27 října 2012

Z ulic mezi domky....

Jak už jsem se zmínila, měla jsem dost času na to projít si alespoň pár ulic kolem místa kde měl manžel zákazníky. A ned v první jsem narazila na spoustu materiálu k focení. Ať už to byla pavučina na jehličí, nebo v tůji, krásně obrostlý dům přísavníkem nebo poslední květy růží či rozkvétající chryzantémy...takže přijměte pozvání na další toulku, tentokrát okolo kytiček...

Ale nejdřív bych vám chtěla ukázat jak vypadá mišpule. V komentech se objevilo že ta jablíčka by mohla být mišpule. Kdepak, ta vypadá takhle.....fotku jsem si půjčila na blogu u Pavla, já ji nikde v archívu vyfocenou nemám. Dneska se už na ní moc nenarazí.







Říká se jim Kateřinky, jsou jednoduché a přitom tak krásné....




Květ pupalky. Název vznikl od toho, že semeníky po uzrání pukají....alespoň tak praví moudrá kniha


Nádherná poslední růžová poupata. Ten keř jimi byl obsypán








Ještě jedna podoba okrasných jablíček




Ještě nás čeká podzimní nakouknutí přes ploty....




15 komentářů:

  1. Mišpuli neznám ale líbí se mi ty jablíčka.Pavučiny jsou krásné a dokážeš je vyfotit vždy z té správné strany.Nebo taky tancuješ kolem dokola?Pavouci to jsou tkalci a Ty jsi dobrý fotograf.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty pavučiny jsou nádherné! Pupalku mám v zahradě taky. Nevím, jak semeníky, ale když se navečer otevírají květy, vždycky slyším tiché lupnutí.

    OdpovědětVymazat
  3. Líbí se mi pavučinky, ale i ostatní fotky jsou krásné. Moc pěkná jsou ta malá jablíčka. Chryzantémy mám moc ráda. Kvetou, když už na zahrádce skoro nic nekvete. Růžičky nádherné.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Tancuju dokola, pokud to jde, anebo když ne tak si stoupnu tak aby byla vidět, trochu přizoomuju a pak udělám výřez.... Ale docela jsi mne překvapila s tím, že neznáš mišpuli, dělá se z ní marmeláda anebo se jí jen tak. Ale nejdřív musí přejít mrazem, do té doby je tvrdá a nedobrá. Pak změkně a je sladká....dřív se v zahradách dost pěstovala, je to i hezký stromek.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]:Mě bohužel většinou dřív než rozkvetou zmrznou....málo kdy si je můžu dát do vázy. Stejně tak i letos, už jsou pod sněhem aniž by stačily rozkvést....

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou přenádherné fotečky. Máš nepochybně nějaký výborný fotoaparát a když se kněmu přidá Tvoje šikovnost, je to skvost.

    OdpovědětVymazat
  7. Mišpuli znám jen podle jména. Nikdy jsem ji v reálu neviděla . Fotky pavučin jsou moc pěkné , ale jen fotky. Nesnáším když se mi v lese připlácne na obličej.

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: Zajímalo by mě,co si v tu chvíli myslí pavouk.Co za obr uvízl v síti.

    OdpovědětVymazat
  9. Že se chryzantémám říká kateřinky jsem už dlouho neslyšela. U nás se jim tak říkalo, když jsem byla malá holka z Vysočiny.

    OdpovědětVymazat
  10. [7]:Děkuji za uznání, a pochvalu. Nemám žádné super dělo. Je to větší foťák než kompakt a menší než zrcadlovka. Má větší objektiv takže je to znát. A co není úplně ideální tak trochu přiostřím v programu.

    OdpovědětVymazat
  11. [8]:Tak to já taky ne....vždycky nadávám a kleju. A to mi hlavně dělá naschvál kamarád když jsme u něj na chatě a jdeme do lesa na houby. Tahá mne o těch největších houštinách kde je těch pavučin stovky

    OdpovědětVymazat
  12. [10]:Já ten výraz znám jako pojmenování u této odrůdy, jinak těm plnokvětým vím že říají listopadky. A jestli znáš z květinářství takovou tu odrůdu chryzantém co vypadají jak polokulaté knoflíky a bývají bílé nebo zelené tak ty se zase jmenují santinky.

    OdpovědětVymazat
  13. Ta první fotka je nejhezčí, ale ty pavučiny taky nejsou špatné.

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: No jasně, že je nejhezčí když je tvoje ....Já nikde mišpuli tady nemám šanci vyfotit páč tu nikde nejsou

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....