12 září 2019

Fialová ....




.... je prý barva žárlivosti, někdy i smutku. To druhé by asi momentálně byl vhodnější výklad, nějak se toho smutku ve mně nakupilo dost a dost. Chvíli mi pomohl ten týden dovolené, ale po návratu se mi všechno zas vrátilo a navíc s přídavkem. Fialová barva je mou měsíční barvou, můj kámen je ametyst, a proto možná část mé bytosti je neustále smutná, i když se to navenek možná nezdá. A právě to potlačování před okolím mne stojí hodně sil a někdy pak už stačí jen málo a sesypu se vnitřně jak domeček z karet. Nejvíc to bolí, když je příčinou někdo, kdo pro vás dlouhá leta znamená strašně moc, a pokud jsou to během pár dní dva lidé, je to už pomalu na Chocholouška. No nic, jak se říká, psi štěkají ale karavana jde dál. Pár dní nebudu mít náladu, pár nocí se budu převalovat beze spánku, a když usnu, budou mne budit divné sny a pak se  pomalu začnu snad dostávat do normálu. Bez iluzí, bez očekávání, do stereotypu ....


Tenhle koniklec je letošní moje novinka, kupovala jsem ho někdy začátkem června a odrůda se jmenuje Papageno.  Nějak se mu zachtělo a vykvetl na přelomu června a července


Když kvete dobromysl ...


Hosta kterou jsem si přivezla z Polska má nezvykle tmavé květy, a jak je vidět líbí se nejen mě, ale i včelám



Čím později kvete ta moje galská růže, tím tmavšími květy vykvétá



14 komentářů:

  1. Fialová barva byla oblíbenou barvou jendé mé kolegyně. Ta chodila opravdu jen ve fiaůlové barvě až tobylo legrační. V zimě pak nosila fialovou s bílým kbátkem a bílého kulicha s velkou bambulí a říkali jsme jí fialový sněhulák. Vendy přeji, aby tě ta smutná nálada co nejdříve přešla a vše přebolelo. Připomněla jsi mi, že jsem neostříhala oregáno, ale jako novic v jeho pěstování ani nevím, zda se jako koření může nasušit i květ nebo jen lístky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, a já k téhle barvě vůbec neinklinuju. Ani v oblečení, ani v doplňcích.... snesu jí jen u kytek.Já oregáno nesuším, moc ho nepoužívám, a když, tak jen čerstvé. Ale všeobecně se bylinky mají sušit před rozkvětem. To mají nejvíc silic....Když ho otříháš, ještě se můžeš dočkat nových listů. Já už ho tam zas mám hafo. A pak, pokud ti vykvete a neostříháš ho po odkvětu, můžeš si být jistá že ho máš za pár let všude.

      Vymazat
  2. Jejda, VendyW, to je zase krásy! A copak bude zítra? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ale, ale, každé ráno vyjde slunko, každé ráno stojí za to žít. I prokletí básníci se někdy usmáli, tudíž věřím, že přestaneš hořekovat a zabojuješ proti stereotypu !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když tobě se to řekne. Máš kolem sebe milion lidí, milion věcí na řešení a spousty dalších věcí který tě od stereotypu odstavují. Já sice nejsem prokletý básník, ale moc daleko k tomu nemám ;-) Chocholoušek by ze mě měl radost!

      Vymazat
  4. Vendy, nádherné fotky. Já mám naopak fialovou ráda. A i černou, kterou prý mají rádi divní lidé. Od nehody už dva roky se já, velký optimista, neustále potýkám s blbou náladou. Nechci tomu říkat deprese, ta vypadá jinak, páč já každé ráno vstanu a vždy hledám malé radosti všedního dne. Cítím s tebou naprosto, ale nemám slova útěchy. Jen snad omšelé, chce to čas. Určitě přijdou lepší dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsem divnej člověk, protože já mám černou moc ráda a jeden čas jsem jí v oblečení měla nejvíc. Když si mám vybírat boty a jsou v hnědé nebo černé, vždycky šáhnu po černé. Na ty lepší dny čekám už osm let a nepřicházejí....

      Vymazat
  5. Fialová je prý barva filmových záporáků. Je fakt, že na mě fialová, obzvláště její tmavé odstíny, nepůsobí příjemně. Švagrová měla takto vymalovanou celou ložnici a já tam nemohla ani vejít, jak mě to dusilo... Bude líp, neboj, musí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky máme fialovou ložnici, ale světlou. Volila jsem to proto, že celý den do ní svítí sluníčko, takže aspoň pocitově je zde chladněji, máme šedý nábytek i koberec a žluté závěsy, takže se k tomu ta fialová hodí velmi dobře. Ale na tmavo bych taky nemohla mít vymalováno. Navíc se snažím volit u té které barvy její chladné odstíny, ale nejlíp mi je nahoře, v bílém....

      Vymazat
  6. Krásné fotografie. Z oblečení mám fialovou jen zimní bundu a když jsem si ji před pár roky kupovala, tak to byla taková nouzovka. Mám raději vínovou v kombinaci s šedou barvou.
    Držím palečky, aby bylo brzy líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vínová s šedou je úžasná kombinace, tu mám hodně ráda. A pak šedá a růžová. To je top kombinace a převládá pro změnu u dcery v domácnosti i ve stylu oblékání jak jejím tak i pro Bobuli.

      Vymazat
  7. Fialově nám teď rozkvetl ocún...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš!To mi ořipomnělo, že se budu muset podívat po cibulkách.Měla jsem plnokvěté, ale někam se vytratili....

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....