26 června 2012

Ke krásným listům i něžné květy..

Že mají hosty krásné listy jsem již několikrát zdokumentovala obrázkově, ale mají i velice něžné kvítky. A teď začínajé rozkvétat. I když se to na první pohled nezdá, pokud nekvetou a jako jejich hlavní okrasnou část bereme listy jsou ti blízké příbuzné lilií. Ale když se podíváme na jejich květy blíž, ta příbuznost se objeví....a některé stejně jak některé lilie i voní.





Některé odrůdy host mají květy i bílé, nebo naopak tmavší růžové nebo fialové....jsou nenáročné, tedy nejlépe se jim daří ve stínu, a hlavně jsou hodně dekorativní.

14 komentářů:

  1. Máš úplnou pravdu, Vendy, listy i květy jsou nádherné. Já se v zahradních květinách moc nevyznám, nejdřív jsem myslela, že jsou to lilie.   

    OdpovědětVymazat
  2. Hostu jsem měla fialovou a souhlasím, že je to vděčná a nenáročná květinka. Kapky na listech jsou nádherné.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Tím že to je na makro, to vypadá že jsou ty květy velké, ale ve skutečnosti jsou asi jen pět centimetrů v průměru, u této odrůdy, u některých jsou o něco větší a ten stonek má na výšku tak max. 25 cm. tedy zas v tomhle případě, u té velké, z které jsou ty listy je to i šedesát cm, jenom listy má 40 cm vysoké.No mám tě v odběru tak se mi hned vím o každém tvém novém příspěvku, to víš Big brother nikdy nespí      . Nemusíš strhat všechno najednou, je to jedno kdy se ke mě dostaneš, spíš jsem ráda že vůbec

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Jo, to se mě na těch listech strašně líbí, že se na nich ta voda takhle drží....je to perfrktní a vděčné pro focení

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle něžné kytičky jsme mívali taky , ale nějak se jednou po zimě vytratily . Buď vymrzly , nebo je sežraly myši . Byly nenáročné a vděčné .

    OdpovědětVymazat
  6. kvety sú krásne vyfotené aj upravané, tie listy by som zase takto neupravovala, nechala by som len jeden vyfotený a ten dala na blog, bolo by to krajšie, mám rada také kvapôčkové fotografie

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já je tu někde na blogu mám asi v loňském roce ale nechtělo se mi je hledat, takže tyhle jsou jen k ilustraci, jde tentokrát o ty květy .

    OdpovědětVymazat
  8. Moje hosty kvetou úplně jinak, tyhle květy jsou moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  9. Takhle si představuji barvu lila.

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: A nepleteš si třeba Hostu s Bohyškou (Bergenia)? Lidi si je dost pletou už proto, že obě mají velké listy. Bohyška má listy kulaté a květ je složen z drobných růžových zvonečků v takový chochol. Hosta má ty květy na stonku za sebou.

    OdpovědětVymazat
  11. [9]: Fakt je neznáš? Dřív nesměli chybět na žádné zahrádce a dneska se opět vrací na výsluní, a jsou vyšlechtěny desítky odrůd z různě barevnými(tedy rozuměj zelenou barvu) listy, panašovanými žlutě nebo bíle, nebo nemají ty rýhy, anebo zase mají takové bublinky jak kapusta. Sama jsem nevěřila kolik je možných variet a velikostí.

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Mňo, a co s tím provedeš ?

    OdpovědětVymazat
  13. Hostu nemáme,ale jsou to moc vděčné rostlinky,existuje víc druhů a velice krásně dělají zakončení kytic kolem dokola.Taky bych tu fotku s kapičkama neupravovala,víc by to vyniklo.Jinak květy od hosty jsem ještě neviděla.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....