01 dubna 2014

Co vy na to? Jste hraví?.....


No, bude to asi vypadat, že Vendy po
sobě opisují a že jedna od druhé kopírují nápady. Ale tak se to nějak schumelilo že
obě jsme měly nápad uspořádat soutěž skoro souběžně. I když každá z úplně jiného soudku i důvodu. Navíc každý nápad je jiný, tak doufám že ani jedna nebude nařčena z kradení nápadů (mám s tím už trochu nemilou zkušenost z mého tvoření).
Je tu mezi těmi kdo ke mě chodí na blog dost těch kteří rádi fotí. Pak jsou tu ti kteří se specializují na focení určitých věcí. Někteří z nás jsme se u Daniely účastnili jejího projektu vzájemné výměny fotografií se sakrálními stavbami. Danka jej už ukončila, ale mě dost přirostl k srdci a tak je mi líto nevyužít toho co se nabízí, toho co už mám v archívu nafocené a díky tomuto projektu i tak nějak mi vlezlo pod kůži. A tak mne napadlo, že by mohl tento projekt pokračovat trochu jinou formou. Těch sakrálních staveb je mnoho, malými božími muky v polích a u cest počínaje a velkými katedrálami ve městech konče. A jsou to stavby krásné tudíž by byla škoda je dál nepředstavovat. A aby to nebylo jen tak plané ukazování, mohlo by se spojit se soutěží o tu nej stavbu měsíce a pokud by se to opravdu zadařilo tak potom i u tu nej stavbu roku.

Pravidlo by zůstalo stejné, nafotit nějakou stavbu tak jak to nejlépe půjde, pokud možno udělat jeden celkový snímek (třeba zdálky) napsat o ní něco z historie (tedy pokud se to najde, je mi jasné že nějaká boží muka v poli asi těžko půjdou dohledat co se týče jejich historie) a odkaz na článek na vašem blogu mi poslat do mejlu. Soutěž by začala prvního v měsíci a tak kolem každého dvacátého bych uvěřejnila odkazy a hlasovalo by se pro tu kterou stavbu. Ostatně tenhle systém znáte z mého kalendářového vybírání.....Aby se nemíchaly švestky s hruškami mohlo by se rozdělit hlasování na tři kategorie, malé stavby (boží muka, malé kapličky na návsích apod), kaple (takové už ty větší) a kostely a chrámy. Na konci roku by se pak hlasovalo pro tu nej stavbu která by získala v tom kterém měsíci nejvíc hlasů.
Ti z vás kteří by se chtěli zúčastnit a nemají svůj blog mohou využít hostování, tedy poslat mi článek s fotkami do mejlu a já ho uveřejním tady na mém blogu.

Doufám že to je srozumitelné a pro vás i zajímavé. Myslím že je spousta krásných staveb o kterých by stálo za to se něco dozvědět, ukázat je lidem kteří nemají třeba tu možnost se na ně zajet podívat ale na druhou stranu poskytnou tak jiným nápad na hezký výlet. Pokud máte zájem se zúčastnit nebo máte ještě nějaký doplňující nápad budu ráda když se se mnou v komentech podělíte.....Nehodnotilo by se provedení fotek, i když je jasné že rozmázlé nebo ufiknuté věže či rohy by asi nebyly zrovna to pravé ořechové, šlo by o krásu té které stavby, o to jak na vás působí, jak se vám líbí, čím vás zaujala. Takže šanci podělit se s ostatními by měli i ti kteří fotí třeba jen sporadicky nebo nemají žádné super vybavení. Prostě ti kdo uvidí nějakou takovou stavbu a řeknou si: "Ta by stála za to vyfotit, tu by mělo vidět víc lidí."

Takže se budu těšit na to jestli se přidáte a jestli vás vůbec tenhle nápad zaujal....
Hezký den!

Pokud se budete chtít účastnit můžete si dát na blog tuhle ikonku. Případně dělat i reklamuMrkající.


A neexistuje shánění hlasů po přátelích a SB blozích ! Nejde o život ani o milion, ale o krásu a přiblížení zajímavých staveb ostatním kteří nemají třeba to štěstí aby se na ně mohli podívat osobně.
Kontaktní mail: Vaclava.C@seznam.cz



42 komentářů:

  1. Nápad se mi líbí a doufám, že se ujme.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám jen takový doplňující dotaz - mohou být prezentovány i stavby, které nejsou z naší země?

