02 prosince 2015

Něco málo adventu ......


Nějak už pár let mi tohle období
nedělá dobře. Ta nucená šťastná a veselá nálada,
plná reklamních thymolinových úsměvů, vnucování vánoc jako
silně komerční záležitosti před kterou není úniku, v neposlední
řadě i silně hnusně neadventní počasí, to na mne působí značně
depresivně místo toho abych jiskřila dobrou náladou, házela úsměvy
kolem dokola. Popravdě bych nejraději až do prvního tuhle část roku
úplně přeskočila. Ale i já podlehnu datu a povytahám světlíška, pár
vánočních porcelánových domečků, vyrobím (už třetí rok za sebou
na poslední chvíli) adventní věnec a vytáhnu oba mnou a
v jednom případě i dcerou vyrobených vánočních stromků a
připravím si tak něco málo adventu. I když letos jsem se
po dlouhé době vzepnula k takovému výkonu, že jsou
opět po dlouhé době světýlka i na stromech na zahradě, a
uvažuji o tom, že pokud přestane někdy pršet natáhnu je
ještě na jeden. Přiznávám se, že právě ta světýlka všude a
na všem miluju z celé té frašky nejvíc. A hojně je používám .....
Možná si tak kompenzuji ten nedostatek světla, či teplo
které postrádám ve všem, nevím .....
Slavnostní rozsvícení místního vánočního stromu jsem nestihla
z důvodů výpomoci na akci a tak jsem se vydala fotit až druhý den
navečer. Hodně blbej nápad to byl. Když jsem došla k obecáku
pěkně se rozpršelo a já měla za chvíli promáčený boty,
zaflákanej objektiv a zmrzlý ruce .... prostě Ať žije advent!





Doma v suchu to bylo přeci jen o mnoho lepší ....


Světelný hnízdo v truhlících na okně



P.S. Pokud se chcete podívat jak se vypořádali členové klubu
s tématem měsíce "Bokeh" kekterému jsem tu také měla svoje fotky,
tak stačí kliknout na ikonku fotografia.klub v záhlaví a dostanete se na klubové stránky.
A musím říct že je na co se koukat!


17 komentářů:

  1. Světýlka  miluju taky . A jsi dobrá, já dělala adventní věnec až dneska, a to jenom proto, že mám čas, neb jsem s prckem a jeho angínou doma .

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ján zas ho dělám pravidelně na poslední chvíli proto že tvořím pro jiné.... a pak nemám na své vlastní čas

    OdpovědětVymazat
  3. Já nikde po obchodech nelítám. Nejsem si jistá jestli bych se trefila do vkusu vnoučat a nakonec ani jejich rodičům a tak je v záloze obálka a každý k tomu dostane nějaký malý dárek aby bylo něco pod stromečkem.Dárky objednávám na internetu, takže žádný shon a adventní čas si užívám v klidu.Už to tak dělám několik let a osvědčilo se mi to.Krásný strom v modrém hávu a doma to  máš taky pěkně nazdobené.Tak hlavně klidný předvánoční čas.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Ono i když nikde nelezu pokud nemusím prostě valej šrouby do hlavy všude kam se podíváš. V televizi, v časopisech, v rozhlase, i na tom netu....

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mám ráda světýlka, mám je venku i doma na girlandách U nás se rozsvěcel vánoční strom včera, naštěstí nepršelo

