19 prosince 2011

Ještě návrat k Mikuláši.....

I když jsme blíž Štědrému dni, chtěla bych se vrátit o pár dní zpět a to k Mikuláši. U Wikiho na ranči mají moc pěkný zvyk, jak udělat na Mikuláše dětem v Předklášteří radost. Ozdobí své koníky, zapřáhnou kočár pro Nejvyššího pekelníka a jeho Nejvyšší pekelnou manželku, pozvou anděly, čerty a Mikuláše a vyrazí na mikulášskou jízdu. Myslím že pro okolo jedoucí automobilisty to je stejně pěkný a pohádkový pohled jak pro děti, které už nedočkavě vyhlíží, kdy se ten Mikuláš a jeho doprovod ukáže....
Jak je vidět z fotek z posledních třech let, jen loni byl sníh....


A samotný pán pekel....
.....s paní Luciferovou Usmívající se
Takže kdo bydlíte okolo Tišnova nebo Předklášteří, příští rok máte možnost se osobně zajít na koňskou Mikulášskou road movie podívat..

11 komentářů:

  1. To je krásné když se ještě někde takhle dodržují zvyky. U nás v Praze Mikuláš už nechodil, dříve pamatuji, že bylo aspoň slyšet zvonění z chodníků - ale letos nikde nikdo, jako kdyby Mikuláš vůbec nebyl.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Taky bych to někdy ráda viděla na vlastní oči...letos jsme byli zrovna v tom Rakousku, tak snad příště....ale jelikož jsem zlobivá tak nevím jestli by mne Nejvyšší pekelná dvojice nehodila do pytle     

    OdpovědětVymazat
  3. Zdá se, že ta čertice je do svého čerta docela zakoukaná.

    OdpovědětVymazat
  4. [5]: Stane se ....Mě se tam opravdu v tom těžko hledalo kde končí jeden článek a kde začíná další, právě kvůli komentářům .

    OdpovědětVymazat
  5. Čerti by mohli být víc strašidelní, děti znich budou mít srandu.

    OdpovědětVymazat
  6. Posílala jsem inspiraci, ale ti už byli až moc děsiví, těch bych se bála i já

    OdpovědětVymazat
  7. Krásná tradice se v Předklášteří dodržuje. Ono všeobecně na Moravě je k těm tradicím blíž. A také na menších městech a obcích, kde se lidé znají a mají k sobě tak nějak lidsky blíž. V Rumburku, odkud pocházím, táhnou koně valník plný čertů a projíždí celým městem na náměstí, kde je mikulášský a čertovský rej. Jedoucí čerty jsem viděla jen jednou a byl to zážitek.

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherná akce a pěkné fotky. Moc se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat
  9. (9)Jo, docela jim to závidím, musí to být moc hezké takhle na konících...

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....