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Je mi jasné kam míříš . Ano, i Danka měla kostely které fotila v Rakousku....Prostě sakrální stavby. I když ty vznosné italské chrámy budou velká konkurence . Ae zase taková Sv. Barbora je taky kus!

    OdpovědětVymazat
  4. Pouvažuji, jen se chci zeptat, má to být jen jedna fotka nebo se jedná o více fotek, z jedné toho moc neuvidíš. Nebyla jsem u Daniely, takže nevím.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Jedná se vždycky o celý článek s více fotkama, tak jak to můžeš vidět u mě.Aby bylo tu stavbu pokud možno vidět ze všech stran a jednu takovou, pokud to jde, celkovou fotku aby byla stavba vidět celá...

    OdpovědětVymazat
  6. Super, super. Ještěš se chci zeptat, má se poslat jen jedna fotka? Nebo se může poslat víc fotek, každá za jednu kategorii? (třeba jedna kostel-klášter, druhá kaple, třetí boží muka, například)

    OdpovědětVymazat
  7. Kde jsi přišla na to, že Daniela Sakrálne stavby ukončila?

    OdpovědětVymazat
  8. Sám se soutěže aktivně nezúčastním, na mne je to příliš dlouhodobé, držím ale palce všem účastníkům a určitě se budu chodit na příspěvky dívat.

    OdpovědětVymazat
  9. Bezva nápad. Mám na blogu tři starší články s touto tématikou a myslím, že jsou dost zajímavé. Mohu je také do soutěže přihlásit?

    OdpovědětVymazat
  10. [11]: Můžeš, na rozdíl od Danky která měla v pravidlech že to musel být nový článek tohle neplatí. Tady jde jen o to která stavba se jak líbí ostatním. Prostě takový sakrální missák

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: A kdo může vědět že to bude dlouhodobé? Třeba to za dva tři měsíce skončí....Nevím kolik lidí se do toho zapojí, zatím vím o třech.....

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: Katy, u ní na blogu a pak mi i psala. Budu ráda když se připojíš....

    OdpovědětVymazat
  13. [8]: Jeden článek s jednou stavbou. To znamená že pokud si vybereš Rajhradský kostel tak napsat článek o něm. Něco z historie a fotečky pokud to jde pěkně kolem dokola a alespoň jednu kde je kostel či ta daná stavba vidět vcelku....ovšem pokud to také jde. Vím že u kostelů ve městech to nejde protože jsou v zástavbě. Ale někdy se zadaří....

    OdpovědětVymazat
  14. [16]: Tak ty zrovna bys se svými výpravani a focením mohla i soutěžit!

    OdpovědětVymazat
  15. Ještě bych ráda věděla, kdy to vypukne? Bude nějaké oficiální vyhlášení, nebo máme za vyhlášení považovat tento článek?

    OdpovědětVymazat
  16. [18]: Jo, jo....od tohoto článku. Ono mi došlo když jsem ten příspěvek dávala že je vlastně prvního, takže se to hodí k odstartování.

    OdpovědětVymazat
  17. To bude paráda, přijdu hlasovat

    OdpovědětVymazat
  18. [3]: Zkusím něco ze svého fotoarchivu vybrat, nebo vezmu fot'ák a půjdu něco "vyblejskout."

    OdpovědětVymazat
  19. [21]: Jsem ráda, že ses přidala

    OdpovědětVymazat
  20. Jdu do toho, Vendy, mám z poslední doby nafocených několik kostelů. Za chvíli bude jeden z nich na blogu.

    OdpovědětVymazat
  21. [15]:Ok, díky. Máš pravdu, chci dát rajhradský klášter, jednak je to krásná stavba a jednak je u nás. Jsem těžkej patriot, i když se to nezdá...   

    OdpovědětVymazat
  22. Já budu určitě hlasovat, ale soutěžit asi ne.

    OdpovědětVymazat
  23. Pěkný nápad, asi podmínkám soutěže nevyhovím, ale chtěl bych trochu přiblížit jeden poutní kostel, kam jsem zavítal v rámci turistického výletu.

