08 března 2021

Jak bylo předpovězeno ....

 

.... tak se také stalo, a od brzkého rána tu sněžilo
a sněží zas. Když mi dneska nabídl fb přehled dne, za uplynulé roky, není to nic divného. Na 8.3. tu povětšinou napadlo od pěti do třiceti centi sněhu. Dneska to naštěstí hned taje, takže mne to zas tak moc nevadí. Co mi vadí víc, je moje vlastní blbost, neb jsem si zapomněla připravit už minule když jsem jela s dcerou na sociálku do složky k předčasnému důchodu rodné listy dětí. protože kdybych ta učinila, zjistila bych že svůj rodný list má dcera u sebe. Na to jsem ale přišla až dneska, kdy jsme se vypravily na sociálku sepsat ofiko žádost a když na mne úřednice žádala ty rodné listy bylo vymalováno. Sice jsme se vrátily, jenže jsem při tom právě přišla na výše zmíněné. Takže druhý pokus se koná zase ve středu. Ještě že si dcera napsala papír že se stará o osobu blízkou a vozí jí na kontroly (manžela) protože už překračuje cestou k nám hranice okresu. No jo, skleróza sice nebolí, ale člověk se při ní hodně nalítá ....

A když dneska chybí sluníčko, tak si ho zas trochu připomeneme...








Původně jsem tuhle fotku chtěla smazat, protože jsem přišla na to, že není zaostřená tam kam jsem chtěla, i když ve foťáku to tak vypadalo. Jenže se mi u ní líbil bokeh a tak jsem jí dala šanci







 

22 komentářů:

  1. Kouzelné fotografie, je v nich zakleté světlo a to dnes potřebuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Vendy, to jsou úžasné fotky. 👍👍👍
    U nás dnes také ráno chumelilo, dokonce vyjeli silničáři a po ránu solili Karlovarskou. Hned tři za sebou. Já šla do řádného důchodu v listopadu, ale žádost jsem si šla podat už v červenci. Také mi chyběly nějaké papíry, rodné listy jsem měla jen ofocené, ale stačily. Kdysi jsem pracovala v jedné firmě, která zanikla a veškeré podklady asi zanikly i s ní. Takže jsem doma našla pracovní smlouvu a pak žádost o rozvázání prac. poměru, kde jsem měla razítko z podatelny za týden si dala repete. Naštěstí mi ty roky byly uznány.
    Držím palce, abys jednání s úředním šimlem zvládla bez ztráty květinky. 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já mám ty papíry pohromadě už dlouho, jen ty rodné listy jsem jaksi opomněla. Já si to dala k prvnímu červnu. Ale tuším, že to zvládnu za zítřek. Jak jsem psala Milošovi, paradoxně teď se mnohem líp všechno vyřizuje. A úřednice jsou klidné a vstřícné...
      Dneska už zas svítí sluníčko a určo bude svítit celej tejden, protože ví, že nemůžu makat na zahradě neb musím zas chodit dopoledne za koviďáky.

      Vymazat
  3. Je to jako z jiného světa, ledové ale kouzelné a nadějné. :)

    OdpovědětVymazat
  4. To mi povídej, z kanceláře do kanceláře to mám dobře sto metrů, a vždycky si vzpomenu těsně před jednou z nich, že mi něco chybí, to je pak deset kilometrů, jen to hvízdne :D.
    Krásné fotky, u nás dnes sluníčko šajní jako o život :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mi to máme půl hodiny tam a půl hodiny zpátky, když počítám další půlhodina cesta do a z Litomyšle tak se ten čas pěkně nastřádá...
      Včera tu až do odpoledne sněžilo, pak tedy na chvíli svítilo, a dneska svítí zas už od rána. Klasicky jako vždy když potřebuju dělat na zahradě a místo toho musím za koviďáky zas do práce i dopoledne.

      Vymazat
  5. Mrzuté, taky mě štve, když něco zapomenu...
    Ale fotky, ty jsou standardně krásné!
    Vendy, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dcera byla hodně naštvaná a já to úplně chápu. Ale když už mě jednou do toho uvrtala, tak to holt se mnou musí absolvovat.

      Vymazat
  6. Úžasné.Líbí se mi všechny a bokeh je naprosto parádní.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  7. Vyřizování na úřadech teď musí být při všech omezeních obzvlášť obtížné. Když jsem kdysi k svatbě potřeboval rodný list, zjistil, že ho vůbec nemám (anebo neumím najít) a musel jsem pak v rodném Uh. Hradišti složitě vyřizovat duplikát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budeš se divit, ale je tomu právě naopak. Na nic nečekáš, nejsou fronty, úřednice jsou klidnější a vyrovnanější ....akorát já jsem debil že jsem to nezkontrolovala. Já bych to měla s opisama horší, musela bych jezdit po Praze mezi Vinohradama a Motolem. Teď aby ten rodný list našla dcera ;-)

      Vymazat
  8. Vendy, nádherné fotky, přímo umělecké. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ale ta umělecká díla stvořila sama příroda, já mám na tom jen nepatrnou zásluhu tím že jsem to vyfotila.

      Vymazat
  9. Skleróza nebolí, ale dělají se z ní pěkné křečové žílečky :))
    Úřady a lékaře nemusím, pořadí je nepodstatné, obojí mne vytáčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mé nožky jsou za léta v obchodě a za tyhle poslední tři roky tak vytrénované, že žílečky se netvoří. Navíc jánsi tam vždycky dovezu zadek autem ;-). No neříkám, že úřady a lékaři by patřili k mým oblíbencům, na obojí si najdu čas jen když už opravdu není zbytí. Což mi připomnělo, že se musím objednat na prevenci na gyndu...

      Vymazat
  10. Já si na hranicích okresu představují celnici jako v pohádce Tři veterani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, a plácaj kolem sebe plácačkou na mouchy, že jo! ;-)

      Vymazat
  11. Vím že se říká březen za kamna vlezem a tak dále, ale už začínám mít té zimy plný zuby. Myslím zimy, ve smyslu chladno... Ale nic s tím nenadělám a zase, bylo by lepší aby se zima vyřádila teď a ne někdy v květnu.
    Doba je teď opravdu zlá a snad se příště podaří.
    Co se ti ale podařilo, tak tyhle báječný fotky, některé působí téměř jako abstraktní obraz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dneska to je hnus hnusnej. nejdřív vicrh, pak chumelenice že nebylo vidět a teď vítr a bodavej ledovej déšť. Cožpak o to, že napadne sníh v květnu jsem tu vcelku zvyklá, není to nic neobvyklého, dokonce i koncem května. Vidíš, s tím abstraktním obrazem jsi se shodla s jedním komentujícím v jedné fotogalerii na netu, kam dávám fotky. Ten napsal to samé.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....