09 února 2012

Pozdvižení na vsi.....

Nestává se každý den, aby vám kousek za domem přistál uprostřed vesnice na silnici vrtulník. Ale pokud si u vás nějaký důchodce usmyslí vlést v mínus sedmi na střechu, buďte si jistí že ho tam máte za chvíli taky... A to přesně se u nás stalo. Nevím co toho pána posedlo že na střechu vlezl, nicméně to dopadlo tak jak dopadlo. Navíc tady od rána popadává více či méně sníh a tak sešup ze střechy byl zřejmě hodně rychlý. Výsledek? Dva velké hasičské vozy, jedno auto z doktorem, jedna RZeta a ve finále onen vrtulník a již zmíněné pozdvižení na vsi. Přiznávám bez mučení že když jsem viděla jak nám ten vrtulník líže komín lyžinami také jsem nevydržela a vyšla se podívat co se děje. A tentokrát "reportérský" instink zafungoval, vzala jsem foťák a vyrazila. Takový vrtulník uprostřed jediné křižovatky která tu je za to stojí. A že se mu podařilo přistání i odlet mezi různými dráty tak za to před pilotem smekám.... při tom měl uvolněné a připravené hasičské hřiště, kde už jednou vrtulník při zásahu přistál. A mimochodem místní dobrovolní hasiči dostali od záchranářů velkou pochvalu za to, jak dobře mají to své hřiště připravené a jak se jim tam pěkně přistálo a hned ho zanesli do mapy míst v kraji, kde má možnost vrtulník přistát a ke kterému má RZeta vynikající přístup...Musím říct, že i když ten vrtulník není moc velký, když startoval tak i do vzdálenosti nějakých třicet metrů od něj pěkně foukalo a o kousek mne to šouplo dozadu. Vždyť při přistání se od něj vznášel pěkný oblak sněhu a cítila jsem ho na obličeji až u nás na zahradě a to byl mezi námi jeden rodinný domek.




Ten bílý domek na pravo je ono inkriminované místo.....


Záchranář stojící tu v naprostém klidu s rukama v kapsách je ten pilot šikulka, který to tak perfektně zvládl....



Pacient naložen a odlétá se do Hradce na traumačku....


Nevím co ho k tomu výletu přimělo, pána znám a připadal mi vcelku rozumný.....

16 komentářů:

  1. Vendy, u vás se ale dějí věci, úplně mi z toho naskočila husí kůže! Jsi dobrá reportérka, všechno jsi skvěle nafotila i okomentovala.

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní fotky, pán je "šikula". Taky bych běžela pro foťák = profesionální deformace.

    OdpovědětVymazat
  3. Měli jste o zábavu postaráno a zachovala ses jako profík, tleskám. I to video je skvělé.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Jo jenže mě málem od toho proudu vzduchu umrzly prsty....Teď jsme to tady počítali a už tu byl takhle vrtulník za poslední dva roky čtyřikrát. Dvakrát přistával na fotbalovým hřišti, jednou na hasičským a dneska když mu to tam zase připravovali to plácnul přímo takhle na silnici.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Souhlas s prvním komentářem.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Jo to si pamatuju když jsem tam ležela po operaci na Homolce a čučela jsem dolů na Motolskou tak tam byla helikopotvora pořád....

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je opravdová reportáž - kam se hrabe "NOVA"

    OdpovědětVymazat
  8. Někdy asi člověk zblbne a udělá pitomost, kterou by jinak neudělal.

    OdpovědětVymazat
  9. No to se ještě úplně neví jak to s ním dopadlo, asi to zas nebylo až tak O.K. když byly kvůli tomu takové manévry...ale doufám že bude v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  10. [7]:A víš že se docela divím, že jí nějakej šikula ze vsi nezavolal? Když si tam někteří byli schopní fotografovat jak toho pána ošetřujou? Já sice vystartovala, ale hlavně kvůli tomu vrtulníku....moc se mi líbil, ale rozhodně bych se v něm nechtěla octnout. Když tak jen na nějakém pěkném proletu. Což je můj sen. Vrtulníkem nebo balónem.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]:Ale i tak asi se mnou sousedka nebude mluvit . byl to pán který patří k nim do rodiny.

    OdpovědětVymazat
  12. Stávají se různé věci, pán se velmi přecenil! Ještě štěstí, že to přežil. A pilot (všichni piloti) je frajer hodný obdivu. Tobě pochvala za reportáž, jsi lepší než televize NOVA :)!

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Hm, třeba bych jim mohla dělat regionálního reportéra   

    OdpovědětVymazat
  14. Perfektní fotoreportáž.

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Na tom něco je! Jinak tady se lidem líbí padat ze střech, předloni tu byli kvůli jednomu chatařovi kterej slítnul ze střechy....

    OdpovědětVymazat
  16. Jsi vynikajici reporterka!Ja dnes videla v televizi jak 10 hasicu se snazili dostat jezevcika z lisci nory!Podarilo se po 2 hodinach!Hruza!Ale pejsek i panicka byli v poradku,me by asi ranila mrtvice!

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....