    OdpovědětVymazat
  24. Dobrý nápad,ale nevím jestli budu mít co přidávat   

    OdpovědětVymazat
  25. [27]: Tak zrovna u tebe tedy strach nemám . Naopak mám doje že ty budeš velká konkurence   

    OdpovědětVymazat
  26. [26]: Proč bys nevyhověl? pokud jde o focení a třeba podmínku celkového pohledu je jen málo kostelů a to zvlášť ve městech které se tomu tak nabízej jako tenhle litomyšlský...ale takové ty venkovské bývyjí většinou na kopečku, a jsou vidět i zdálky. A na netu se dá sehnat i pár informací a když ne tak se taky nic neděje.....

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, navštívila by jsi prosím můj blog? http://lhpvswax.blog.cz/ Jsem "začátečník". Mám blog teprve měsíc, a chtěla bych vědět co dělám dobře a co třeba špatně. Co se ti líb - nelíbí. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  28. Vendy jsem ve spamu a možná i jinde

    OdpovědětVymazat
  29. Vendy,nemůžu se nějak domluvit s počítačem,tak to zkusím přes komentář.Oba příspěvky o kterých jsem Ti psal jsou publikované v lednu.Zařazení nechám na Tobě

    OdpovědětVymazat
  30. Jé, to já bych se tedy klidně s článkem o Wawelu přihlásila, vlastně jsem tam fotila všechno kolem dokola ze všech stran, napsala jsem tam i co jsem se dověděla při prohlídkách, ale bohužel jsem nepopisovala historii... Tak nevím, to bych byla diskvalifikovaná?

    OdpovědětVymazat
  31. Teď mě napadlo, že soutěžící by téhle soutěži neměli dělat reklamu, protože by si dělali konkurenci , hehe, ne, to mě jen tak napadlo. Hlavně jsem chtěla napsat, že tato soutěž je úžasný nápad a jen mě mrzí, že něco takového nikdo nedělá pro onen slavný "autorský klub", kde spousta blogerů křičí, jak jsou jeho členové líní a dění v klubu se neúčastní (prostě tam toho moc zajímavého bohužel není)... Takže jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  32. [33]: Teta Wiki poradí . Nenutím tě ale jestli chceš tak ten wawelskej kostel přidat můžeš. Když tu budu mít od kamaráda i remešskou katedrálu....

    OdpovědětVymazat
  33. [34]: Tak jsme dospělí a nejde o žádné milionové výhry . Jen doufám že jsem si nevzala velké sousto. Zatím to tak nevypadá, mám přihlášených šest příspěvků.

    OdpovědětVymazat
  34. Nápad je to super, osobne mám tiež slabosť pre pekné kostolíky.

    OdpovědětVymazat
  35. [37]:Tak z jedné strany máš pravdu, ale většina z těch kdo poslali příspěvky jsou normální fotografové. Sice už někteří mají dost nafoceno ale stále to jsou amatéři. Někdo samozřejmě fotí zrcadlem a někdo kompaktem, ale podle toho co jsem doposud dostala za příspěvky jsou všechny na zhruba na stejné úrovni. Tedy moc dobré. Ale i když má někdo "profi" foťák a nemá to správné oko a cit, tak mu může být i ten drahý foťák k ničemu....Díkyzapřání i návštěvu

    OdpovědětVymazat
  36. Hneď niečo pošlem.. Mám viac fotografií, snáď budú v dostatočnej kvalite :)

    OdpovědětVymazat
  37. [39]: No to jsem moc ráda že se přidá nový člen do partičky .Už se těším a potěšilo me to

    OdpovědětVymazat
  38. [37]: Akrim, neboj se. Máš-li nějaké fotky, neváhej je použít a ukázat spolu s drobným textem o stavbě. Nejde přece ani tak doslova o soutěž o nějaké ceny, ale o představení kostelíky či kapličky. Mnozí tu rádi občas cestují a tvoje fotky mohou být i jako typ pro další cestu. A nesoutěžíme o kvalitu fotky, ale o to jaký dojem stavba v nás zanechá. A jako fotografové amatéři máme i jakousi představivost, tak i z horiší fotky můžeme posoudit stavbu.

    OdpovědětVymazat
  39. [39]: Super, bude nás více a bude větší výběr.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....