20 března 2021

Dnes je tak akorát ....

 


.... čas na nějaké sluníčkové fotky. Je první jarní den
venku to tak vůbec nevypadá, neb je tam kosa, poletuje sníh a jediné co připomíná jarou jsou radostně řvoucí ptáci. Den, dva zpátky tu ale do jinovatky svítilo úžasně sluníčko a tak jsem šla opět projít zahradu. A vyvětrat tentokrát jiné starosklíčko, a to heliose ....

Talovíny, ač rok po roce po odkvětu se mi vysemeňují, stále zachovávají jen jeden trsík. Občas vylezou vedle nějaké lístky, ale nekvetou. A přitom je to docela plevelná rostlinka....



Sněženky mi taky jsou takovou malou záhadou. Jeden trs, ten který jsem jako první dostala od Libby už je odkvetlý, další, které jsem zachránila před vybagrováním na břehu řeky jsem rozdělila na vícero menších trsů. A ty teprve všechny mají poupata a na jednom místě dokonce teprve lezou ze země listy. Přitom mnohé jsou na stejném slunečném místě jak ty už odkvetlé








Poslední dva dny je počasí nadmíru aprílové. Sluníčko, bílá tma, déšť, sluníčko, mráz.... Jaro maximálně připomíná jen dnešní datum.
Dneska jsem si jen tak vyběhla nafotit co dělají ve sněhu krokusy které začínají vykvétat na volno v trávě. A v Lidlu si udělala radost jemně fialovými tulipány.
A objednala nás s mužem u praktické lékařky na očkování proti kokotviru, i když stále zůstávám vůči němu skeptická. U muže je to opravdu nutné, protože je co se týče jeho zdravotního stavu velmi rizikový, navíc když jezdí po servisech pohybuje se povětšinou v plných nevětraných a přetopených kancelářích. Docela jsem ráda, že teď ten největší blázinec přestál doma. Ale párkrát už vyrazil jen tady po okolí protože bolesti už má jen výjímečně. Já to udělala z toho důvodu, že bych se opravdu ještě ráda někam podívala po okolních zemích (tedy pokud přežije "moje" cestovka) a jestli tomu napomůže i tahle možnost, tak to prostě udělám. Nehodlám být stále někde zavřená jak pes u boudy. Stejně budeme čekat tak měsíc, dva, jak mi řekla sestra, protože nikdy nevědí kdy a kolik vakcín a jakých vůbec dostanou. Zatím mluvila o AstraZeneca. Vím že teď je okolo ní nějaké pozdvižení co se týče krevních sraženin, ale bohužel pravdu se člověk stejně nikde a obzvláť díky momentální hysterii která okolo vakcín vládne nedozví. Ale je možné že dostanou i jinou, měsíc je hodně dlouhá doba. Jak na rozmyšlení, tak i na dodání jiné vakcíny.

27 komentářů:

  1. Vendy, krásné fotky z obíhání zahrady. 👍👍👍 Krokusy mi už kvetou, sněženky odkvétají. Poupata na nich byla už před vánoci.
    Muž se také domlouval s praktickou lékařkou a ta se ho ptala, zda se chce nechat očkovat. Odpověděl, že ano a totéž i já. Kdy to bude, netuším. Oba jsme ohrožený druh, já po infarktu, s astmatem a kily navíc a dvěma operacemi na ORL. On má problémy s tlakem, plus nemocný jícen. Primářka na kardiologii mi řekla, že se mám nechat očkovat. Udělala bych to i tak. Od středy prý budou ambulantní specialisté vybírat pacienty a posílat jim nějaký kód pro registraci. Zda si na nás někdo vzpomene, nevím. Zatím jsme jako dva vězni na Bezdězu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě říkala sestra že není potřeba se registrovat v žádném registru když se hlásíme k praktikovi. Tak nevím. Že se tam stačí nahlásit že chceme očkování a počkat až budou mít vakcíny a dají nám vědět.

