27 června 2013

Čemu neodoláme.....


Stejně jako žádný nebo skoro žádný
muž neodolá tomu aby se neotočil za hezkou dívkou či ženou, tak my ženy neodoláme žádné parfumerii nebo drogerii. A pokud zjistíme že je v trafice některý z dámských časopisů ještě s bonusem v podobě nějakého vzorku(ů) krémů případně s nějakým jiným zkrášlovadlem, je okamžitě náš....odnášíme si ho domů, hýčkáme v náruči a těšíme se jak si ony vzorky či zkrášlovadla vyzkoušíme. V tom se trochu od mužů lišíme, protože málokdy se stane, že by muž onu dívku za kterou se ohlédl, domů také donesl. I když....jsou i tací borci.
Ve sdružení více žen se probírá jak který parfém vydrží, jestli je lepší ta rtěnka nebo tahle.
Navzájem si sdělujeme jestli jsme se po tomhle krému osypaly nebo naopak naše pleť se stala zářivější. Se stejnou náruživostí s jakou muži sledují výkon a spotřebu aut, my sledujeme co s námi dělá ten který omlazovací krém a jestli opravdu splňuje to co výrobce slibuje. Nezřídka vyděsíme pošťáka nebo messengera či pracovníka některé z dopravních firem když mu otevřeme s tváří zelenou, bílou či černou protože právě zkoušíme novou pleťovou masku.
Prostě tahle všechna zkrášlovadla a udělátka
nás dokáží dovézt k nirváně a nikdy jim nedokážeme odolat. Jenže i tady vládne džungle, chemie a jiné nehezké věci o kterých nemáme ani tušení. A v tom se vyzná jedna blogerka které dělá ohromnou radost se v tom pitvat a zjišťovat co a jak se zase vyskytuje v našem oblíbeném krému či masce a nenechává si to pro sebe, ale pěkně nám to vždycky na svém blogu naservíruje abychom věděly co jo a co ne. Za co vydávat své těžce vydělané penízky a čemu se velkým obloukem vyhnout. A od ní mi dnes přistál malý roztomilý balíček. Jako poděkování za účast v soutěži kterou na svém blogu pořádala. Samozřejmě, jsem ženská a tak jsem se na něj vrhla s onou dravčí rychlostí kterou se vyznačujeme pokud se v naší blízkosti něco takového objeví.
Takže milá eM (Marcelko) ! Díky moc, barvička lesku je skvělá, kuře roztomilé a už si hoví u kytky a zrovna včera jsem si říkala, že řasenku zas budu muset obnovit, takže se taky moc hodí.
P.S. Sérum Vichy mám právě namatlané tak pak dám vědět jak se celý den chovalo a co na to můj xichtík....

23 komentářů:

  1. Tak to já asi budu vyjímka potvrzující pravidlo, protože kosmeltické firmy mě se svými výrobky neoslovují. Maluji se jen, když někam jdu a i denní a noční krém používám velmi málo. Mám pár parfémů od dcery a snachy, to zas si ráda na sebe něco stříknu, když jdu mezi lidi, ale jinak ne. Na molování mě nebavilo odličování. Ale co používám je barva na vlasy značka Wella, kterou mi zrušili a tak nyní je moje hlava pokusným králíkem než najdu něco, co mi bude vyhovovat. Obličejovou masku jsem měla na sobě snad jen jednou a to jakousi slupovací. neviděla jsem žádný efekt a tak se opravdu po krémech a maskách nepídím. Z kosmetiky používám jen pěny do koupele a sprchové gely a občas nějaké to tělové mléko a šampón. Naštěstí nemám suchou pokožku a tak stačí občas denní ale spíš noční krém.  Ale jsem si vědomá, že můj obličej by si nějakou tu péči zasloužil. Protože zažívám dost silné návaly horka a kolikrát v létě mám na obličeji doslova poprašek soli.

    OdpovědětVymazat
  2. Na mě by kosmetický průmysl nezbohatl. Jsem na tom jako Maruška. Pěnu do koupele, sprchový gel, kopřivový šampon, Ryor na obličej a deodorant. Je to snad vše. Vlasy si nebarvím, protože to nemá cenu. Peroxidové přípravky nesnáším a šamponové mi akorát špiní polštář. Ale ke kadeřnici na stříhání chodím pravidelně. Nemaluji se, protože jsem pořád doma. Navíc se mi klepou ruce a řasenkou bych si spíš vypíchla oko. Navíc mě obchody s kosmetikou vůbec neberou. Pokud tam vlezu, tak koupím určitou věc a jdu.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Vendy, jsem moc ráda, že jsem Ti kápla balíčkem do noty ...Moc mě bavilo Tvoje psaní a přirovnávání našich zájmů k mužským - přesné a trefné!! Když já musím doma pořád poslouchat o turbech v dieselu, tak ten můj zase musí čuchat lak na nehty ..A pro mě jsou to takové ty maličkosti, které si kupuju pro radost i pro šlechtění sama sebe a jsou jenom pro mě, narozdíl od spousty věcí, které kupuju do domácnosti a pro ostatní členy rodiny ...Tak ve zdraví užívej, ať jsi pořád krásná a šik!!!

