05 června 2019

Na chvilku ....





.... si od květů odskočíme do sféry výtvarné, byť i tady na ty květy dojde. Jak jsem už jednou předestřela, z expozice květů se v jedné z komnat přešlo do místní malé galerie výtvarné. Jestli stálé, nebo jen při příležitosti festivalu nevím, ale i zde to hrálo nejen barvami ale i květy. Ale dříve se podíváme na plátna, která bylo možné vidět v mnoha komnatách, a která mne (většinou to bylo světlem v obraze) zaujala ....




Bohužel fotky jsou kvůli světlu, tedy spíš jeho nedostatku (áno, zvýšení ISO mi stále nic neříká) méně kvalitní


Tady se mi zas vloudilo díky nevhodnému umístění plátna ve středu místnosti proti oknům venkovní světlo


Fotit obrazy je fakt fuška. I když stojím přesně proti, i když mám podle mřížky všechno v rovině, ve finále to vypadá tak jak to vypadá. Hrozně ....



Předchozí a tenhle se mi konečně povedly tak, že jsou  koukatelné i na fotce


I když se jedná o fotografie, zařadila jsem je do obrazů. Už kvůli jejich krásné úpravě. Jedná se o posledního majitele zámku Ksiaz a podobu zámku před přestavbou nacisty


Já nevím jak vám, ale mě pan hrabě připomíná docela dost amerického herce Christophera Plummera (vévoda Wellington ve filmu Sergeje Bondarčuka Waterloo, nebo Růžový panter)


Ani tohle není klasický obraz, ale nesmírně mne to zaujalo. Vyšívání stužkami jsem už hodněkrátr obdivovala na Pinterestu na tureckých stránkách s ručními pracemi a pak i právě na těch polských. Je to parádní záležitost a tady navíc i s mými milovanými fuchsiemi


No a tady už není pochyb. Byť jde o současné umění, mě se líbily moc




Tihle malí človíčkové vytvoření silnou vrstvou barvy mi připadli
takoví roztomilí. A podle toho kolik lidí se u nich zastavovalo a fotilo si je, nejen mne ...



Tolik poslední fotky z interiéru, zítra se konečně protlačíme na vzduch a vyjdeme na terasy pod zámkem

16 komentářů:

  1. Krásné, dnes jsem si Tvůj příspěvek moc užila. Vím, že není jednoduché fotit v interiéru. Ten poslední obrázek je kouzelný.
    Měj hezký den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ho klidně brala domů, mě se líbil moc...

      Vymazat
  2. To mi povídej, když jsme byli v tom muzeu filmových legend, vyfotit to tak, aby se to neodráželo od milionu světel kolem, bylo vážně o nervy :D.

    Vyšívání stuhou je super, ale barevný bobky jsou nejlepší! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, barevný bobky (já sama nemohla najít přirovnání) jsou moc pěkné a moc se mi líbily.

      Vymazat
  3. Experimenty s ISO jsou zajímavé. Zkus to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano vím.Jenže než si vzpomenu na poučky, už mám nafoceno.

      Vymazat
  4. Nějak jsem tohle přestala fotit, když člověk vleze do galerie, měl by vnímat všemi smysly a né ladit fotoaparát. Vždy mi uteklo mnoho důležitého a tak jsem si dala v Paříži závazek, prožívat.
    Nechávám to povolanějším, zdatnějším a i Mona Lisa se od té doby tváří veseleji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já obrazy fotím opravdu jen hodně výjímečně, a to mne musí něčím zaujmout. Je jasné že v Louvru, ve Vídni či jinde bych taky víc čuměla než fotila, je to fakt na prd tohle fotit.

      Vymazat
  5. ISO je velmi šikovná věc právě pro tyhle případy. Je ale pravda, že s odlesky by nepomohlo, ale zase není špatné přidat do obrazu malířem neočekávanou dávku šerosvitu :-). Dřív jsem změny ISO skoro nepoužíval, teď už ho přenastavuji docela často, často i na jedinou fotku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ISO je šikovná i důležitá věc, jen já jí pořád nějak nechávám ladem. Dojde mi to vždycky až pak, až když vidím výsledek a skuhrám,dojde mi že jsem ho měla zvýšit. Ještě bych si pro tento případ sklerózy měla dát ISO automatické, mám nastaveno napevno.

      Vymazat
  6. Skvělé obrazy, jak ty klasické - a myslím, že nafocené jsi je měla dobře - tak ty modernější. Plastické postavičky, dobrý nápad, vtipný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten první a třetí je mázlý, až ty poslední za něco stojí, protože byly v dobrém místě s dostatkem světla které šlo z boku a ropztýleně. Postavičky mne opravdu pobavily ale se mi i líbily.

      Vymazat
  7. Fotky obrazů se ti povedly. Já je mám také deformované. Pak je ale narovnám v programu Zoner Photo Studio 18, to je na rovnání lepší než ZPS X. 18 tak moc neořezává.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, to mne nenapadlo, jsou ještě věci na který v Zoneru zapomínám....

      Vymazat
  8. Myslím, že to v galeriích dělají schválně, aby se obrazy nedaly pěkně vyfotit. Když je fotografuje profesionál, určitě má okno zakryté závěsem a žádné odlesky tam nejsou.
    Ale i tak se z toho dá něco vytěžit, přinejmenším z úhlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak samozřejmě focení pro katalogy to jinej level i jiné podmínky. Ale zase když fotíš už z nějakého úhlu aby nebyly vidět odrazy vypadá to pak ve výsledku blbě.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....