01 července 2011

Nováček ve smečce...

Balda
Nováček v naší smečce je od včerejška kocourek Baldrick Eda-Karnival. A je to druhý s dceřiných mainských kocourků. Dalo by se namítat, že psi a kočky se ale vůbec neshodnou. Ale kdo někdy měl doma jak kočku tak psa, ví, že to možné je, a naopak mi lidé by jsme se mohli od nich učit té jejich vzájemné toleranci a kamarádství. U nás to je momentálně čtyři ku třem, tedy čtyři miciny a tři psi. A už teď je vidět, že budou všichni velcí kamarádi. A nejdojemnější je, když přijdou poslední chvíle někoho z nich, všichni se okolo něj sesednou nebo si k němu lehnou a snaží se ho do posledních chvil vrátit zpátky...To jsou asi nejsilnější a zároveň nejsmutnější okamžiky mého letitého soužití se psy a kočkami v jedné smečce.
A tady je pár obrázků z dnešího seznamování se smečkou....


Balda
Balda

8 komentářů:

  1. To je všechno pěkné,ale ne vždy to funguje!Kamarádka měla napřed psa a potom dvě kočky,vše bylo v nejlepším pořádku.Ale když pejsek zemřel a chtěla si pořídit jiného, kočky ho nechtěly vzít do party,psa ani jiné kočky doma nesnesou.Přeji pěkný weekend!

    OdpovědětVymazat
  2. U nás zatím žádný takový problém nebyl, zvířátka takhle pospolu máme dvacet let, a už se u nás "otočilo" celkem pět pejsků a osm kočiček a postupně přicházeli i odcházeli a stav se doplňoval v různém věku ostatních. Vždy nováčka bez problémů přijali. Anebo ignorovali, nicméně vždy se nějak srovnali . Také přejí hezký víkend, bude to vzhledem k předpovědi potřeba

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný fotky. Máte doma o zábavu postaráno. Škoda že jsem stále na cestách, jinak bych si rád zase pořídil kocoura.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Vznešeně vypadající kocour musí mít také vznešené jméno . Ale zatím se projevuje jako pěkné čertovo kvítko .

    OdpovědětVymazat
  5. Martin V.3/7/11 22:30

    Krásný Maiňák! Hned bych takového bral. Naši psi bohužel nesnáší kočky. Nicméně kočky doma mít musíme, jinak by nám myši schroustaly snad všechno. Takže si z útulku občas vezmeme nějakou hodně divokou kočku, kterou nikdo nechce. Kamarádka veterinářka ji sestřelí foukačkou z větve, my ji dovezeme k nám, natáhneme kožené rukavice a vypustíme kočku z bedny... Od myší je pokoj, kočky si žijí spokojeně polodivký život pod polopenzí z granulí a kozího mlíka. Za čas se trochu zdomestikují, ale na psy si dávají pořád pozor.

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: To jsou dceřinný miláčci, tedy ne že já bych je neměla ráda, ale ona se do nich tak divoce zakoukala kdysi na jedné výstavě, že je z toho láska na celý život. Ale jsou to úžasný kočky....chování mají spíš psí.Ale je zvláštní že u nás ač vždy byli psi, i sebedivočejší kočka je za týden ten největší přítula a kamarád i s nimi....

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné fotky. Eli by chtěla taky kočičku, ale Šárka na ně má alergii.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....