      Vymazat
  2. Venku se to vyřádí a předpovědi už mluví o jiných číslech teplotních.
    Také nejsem stále ta úplně odevzdaně přesvědčená, že chci.
    Na druhou stranu, nikdy jsem neměla proti očkování cukání, naopak. Jela jsem do Afriky, šup na břišní tyfus, žlutou zimnici nebo žloutenku. Jen mne prostě děsí to látání horkou jehlou. Toť vše.
    Přepychové jarní obrázky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky důvod, proč nejsem naprostej fanda toho očkování. Jenže zas z druhé strany, když soubežně úracuje na tom vývinu vakcíny ix laboratoří po celém světě, a každá se věnuje určité části té vakcíny, je pravda, že to je mnohem rychlejší postup než když to od začátku do konce dělá jen jedna laboratoř. A navíc mají už základ ve vakcíně proti SARSu vyvinuté už sedm let. Což jsou podobné koronaviry a to mluví pro. Jen není prostě tímhle způsobem vývoje tolik klinických testů vakcínou hotovou což zas mluví proti. Ono stejně nic jiného nezbude než se smířit s daným status quo....

      Vymazat
  3. Dnes jsem si taky chtěla udělat radost a nafotit si pár kvítků, zatím jsou venku pořádně jen bledule (na jednom místě v lese u potoka) a ještě sotva koukají ze sněhu, ale stejně mě to nadchlo. Fotky máš moc krásné, jako vždy. Doslova pohladí a navodí aspoň na chvilku pohodovou a nadějeplnou náladu.
    Držím palce, aby očkování proběhlo co nejdříve a bez problémů. Tatínek už má první dávku také, v červnu mu bude osmdesát sedm a tak není nad čím dumat. Doufám, že ho to skutečně alespoň trochu ochrání. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak si nedělám žádné iluze o tom, že by to bylo v nějaké brzké době. Na bledulky bych se letos ráda zas po pár letech absence zajela podívat, ale myslím, že ještě teď moc nepokvetou, přeci jen je to tam díky té vodě a tomu že to je údolí mezi lesy ještě dost studené. Tak příští víkend možná by to už mohlo být lepší.

      Vymazat
  4. Zase obdivuji krásné fotografie. U nás to zatím na jaro nevypadá. Ráno bylo -5°C, všude bílo a svítilo slunce. A ptáci zpívali z plna hrdla. Za našim barákem děti na bobech. Podivný začátek jara.
    Také se chci přihlásit k obvodní lékařce na očkování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ptáci řvou tedy pěkně, to se musí nechat. Bobule lítala venku, chytala vločky na jazyk a řvala ať jde zima pryč, že chce jaro! :D

      Vymazat
  5. Vendy, krásné jarní fotky. Kdo umí, tak umí. U nás na zahrádce mám sněženky už odkvetlé a odkvétají i bledule. Teď lezou listy tulipánů. Očkovat se nechat chci, ono nám nic jiného stejně nezbývá, když budeme někam chtít jet, tak to bez toho nepůjde. Musím doktorce také zavolat. Zatím očkování absolvoval můj otec osmdesátpět let. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bledule mi teprve nesměle rozkvétají, tulipány už lezou ven dýl, ale teď už začínají i malé jarní irisky víc a víc vylézat a první lístky začínají ukazovat i malé sasanky.

      Vymazat
  6. Zima dnes byla u nás strašná. Sluníčko ani nic moc. Mně toho kvete více na parapetu na okně, než na zahrádce - jen sněženky a talovíny. Musím být trpělivá. Jako s tím očkováním. Už 3 týdny jsem zaregistrovaná a stále NIC. Už mě to znervózňuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tedy ani doma, letos nemám vůbec nic, až na tulipány co jsem si včera koupila.... co se týče očkování, nedělám si iluze že by to bylo nějak brzy.

      Vymazat
  7. Vendy, opět nádhera. Krásné fotky jarní. U nás je taky pořád velká zima, i když sníh teda není. Měj klidnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska je taky sakra zima, ale už místo sněhu jak v předchozích dnech dnes mrholí.

      Vymazat
  8. Krásné přivítání jara, Vendy!
    Moc vám přeji, aby očkování vyšlo co nejdřív, nám tedy v dohledné době skutečně nehrozí...Ve středu jdu s mámou na její druhou dávku, což jsem fakt ráda.
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nám taky ne, počítám stejně jak s tou operací až někdy v létě..... Z jedné strany mi rodiče chybí, ale z druhé strany jsem ráda, že tohle už nezažili. Nejen že by se člověk stresoval o rodinu, ale i o ně... zvlášť když s nimi nemohl být častěji.

