07 března 2020

Nový klub na Blogspotu ...





.... pro všechny emigranty z Blog.cz kterým chybí možnost určité komunity či spolku ale i k lepšímu zviditelnění na nové platformě si dovolila založit Jitka. Nabízí možnost lepšího zviditelnění nováčků, ale i možnost najít nové známé se stejnými koníčky. Ať to jsou ruční práce nebo focení. Zatím má jako nováček jen pár členů, ale může se za chvíli díky vám, kdo by jste měli zájem rozrůst v komunitu blogerů stejnou jako byla na B.cz třeba v Autorském klubu. Následující text jsem si vypůjčila od jedné z členek nového klubu, od Chudobky. Co vám tedy klub a členství v něm může nabídnout?

  • Tím asi nejzajímavějším pro většinu z vás bude prezentace vašich nejnovějších článků a to dokonce v členění dle kategorie blogu.
  • Možnost nalézat nové blogery a blogy podle toho, co vás zajímá.
  • Můžete se sami podílet na tvorbě obsahu klubového blogu - podmínkou je mít založený účet na bloggeru (blog tu mít nemusíte).
  • Klub dává možnost svým členům propagovat jak samostatným příspěvkem, tak ve zvláštním boxíku na tomto blogu své vlastní soutěže, projekty, případně další aktivity - věřím, že blog bude hojně navštěvovaný a tudíž je tu uvidí spousta lidí.
  • Klubový blog bez reklam (alespoň prozatím - o případné změně bychom vedli diskuzi).

A kdo jsou zatím jeho členové?


Jitčiny blogy:

Janku a její blog Mé radosti
Blog Kari píše .
Na kresbu zaměřený Starling art blog.

Další členové opravdu nejsou neznámí, spíš se dá říct, že na B.cz jsou velkým pojmem 

Tlusťjochův blog Sebrané mesydže

Valin s blogem plným textů i grafiky.

S Trimaliny jsem kdysi byla ve fotoklubu Fotografia, takže její blog plný fotek tu také najdete

Trimalinin blog plný zajímavých fotografií



A to bych nebyla já, abych se něčeho nového nechytla. Takže i já se přifařila ...

Takže když si kliknete na tuto ikonku dostanete se na stránky nového klubu kde si můžete přečíst co všechno vám klub může nabídnout.

Ikonka










Da


22 komentářů:

  1. Přemýšlel jsem o tom, ale řekl jsem si, že žádné další aktivity kromě standardního fungování svého blogu nechystám, tak bych stejně v zamýšleném modelu fungování klubu nebyl velkým přínosem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tvé určité averzi k jakékoli uzavřené, pravidly poutané komunitě mě nějak nenapadlo, že bys do toho šel. ;-)

      Vymazat
  2. Jak jsem nakoukla na některé odkazy, tak mě překvapilo, že jsou pod nimi adresy blog.cz
    Myslela jsem, že klub je pro blogspot. Zatím nechci rozvíjet větší aktivitu na blogspot, už bych těch blogů měla hodně. Tady to mám spíše jako zadní vrátka. Pokud mi blog.cz funguje, jsem spokojenější tam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, ne... ten je přístupný všem na všech blogových doménách. Ale protože spousty těch kdo na blogspot emigrovali a měli strach nebo dojem, že by přišli o tu určitou komunitní pohodu, tak proto to Jitka udělala. A taky aby byli blogy víc vidět, když tu nefunguje klasický model titulka, článek týdne a blog týdne. Tohle by to mohlo nahradit...

      Vymazat
    2. Není nutné mít blog na blogspotu. Je to určeno všem blogerům z různých domén. Přiznávám, že jsem se nechala inspirovat AK na blog.cz, ale ten už taky pár let nefunguje, ani nepřibírá nové členy, takže začínající blogeři nemají moc šancí se nějak zviditelnit. A těm dlouholetým blogerům by to mělo pomoci nalézat nové zajímavé blogy ke čtení.
      Jesti bude i nějaká další aktivita klubu je zatím ve hvězdách. Ono dělat nějaké akce (rubriky) pro deset lidí nemá moc cenu.
      Zatím to tedy funguje jen jako výpis nejnovějších článků členů, tak jak jste byli zvyklí u AK.

      Vymazat
  3. Byla jsem 9 let v Autorském klubu, na blogspotu se zatím rozhlížím a občas i tápu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle by ti možná i mohlo pomoci se tu zorientovat...

