tak bys jí slyšel. Bambus, i když se to nezdá, patří mezi traviny a svým extrémně rychlým růstem opravdu vyluzuje zvuk. Mě by tedy vyhovoval růst trochu pomalejší, který bych stihla korigovat sekačkou bez toho, že bych se udřela!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....