20 ledna 2019

Zimavo ....





.... tu už je druhý den. Žádný ušolíchaný mrazík, ale pořádných - 10°C v noci a kolem -5°C přes den. A to navíc i svítí sluníčko!
Strašně jsem se musela smát při zprávách jak s tragickými tvářemi oznamovali jejich moderátoři jaká u nás nastala kalamita když začalo sněžit. Zajímavé, v lednu a příroda si dovolila trochu se vrátit ke svým povinnostem a nasněžila ....
Nějak jsme si odvykli žít s tím, co dřív bylo zcela běžné. V zimě sníh, v přírodě vlci a medvědi. A když se to náhodou na chvíli vrátí, jsme z toho perplex. Co by pak měli říkat v Rakousku a horských oblastech Německa, když jim tam napadlo kolem tří až pěti metrů sněhu!

Dneska jsem se šla přesvědčit na zahradu, jestli budu muset sebou do opravy vzít jen objektiv nebo i foťák, ale naštěstí to odnesl jen ten objektiv. Takže jsem si cvakla pár sušin, které na zahradě zůstaly po letní sezóně....


Výjimkou je tahle fotka, focená z obýváku dcery


Hrátky s ostřením



.... a hrátky s rozměrem a presety. Jako dárek k vánocům jsem si pořídila Zoner studio na dva roky za cenu jednoho roku. A tak se s ním učím a zkouším různé věci které nabízí.


Už aby se z toho pupenu vylíhnul květ magnólie


Další hrátky s odkvetlým ozdobným česnekem






16 komentářů:

  1. Jo jo, zrovna v týdnu jsem se smála, jak si u nás stěžovali na nedostatek sněhu na horách, že nemůžou kvůli nedostatku vody zasněžovat a že asi budou muset zavřít. No a v Rakousku zase nejezdí vleky, protože z nich z pod sněhu kouká jenom vrchní lano :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno jsem viděla na fb fotku toho, jak vypadá Orlí hnízdo a jeho nejbližší okolí. No, solidní masakr. Asi to opravdu do května neroztaje, jak trefně poznamenala majitelka té cestovky s kterou jezdím, na ten květen má totiž plánovaný první z výletu na tohle místo....

      Vymazat
  2. Zajímavé fotečky. Jako do nějaké soutěže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nějak nechystám na soutěž.... Spíš se učím s tím editorem

      Vymazat
  3. Tak jsem si zřídila G - účet a už to funguje na první dobrou. Hurááááá!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslela že to bude prohlížečem ....

      Vymazat
    2. Teď už mně tam nenaskakuje žádné ověřování - obrázky - a hned se uloží odpověď. Dříve to bylo tak na desátý až patnáctý pokus a stále dokola nové obrázky a ověřit. Takže díky za pomoc. Jako už po několikáté.....

      Vymazat
    3. No mě to napadlo protože nikdo mi takové problémy nehlásil, že by to mohlo být tím, že třeba nejedeš přes Google. Tak tady vidíš, že to je aspoň chráněný před spamovacíma robotama, což B.cz. není a je to taky znát.....

      Vymazat
  4. No však bylo načase, aby aspoň na horách napadlo dost sněhu. Uvidíme, dneska jsem si vymyslel "u stolu" jednu fotku, pro kterou ale potřebuju zítra slunečno a aby řeka moc nezamrzla, ale aby po ní pluly četné ledové žmolky. Netuším, jestli to bude fungovat, jak jsem si naplánoval, ale když ráno cestou neumrznu, vyzkouším to :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dneska ronila krokodýlí slzy, protože by se tak úžasně fotila zamrzlá krajina s válící se mlhou a sluníčkem do toho, jenže jsme valili do Brna na kliniku se psem.....To byla jedna z mála chvil kdy jsem litovala že nemám auto abych se zítra vypravila fotit. Tak budu držet palce ať to vyjde tobě.

      Vymazat
  5. Pěkně si hraješ. Také mám Zoner X, ale myslím, že i ten předešlý byl pomalu stejný a dal se koupit na stálo za cenu dvouleté licence nového.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže mě nešel na bývalém noťasu, protože jsem měla XP a i všechno ostatní co se dalo se Zoneru stáhnout už bylo vždycky jen na měsíc, i ty starší verze na XP. Stahovala jsem si je vlastně skoro každý měsíc. Jenže to jsem v nich dělala jen občas a vadilo mi nakonec to věčný stahování. Když byla letos tahle akce, tak jsem si řekla že na dva roky to zkusím a pak uvidím jestli budou jak finance a jestli mne to tak nadchne že si to budu prodlužovat. Zatím se mi to docela pozdává, navíc mám i příručku takže můžu studovat a učit se.

      Vymazat
  6. Vendí, pěkné detaily :). Snad vám tam ještě nasněží, ať můžeš fotit i tu námrazu - držím palce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím spíš jen mrzne a vzduch je vysušenej....

      Vymazat
  7. A nikdo nevyhlašuje uhelné prázdniny. Kam ten svět spěje? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, dneska to není jak dřív.... 😄

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....