03 ledna 2020

Poslední procházka...






.... loňského roku se uskutečnila 30.12. a byla taková neplánovaná. Najednou vylezlo sluníčko, já neměla nic na práci a tak jsem vzala Myšpulína a valili jsme. Trochu jsem přecenila obutí, a tak jsem chvílemi mrzla a chvílemi bruslila. Ne že by bylo namrzlo, ale jak svítilo natála vrchní vrstva bláta a ta klouzala ještě víc jak ten led. Do kopce mne tahal Myšpulín, místo z kopce jsem raději obešla o něco víc, ale po rovině. Rozhodně jsem neměla chuť skončit někde na zemi s naraženou kostrčí a zadkem od bláta. Bohužel stejný nápad mělo spousta lidí se psy, a do chat najížděli chataři slavit Silvestra. Na cestách to tak bylo jak na Václaváku a já se v duchu trochu proklínala že jsem měla zas dost debilní nápad ....



Jak dostat barvy do skoro bezbarvé krajiny? Odborníci poradí a tak jsem si to hned vyzkoušela







A taky jsem nafotila jediné ledouny které jsem kde potkala. Možná že tenhle víkend když hlásí mrazy se ještě nějaké objeví, ale nevím jestli mne předpovídané počasí naladí na procházku





20 komentářů:

  1. Krásné fotky, obdivuji, jak umíš fotit a s fotografiemi i pracovat.
    Moc bych tě tu potřebovala, abys mi poradila, který program na úpravu fotek je nejlepší a hlavně, jak s ním pracovat.
    U nás teď jsou slunečné i když mrazivé dny. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než jsem si zaplatila Zoner který byl v akci na dva roky za cenu jednoho, tak jsem měla super zkušenosti s Ipiccy.com, nebo Ribbet.com to byl dobrý nástupce Picmonkey. Ty jsou on line. Anebo PhotoScape, ten si stáhneš do počítače ale je zdarma. Ty dva jsou taky zdarma, ale některé lepší funkce mají placené. Ale i bez nich na základní úpravy jsou super a jednoduché. Ještě je dobrý a volně stažitelný Photofiltre ale k tomu je zvlášť nutno stáhnout češtinu, nebo jet v angličtině. To už chce někoho kdo ti to sloučí.

      Vymazat
  2. Moc se mi líbí ty ledové fotky. Nevím, jestli letos vůbec nějaký led uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď když jsem šla přes lávku nad potokem kde jsem fotila, koukala jsem že nějaký přibyly jak mrzlo, ale některý se spojily v jednolitou plochu.

      Vymazat
  3. Jak jsem furt doma, připadá mi každá fotka z venku nádherná...:) Ale tyhle jsou opravdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji milá zlatá. Něco se trochu zadařilo....

      Vymazat
  4. Krásný! U nás visí každoročně podél tramvajové tratě půlmetrové rampouchy, jsou boží, alespoň ty připomínají zimu, když už není sníh. Tak, a teď jsem to zakřikla a zítra určitě napadne :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, napadne ale zase hned roztaje, protože se rychle oteplí...

      Vymazat
  5. Moc pěkná podívaná!
    Já se sluníčkem v přírodě pořád nějak nemůžu potkat. Poslední dva dny je u nás mlha, tak jsem se dnes šel taky projít a zkusit nafotit alespoň to. Nevím sice co z toho bude, ale jak to zpracuji, dám to na blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady bylo pár dní hezky dopoledne, ale pak se vždycky zatáhlo. Dneska je sice krásně teplo, ale zataženo.

      Vymazat
  6. Odborníci ti poradili skvěle, výsledek je boží, ty fotky doslova hřejí, jsou pro oko velice příjemné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala Dáše, bylo to původně určeno pro zasněženou krajinu ty editorové úpravy, ale napadlo mne použít jí i na ty nezasněžené fotky. Pokud tak na tebe působí jak píšeš, jsem ráda...

      Vymazat
  7. Vendy, super fotky, ty barvičky na fotkách jsou fakt zajímavé, hlavně u těch bodláků. A ledové krystaly se ti také povedly. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono je celé kouzlo v úpravě v editoru. Tu něco málo přidáš, tu zas něco ubereš... původní návod byl na zasněženou krajinu, jenže mě napadlo to zkusit i na tu málo barevnou zimní nezasněženou. A tohle je výsledek.

      Vymazat
  8. Zajímavé, jen kacířsky přemýšlím, proč vlastně dělat z krajiny, která je ve skutečnosti za daných podmínek skoro bezbarvá, krajinu s barvami. Barvy stejně nebudou takové jako při dobrých světelných podmínkách a ještě se tím navíc ani nezachytí skutečnost. Tak jsem na vahách ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono původně ten článek s radami byl o zasněžené krajině. Jen mne napadlo zkusit trochu něco z toho použít na tyhle fotky. Ono nebyla v reálu ta krajina bez barev, vlastně jsem jen tím ty barvy trochu zvýraznila, protože v tu chvíli, kdy jsem to stahovala jsem na to prostě měla chuť. Nějak jsem to v sobě cítila, že by to mohlo být trošku barevnější.

      Vymazat
  9. Vendy, ty máš vždycky tak nádherné fotky, přímo výstavní. Nádhera. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ale na výstavy má fotky člověk nad tvým komentářem. Těm já se nemůžu rovnat....

      Vymazat
  10. Na vycházku opravdu nic moc.
    My jsme zrovna toho 30.12. jen o několik desítek kilometrů dál byli na turistice a měli větší štěstí, sice byla zima, ledová skořápka, na níž by hrozilo uklouznutí, naštěstí na cestách nebyla a ani bláto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je vcelku normál. Vydám se na procházku za sluníčka a za chvíli se zatáhne a začne buď pršet, sněžit nebo aspoň šíleně foukat...

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....