22 června 2012

Zamyšlení nad zradou....

Ano, tak, nad zradou. Je špatný pocit že vás někdo zrazuje, ale ještě horší je pocit že vás zrazuje někdo hodně blízký a vy přitom nevíte kdo to je. Víte jen že to je někdo z vašich přátel, někdo komu věříte xdesítek let a svěřujete se mu z věcmi které vás trápí, z kterých máte radost nebo z kterých máte zlost.
A on, z vám nepochopitelných důvodů, má potřebu to dávat dál ale nevidí, nebo neví jaký dopad to má. Na lidi. kteří s tím nemají nic společného, na dítě, a celkově na všechny kteří ho znají a mají ho za kamaráda.
Začínáte pátrat, přemýšlíte, vyhodnocujete, eliminujete a zase přidáváte různé své přátele, kombinujete a dáváte si dohromady souvislosti. A stáváte se paranoidní, protože přestáváte všem věřit.
Nakonec volíte zoufalá řešení a vypouštíte před různými lidmi různé průzkumné balony v podobě falešných zpráv a čekáte z které strany se k vám vrátí aby jste nakonec s definitivní platností zjistili kdo za tím vším stojí. Buď jste překvapeni nebo se vám potvrdí vaše podezření. Ať tak či tak, vždy to znamená konec dlouholetého přátelství a kamarádství a další ztracenou iluzi.

Je zlé když vás někdo zrazuje, ale je horší když je to někdo z těch kterým jste věnovali svou bezmeznou důvěru a své přátelství.....

6 komentářů:

  1. Ano, zrada hrozně bolí a dlouho se léčí. Když jsem slýchávala příběhy, jak manžel podváděl svou ženu s její sestrou, říkala jsem si, jak to ta dotyčná vůbec mohla přežít...zradu od dvou nejbližších: sestry a manžela. Ale všechno přebolí.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Já osobně zažila jen takové malé zradičky, které jsou třeba ve jménu závisti, v dětství. Tohle je sice případ v naší rodině, leč je to záležitost jedné mé ratolesti, ale vlastně se dotýká plně nás všech i ratolesti druhé. A přináší to hodně zmatků a bolestí i jiným. No uvidíme jak se všechno vyvrbí. Radím také ať vše berou s chladnou hlavou, i když vím, že když se to netýká mne tak se mi to radí.....sama nevím jak se zachovám až budem vědět kdo to je a budu toho dotyčného muset potkávat, nebo jak bych se zachovala kdyby se to týkalo přímo mě osobně....

    OdpovědětVymazat
  3. První rada se mi zdá být docela dobrá, zkus chvíli počkat, jestli nejde o nedorozumění. Ale jestli je to jasné...

    OdpovědětVymazat
  4. To je pátrání mé ratolesti, ne moje, naštěstí....ale vzniká z toho opravdu ne moc pěkná situace.....

    OdpovědětVymazat
  5. Pak si tím asi bude muse projít, bohužel. Jak pravil klasik Severus Snape, život prostě není fér.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Tady je to o to horší, že hodně věcí ukazuje na synova kamaráda s kterým se znají od dětství a s kterým jsou spíš jak sourozenci a ještě do nedávna byli dost nerozlučná trojka a navís s ním syn i pracuje....opravdu život NENÍ fér....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....