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem dříve Advent nějak nevnímala. nějaké zapalování svíček a tak. Vždy na Mikuláše jsem začala péct a pak těsně před vánoci gruntovala. Nyní už pár let jsem v pohodě. Dříve jsem se těšila spíš na to pracovní volno a nyní si užívám i tu pohodu doma. Už jen když člověk umyje okna a pověsí čisté záclony, je to hned svátečnější. Jinak po obchodech moc nechodím, dárky objednávám přes internet a tak mě minou ty šílené reklamní akce v obchodech. Ale líbí se mi nasvícené město. U nás stromeček rozsvítí teprve v pátek ozdoby v ulicích už svítí. V sámošce, kam chodím nakupovat ještě nemají ani vánoční výzdobu, Vánoce připomínají jen kolekce. Ale ty jsi i přes svou nenáladu vyfotila pěkný obecní strom a když nasvítíš své stromečky bude to paráda. Já se vždy dívám do zahrady a hodnotíme se synem cestou k mamce, kdo má jak nasvícené stromečky kolem domu.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Už si byla na klubu zhlídnout fotky? Jak jsem šla fotit ten strom tak za a) do Sbírky kterou jsem vyhlásila na klubu, a za b) abych se podívala jak kdo kde co má ve vsi rozsvícené. Zatím to není nic moc,  pár stromků jsem viděla akorát musím jít za trochu většího světla je nafotit. Možná že to je ta moje nenálada danou situací doma, myslím že ta se hodně na tom podepisuje, ale stejně stále víc mne tohle období připadá jak jedna velká fraška..... za bolševika se lidi honili aby koupili pytlík kubánskejch pomerančů, pár mandarinek protože nic nebylo a nebylo moc peněz. Dneska se můžou popřetrhat aby nakoupili hromady neužitečných věcí kterými je trh narvanej a stejně frflaj že nemaj peníze. A opovaž se dneska malejm dětem říct že se vrátíš k vánocům tak jak je dřív lidé slavili. Do klidu, s minimem dárků, prostě bez stresu. Tak tě zabijou!

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Děti tohle nechápou, protože nezažily Vánoce dřív. A stejně jsem ráda, že nemusím stát ve frontě na oříšky a podobně. pamatuju se, k že jsem se kdysi maskovala a dokonale převlékla, když jsem šla do zeleniny naproti (ještě ve starém bydlení) koupit kilo jablek. Byly na příděl. Fronta jak blázen ještě než přijelo auto se zbožím a pak už se prodavačka ani neptala, kdo co chce a jen vážila vždy kilo. když jsem šla podruhé v jiném oblečení, jiných brýlích  jiné prstýnky, jinou čepici a dokonce jinou peněženku, prodavačka nebyla blbá a zeptala se mne, co to bude. Nikoho jiného se neptala. Naštvala mě a já suše konstatovala, že jablka.  To kilo bylo pro pět lidí v domácnosti směšné. mamka zase měla oříšky a mandle z protekce, v obchodě pracovala její žačka. Přišla k ní a dala jí do ruky balíček. mamka vyjevená, co to je a ona jen zašeptala, že oříšky, madle a kakao. Ona každá doba má své pro a proti.

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem na tom podobně, Vendy, nemám ráda předvánoční šílení, a tak ani nevyrážím do ulic.

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem na tom stejně,taky nemám rád tento čas. Trochu se mi uleví 27.12. a úplně kolem půlnoci na Silvestra   

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám světlíška moc ráda, ale jinak nešílím. Vánoce mám celkem ráda, i tu předvánoční atmosféru, jenomže je víceméně beru jako dny volna, kdy můžu být doma.

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Cos dělal? Nebo mi něco ušlo? Proč berle? No jsem ráda za další spřízněnou duši .

    OdpovědětVymazat
  13. [8]: Já tohle všechno nedostatkové měla od kámošky která dělala na ředitelství Potravin tudíž mne vždy hojně zásobovala. Navíc jsem prodávala v obchodech v centru Prahy, personál se znal s personálem z jiných takže nikdy nebyl v tomhle problém. Sehnali jsme bez front vlastně všechno co se normálně prodávalo pod pultem.

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: Před dvěma týdny jsem spadl z žebříku a pochroumal si kotník.Kosti i vazy to tentokrát vydrželi,ale všechno se nějak pohnulo,takže mám nařízený klidový režim a chůzi jen v nutných případech a o berlích.Takhle ještě týden a pak můžu pomalu nohu zatěžovat.Víc se dozvím po kontrole 22.12.   

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: No ještě že tak, že to nedopadlo hůř! Ony tyhle úrazy bývají kolikrát bolestivější a déle léčené než zlomeniny. tak držím palce ať jseš brzy v pořádku

    OdpovědětVymazat
  16. Ta první se mi líbí, se svým modravým odrazem.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....