11 dubna 2021

Makáme, babi, makáme .....

 


.... Tak by se daly nazvat dnešní
fotky. A jak jsem se k nim dostala? To bylo milé děti tak ....
Ne, nebude žádná pohádka, ale prostě mi zavolala včera dcera, co mám v plánu, že by potřebovali odpoledne zabavit Bobuli, aby mohli se zeťákem dělat na zahradě aniž by se jim do toho Bobule pletla. Práci jsem sice měla na zahradě i já, ale zas, už třičtvrtě roku jsem u nich nebyla, tak jsem souhlasila. Jenže nakonec dopadlo všechno úplně jinak. Bobule mne sice přivítala velmi radostně ale hned mi oznámila že bude s tátou makat (její slova) na zahradě a jestli s nima budu makat (děsně se jí to slovo líbí) taky. Zpočátku jsme si sice hrály na pískovišti, pak si dali s dcerou a zeťákem kafe, ovšem Bobule si pak vzala svoje malé hrábě, rýček a kolečko a šla tedy s tátou makat. Ovšem od toho jí záhy odvedla jiná oblíbená činnost a to jízda na kole. Dcera chtěla jen pojezdit kousek za domem a pak zpátky aby mohli natahovat textílii pod mulč, ale malá že chce na koníčky. Dcera jí řekla že ne, že to neujede a že si jen uděláme kolečko a půjdeme domů. Jenže říct před Bobulí, že něco nezvládne, je obrovská chyba. Jak jsme se dostaly na rozcestí odkud jsme se měly vrátit, Bobule se prostě rozhodla ukázat, že ONA na koníčky dojede! nabrala takovej švunk na tom svým pidikole, že jí dcera nebyla schopná dohnat (a to má natrénováno, páč dva roky už běhá) a milostivá se zastavila až za polovinou vzdálenosti, která nám k vytouženému cíli chyběla. Když jsme jí konečně dohnaly, za a) dostala sprdunk a za b) rozkaz k návratu. Chyba lávky, vymínila si že chce ke koníkům a že tam taky dojede, což se ji také podařilo! Ujela na tom prvním dětském malém kole bezmála tři kilometry tam a zase zpátky, jen asi tři minuty se ode mne nechala nést. A ještě si polézt po prolejzačce na hřišťátku u koníčků....nemusím dodávat, že já zpátky už pajdala, protože jsem si vzala boty nové, které je potřeba rozchodit, ovšem postupně, takže mne bolely paty, palce, měla jsem žízeň a vůbec už jsem toho měla až nad hlavu. Doma jsme moc pochválené nebyly, protože zeťák netušil že zmizíme na hodinu a půl, a musel tu plachtu natahovat za dost silného větru sám. A Bobule? Ta měla ještě tolik energie, že hopsala po celém domě jak zajíček ....

Krom kolečka, rýče a hrábí má ovšem také svoje zahradnické rukavice!


Ještě to po tátovi opravit ....


.... uhrabat ....


.... a pak rukavice adié a jde se jezdit!


.... tedy nejen jezdit, ale nejdřív si polézt po kolech slámy ....





.... tak a teď, když jsme dojely kam jsme chtěly, tak hurá na prolejzačku ....



A zítra si ukážeme co jsem si fotila já, zatímco Bobule si řádila na prolejzačce a klouzačce...




22 komentářů:

  1. Vendy, na Bobuli je vidět, jak ten čas letí.💋👍 Nejen na ní, ale na všech dětech.
    Je vidět, že se ničeho nebojí a do všeho jde s vervou.
    Děti mají v sobě nějaký rezervoár energie a zatímco my padáme "na hubu", děti rejdí jako motorové myši. Krásné fotky krásné holčičky. 👍👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to ona jde. Je to taková tryskomyš. Navíc se dokáže krásně zabavit i sama, není z těch dětí, které neustále vyžadují pozornost okolí a nutí všechny že si s nimi musí hrát. Prostě si s námi sedí a najednou se sebere a jde si hrát nahoru do pokojíčku, tam je třeba hodinu, a pak si zas jde sednout k nám.

      Vymazat
  2. Děti mají ohromnou energii. Na vnučce je vidět, že jde od všeho s vervou.

    OdpovědětVymazat
  3. Vendy, je to kouzelná holčička s velmi šibalskýma očičkama. Kdo by jim odolal :o)
    Ty fotky na slámě jsou úžasné!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a jak s těma očkama už teď dokáže svůdně házet! :D :D :D

      Vymazat
  4. Vnučka je šikovná a je vidět,že ji to baví.Krásně jsi ji nafotila.S balíkama slámy jsou fotografie úžasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je. Nebojí se výšek, v tom je po mě. Já lezla od mala po stromech, dcera se výšek bála. Sportovně založená je ovšem zas po ní a prababičce.

      Vymazat
  5. Vendy, malá je pěkně tvrdohlavá a jde si za svým, což se jí může v životě hodit. A je moc šikovná, když ujela tolik km. Hezké fotky.
    Přeji prima dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, má svou hlavu ve všem. I v tom jak se naučila jezdit na kole bez balančních koleček. prostě řekla že je chce sundat a bude jezdit bez nich. když jí máma říkala, že to není jen tak, prostě vzala kolo jinému děcku které kolečka nemělo sedla na něj a jela. Takže okamžitě šla ta z jejího dolů. No jo, ale ona ujela těch pět a něco kiláků opravdu na tom nejmenším kole a ještě v protivětru za hodinu! Což jsme s dcerou nechápaly. Tak daleko nikdy nejela. Prostě chtěla jet na koníčky a přes to vlak nejede....už má dcera na bazárku vyhlédnuté větší kolo, sice bylo v plánu až příští rok, ale když takhle drandí, tak je zas škoda aby se na tak malém kole trápila.

      Vymazat
  6. Vendy, to je super příběh a fotky bys mohla prodat Ministerstvu zemědělství!!!Holčička je jako vítr, není ona po babičce? Hezký celý příští týden Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak babička byla z té rychlé pětikilometrové procházky totálně mimo, zatímco ona byla plná energie!

      Vymazat
  7. Jednou z ní bude horolezec :).
    Naše malé vnučky mnohem radši než na procházky jezdí na kole a my za nimi utíkáme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli horolezec to nevím, ale určitě už teď ke sportovním aktivitám docela tíhne. A musím říct, že i tomu má i nadání.

      Vymazat
  8. Děti rády pracují na zahradě a napodobují dospěláky. Bobule už je velká holka a při práci jí to sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky bych chtěla mít zase tolik energie. :D Moc pěkné děvčátko, se nedivím, že se jí nedá nic odmítnout. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si taky říkám, že bych potřebovala aspoň kousek té energie od ní. No pěkně už toho zneužívá. Obzvlášť vůči tátovi ;-) :D

      Vymazat
  10. Po kompak je tak zarputilá a pracovitá? Ta to někam dotáhne. Šikula.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, kdybych byla tak zarputilá jak ona, tak jsem dávno úplně někde jinde než jsem teď ;-)

      Vymazat
  11. Ta už je velká a vážně je Ti hodně podobná...!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako malý určitě, to je jak já, přes kopírák....

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....