13 srpna 2011

Kolik nás vlastně je?.....

Dostala jsem dotaz, kolik že vlastně mám zvířátek. Kolik psů, kolik koček, kolik papoušků....
Takže, pejsky zatím napočítám tři, kočky čtyři, a papoušků celkem pět. Dva tzv. velké papoušky, to je Ferdásek a Oskar. Pak venku je Max, to je rozelák který je ale celoročně venku a patří mezi střední papoušky a ještě dvě andulky, ty jsou střídavě od jara do podzimu venku a na zimu jsou doma. Max měl původně svojí partnerku, ale ta mi jednou nečekaně zdrhla. Pak jsem mu pořídila druhou partnerku, ale ta se mu časem znelíbila a on jí chudinku utrápil hlady. Takže je teď sám. Jen v létě mu dělají společnost andulky. To je zbytek z mého chovného období, jeden čas jich bylo i deset. Což byl výsledek dvou úspěšných odchovů. K tomu několik rybiček a vodní želvu....takže docela slušná malá zoo. A to jsme ještě mohli mít i klokana, malého, skalního Skipiho. Jenže v té době jsem nevěděla, jak a čím se takový klokan krmí, a jak se kde ubytovává. Takže jsem ho odmítla. Později jsem zjistila, že to na nároky s výživou je vlastně takový velký hopsající králík....


Část zvěřince si dával odpoledne šlofíka. Pokud by chtěl někdo z rodiny, neměl by se kam vejítUsmívající se.....


Takhle si to užívali nejmladší členové.....

To není fotografie z nějaké publikace o papoušcích, ale také jeden z našich bývalých členů domácnosti. Takhle měl žebříček v okně a tam vysedával. Tedy správně vysedávala, byla to samice alexandra malého, vtipně pojmenovaná Sašena. Jenže za čas byla tak hlučná, že musela z domu. Vzal si jí nakonec jeden chovatel do páru k samečkovi do venkovní voliéry, takže tam si mohla hulákat jak chtěla....tedy pokud jí to ten sameček dovolilMrkající.
A to je zatím celý náš momentální zvěřinec.....

4 komentáře:

  1. jee to mi připomina naší zoo akorát ji máme trošku menší (pes, 3 kočky, rybičky a já 4 potkanky a myšky xD), a ty kočky jak se válí po posteli to je u nás to samé, hlavně že je v ní teploučko a pohoda

    OdpovědětVymazat
  2. TEDA JÁ ŽASNU - a určitě žasnu právem! V pražském bytě chováme jednu malinkou andulku a máme pocit, že je jí až dost, ale takovéto království - to by byl můj sen!-:) Obdivuji tě, tohle všechno zvládnout, aby to bylo spokojené! A to jsi ještě nepočítala do té SVÉ smečky manžela, děti atd.atd. - :))) Děkuji ti moc Vendy, je to nádherné, nejvíc se mi líbí ta natažená číča, která je lépe vidět na druhém obrázku-to je booožíííí!-:))))

    OdpovědětVymazat
  3. No je to někdy na hraně, ale dá se . Ještě že už manžel rezignoval a zvyknul si. Za to má velký dík....no a kdybych měla tedy započítat zbytek rodiny, tak je to ještě 4+1 dospělí. Ta jednička jsem samozřejmě já , !

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: O tom, že jednička jsi ty - zde nikdo nemá absolutně žádné pochyby! -:)))))

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....