    OdpovědětVymazat
  4. tak při čtení prvních slov jsem čekala konec, že i my ženy se otočíme za muži, já to tak mám   

    OdpovědětVymazat
  5. [5]:Jo na to jsem zapoměla....taky se ráda otočím za pěkným chlapem

    OdpovědětVymazat
  6. [4]:Tak já zas poslouchám pořád o motorkách a kopírkách

    OdpovědětVymazat
  7. [2]:já používám poctivě denní, noční a oční krémy,a masku dvakrát do týdne. A ráno i večer pleťovku.Líčit se zase znovu začínám teď po tom focení ale jen když jdu do města, doma ne. Ale všechno co zavání parfumerií a drogerií miluju a ráda se kochám....

    OdpovědětVymazat
  8. [1]:Proč exot, tak každej je jinej a každej má jiný priority....

    OdpovědětVymazat
  9. Parfém používám dlouho stejný JADORE ale střáknu se jen,když jdeme do společnosti nebo někam jedem.Z krémů používám dětský olejíček a krémy si vyrábím sama z bambuckého másla a přidávám éterické olejíčky na vůni.Řasenku sice používám,ale né každý den a používám šokující od Avonu.

    OdpovědětVymazat
  10. Podle mne omlazovací krémy a přípravky jsou na nic. Moje žena je kupovala jako blázen, ale řekl bych, vyhozené peníze.

    OdpovědětVymazat
  11. Asi nepatřím mezi klasické ženy, ale toto je mimo mou mísu. Krášlím se, abych se cítila dobře, ale jen tím nejnutnějším.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak já jsem úplně mimo. Kdysi jsem se malovala , mazala i voněla ,ale dnes, kůže je nějak citlivá a po posledním navonění jsem se osypala, po posledním malování jsem dostala zánět spojivek a tak jen voda a obyčejné mýdlo a jsem spokojená, vždycky jsem se stresovala, honem namalovat a jak budu vypadat a dnes...je mi to fuk, jsem jaká jsem

    OdpovědětVymazat
  13. Já jen tak nějaký krém nemohu používat, mám citlivou a suchou pleť. Pravidelně čtu recence, abych nekupovala zajíce v pytli a tak mám docela přehled.  Ale i tak mi občas krém nebo sérum nevyhovuje. Tak ho pak používám na krk. Navíc je to strašně drahé. Sérum od Vichy jsem zrovna vypotřebovala a načínám nové od Novange.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to je dobrý, když jsem četla článek, říkám si ááá tak tadu budu jediná, komu kosmetika moc neříká, a ejhle sešlo se nás tady nějak víc.

    OdpovědětVymazat
  15. [15]:Tak to by ses mohla k Marci podívat, ona si dává tu práci že hledá pole složení fujtajbly které v těch krémech jsou a pak na ně upozorňuje. Je možné že právě to jsou ty látky, které ti v nich vadí o kterých ona píše. A hledá je nejen v krémech ale i v pudrech, makeupech a jiné dekorativní kosmetice....a tak se třeba můžeš vyhnout tomu, že koupíš nějaký drahý krém a pak ti evyhovuje A navíc není to žádná náctiletka která ty recenze někde obšlehne, ale ženská která to šechno většinou sama na sobě vyzkouší a pak se podělí o zkušenosti. A vlastní zkušenosti jsou k nezaplacení.

    OdpovědětVymazat
  16. [16]:Ááá, a já teď vypadám jak nějaká manekýnka. Spíš jsem chtěla říct že třeba i když se denně nelíčím, (ani nemám proč, plevelům na záhoncích je jedno jestli jsem nebo nejsem nalíčená, a navíc mi to vadí při focení) jen když jdu do města, mám tyhle serepetičky ráda a vždycky si to v drogošce užívám. A tu a tam něco přeci jen ulovím protože vzhledem k mé hodně světlé barvě vlasů přeci jen bez minimálního líčení vypadám dle dcery vyblitě   

    OdpovědětVymazat
  17. [18]: Áááá, tak to zas ne, jestli myslíš "manekýnka" s takovým tím hanlivým nádechem, tak to tě můžu uklidnit, to by mě ani nenapadlo, to toiž není o krémech a kosmetice, to je o tom co je, nebo spíš není v hlavě, a na to už sem chodím dost dlouho, abych viděla, že "nosánek nahoru na prázdné makovici" rozhodně nemáš.

    OdpovědětVymazat
  18. [19]: Hele, tak tos mne uklidnila....nechtěla bych být za blbku která má v hlavě jen tohle. I když nalíčit by se pokud to jde a nebrání tomu nějaké zdravotní problémy mohla asi každá žena když jde někam jinam než jen na dvorek. Dodá to totiž mimo jiné i docela sebevědomí, protože si toho známí všímají a pochvala za to jak jí to sluší je přece úžasné pohlazení po dušičce....

    OdpovědětVymazat
  19. Super dáreček! Jeden totiž nikdy neví, jaká kosmetika se mu hodí. A tohle je dobrá možnost ozkoušet (ne každý krém totiž padne každému)   

    OdpovědětVymazat
  20. S kosmetikou to nijak přehnaně nehrotím. Řasenka, stíny, krém. Ujíždím na parfémech, ty mě dostanou vždycky.

    OdpovědětVymazat
  21. [22]:Taky se mi to jednou stalo. Ne zrovna levný set naší známé bylinné kosmetiky skončil až na kapsle se séry podobně. Na rukou a nohou a takovou Niveu, samozřejmě nemám na mysli ten modrý krém, ale mému věku příslušející řady taky nemůžu. Osypávám se po ní jak pubeťák....stane se. Ale je fakt že mám jen vyjímečně problémy.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....