      Vymazat
  9. Vendy,to jsou překrásné fotografie.Jaro se klube,ač poslední dny jsou naprosto zimní.
    Já jsem nás s manželem zaregistrovala na očkování hned 1.března,jsme už nad 70,ale pořád ještě nemáme druhý PIN a myslím,že to tak hned nebude.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše věková skupina v registrech zatím ani nebyla spuštěná, ale náhodou jsem se bavila s jednou ženskou z Rybníka a ta mi potvrdila, že u praktika se nemusí hledět na věkovou skupinu, ani se registrovat v nějakých registrech, ale on sám jelikož zná stav svých pacošů ví koho z nich brát. Já taky nečekám, že to bude hned....

      Vymazat
  10. Poslové jara krásně nafocené. Taky mi už sem tam něco vylézá, ovšem předevčírem a včera si opět rostlinstvo užilo docela hutné sněhové peřiny. Dnes je už hodně odtálo, tak snad do jaro přijde.
    Očkovat se taky nechám.
    Klidnou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peřina byla i tady, ale už to je skoro pryč. Prý by to mělo být poslední záchvěv, tak jsem zvědavá.... ale i dneska je nechutná zima, připadá mi že dneska ještě víc jak včera a místo sněhu mrholí.

      Vymazat
  11. Krásné fotografie, takové kvítky zahřejí na duši.
    Ale v Brně se mně zdá, že si jaro dává na čas, máme tady koniklecovou rezervaci a zatím je tam jen několik málo rozkvetlých poupat a myslím, že v tuto dobu už tam byly celé koberce květů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kraví hora, že? To vám nesmírně závidím, tady u nás v Opičích horách nic takového nekvete. Tady jen ty bledulky, jaterníky a lýkovce. Ale mě tedy na zahradě ještě ani nevystrkujou lístky. Tedy pokud nejsou zhynulí.

      Vymazat
  12. Vendy, nádherné fotky. Trochu mne překvapilo to očkování. Já jsem myslela, že ještě tato věková kategorie není na řadě. Tedy manžel zdravotné potíže ano, ale ty? Já bych se nechala naočkovat také kvůli tomu, abych mohla někam vyjet, i když asi ne zrovna do zahraničí. Ale bojím se, že pokud otevřou památky a restaurace, tak tam budou smět jen očkovaní. Sice tvrdí, že obézní a s vysokým tlakem by se mohli registrovat. Četla jsem, že obvoďák dá nějaký kód, ale stejně musíme jít do očkovacího centra a tam předložit ještě lékařskou zprávu. No ale stejně, když by naočkovali mne, tak jak to bude s michalem. Je mladý...no prostě je s tím zmatek. kdyby řekli, že se budou očkovat zájemci bez ohledu na věk tak to beru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se neptej jak to praktikové mají.... já tam jen zavolala, sestra si napsala jména a řekla mi, že tedy teď okamžitě to nebude, ať počítám měsíc dva, protože nevědí kdy jim dorazí vakcíny. O žádném kódu ani o tom, že by jsme měli někam jít nic neříkala, protože tu vakcínu mají praktici u sebe. Právě kvůli tomu aby lidi nemuseli nikam jezdit. Je fakt, že ty vakcíny dostávají jen praktici kteří se zaregistrují a dostanou oprávnění. A udělalo se to právě proto, aby se urychlilo očkování a lidé nebyli závislí jen na těch centrech. No stejně počítám, než ty vakcíny dorazí už bude ofiko na řadě i naše věková skupina...

      Vymazat
    2. Aha, super, zkusím také zavolat. Proti chřipce jsem se nikdy očkovat nedala, ani jsem ji nikdy nedostala, já byla angínová, ale tohle není chřipka, že a pokud by očkováním podmiňovali pohyb lidí, tak se očkovat musíme, nechceme-li trčet stále doma. A to nechceme že? :-D Já už mám zamluvené ubytování na dovolenou i zájezd na září. :-D

      Vymazat
  13. Už třetí den tu chumelí jako blázen a jaro vážně připomínají jen ti malí uřvaní opeřenci, co se v týdnu vrátili z teplých krajin a mají tu z toho, co tu na ně čekalo, tak akorát šok :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady sníh lehce proletuje celý den, ale takové ty šílené bílé tmy, co byly před třemi dny už se nekonají. Asi bych byla taky v šoku přiletět z Egypta a octnout se v Antarktidě... a to bych tedy taky řvala z plna hrdla!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....