      Vymazat
  4. Také se zatím asi nepřidám. Ještě zkusím vydržet na blog.cz. Ale ráda tam nakouknu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si klikneš na ikonku, dostaneš se přímo na klub a na pravidla. Tam zjistíš, že nemusíš být nutně na blogspotu, ale že tam mohou blogeři i z jiných platforem...

      Vymazat
    2. Právě že nemusíš být na blogspotu, tam je jen klubový blog, protože blogspot právě umožňuje vytvořit přehled nejnovějších článků "oblíbených" blogerů z různých domén. Do oblíbených se vloží adresa na členský blog a přehled se generuje sám.

      Vymazat
    3. Je to něco jako https://agregatorblogu.cz/prihlaseni

      Vymazat
  5. Už jsem to psala i k Chudobce, byla jsem mnoho let v Autorském klubu a teď bych si od "klubování" dala ráda oraz. Užívám si anonymity na svých nových stránkách, ačkoliv se to může zdát jakkoliv nemožné :). Mé oblíbené blogery budu navštěvovat jako dřív a kdo chce, ten si mě najde :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty jsi se usadila naprosto skvěle, u tebe se návštěvnost nesnížila snad ani o píď. Tohle má být tak trochu pomoc pro ty, kdo se báli toho přechodu.

      Vymazat
  6. Vendy, ani já se zatím nepřidám. Já nemám ráda moc pravidla a do společenství jsem se nikdy nehnala. Ale třeba mě to časem osloví, co já vím. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic není povinné, nikdo není zatracen, navíc ty jseš už pojmem na blogspotu. Spíš to Jitka myslela jako pomoc pro ty nové blogery kteří z B.cz přešli. Většina z blogerů se při přechodu bála že ztratí to společenství, komunitu či partu kterou kolem sebe měli, takže to brala jako pomoc aby se rychle zabydleli a i tady se cítili stejně dobře.

      Vymazat
    2. Jak píše VendyW, často slýchám, že bogerům jinde chybí nějaká "komunita". Jenže každý stále čeká, že ji někdo pro ně udělá. Já jsem člověk činu a když mi něco chybí, tak se pokusím to vytvořit. S myšlenkou vytvoření komunitního blogu si pohrávám už přes dva roky. Jenže zatím o něj nebyl tak velký zájem. Teď jsem usoudila, že nedávný exodus blogerů z blog.cz by mohl být začátkem pro vznik nové komunity.
      Když si přečteš pravidla, tak zjistíš, že nejsou nijak svazující. Pouze jsem sepsala pár základních věcí, které beztak každý slušný bloger dodržuje sám od sebe.

      Vymazat
  7. Já ti hodně závidím, jak bezvadně se ti podařilo přejít z Blog.cz na blogspot, dokonce bych řekl, že tady tvé texty vypadají ještě lépe než tam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono na tom nebylo nic težkého. Jen si najít šablonu a přizpůsobit původnímu designu z B.cz. S něčím mi pomohla MarijaKes a s přenesením celého původního blogu Veruce s manželem. Já jen to co mi postahovali a zbalili jen importovala sem na blogger.

      Vymazat
  8. Dobrý tip, budu uvažovat...

    OdpovědětVymazat
  9. Nikdy jsem v žádném klubu nebyl a nevím, jestli o tom mám vůbec přemýšlet.
    Po přechodu z B.cz jsem sice přišel o většinu pravidelných návštěvníků, ale za to si můžu pravděpodobně sám, protože jsem kvůli nedostatku volna dost omezil vydávání nových článků. Navíc jsem ještě přestal komentovat u jiných,takže pravděpodobně odpadli ti, kteří mě navštěvovali takříkajíc na oplátku.
    Klub u Jitky by mohl sloužit jako dobrá propagace, ale nevím, jak dlouho mě vydrží nová chuť publikovat, a taky kolik toho budu stíhat, protože už se zase dostávám do volnočasové tísně.
    Každopádně nápad je to moc dobrý !!!

    OdpovědětVymazat
  10. Je také zajímavé, že se ti podařilo přenést také všechny fotografie, protože prý na blogspotu je prostor omezený na 1 GB a na Blog.cz byl 5 GB. A ty přitom máš "miliony" fotek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten přenos komplet celý mi dělala Veruce s Martinem, jak to dokázali nevím. Další fotky ale nahrávám zatím bez problémů už skoro dva roky a zatím nemám žádnou hlášku o nedostatku místa nemám.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....