26 března 2013

Krajina slunečná i temná....

Protože zase slunko
stávkuje a je zataženo, myslím že pár sluníčkových fotek přijde k duhu. I když jsem fotila režimem na sníh, jsou i tak některé dost přepálené....nejvíc to bylo znát na fotkách focených v lese, ostré přechody stínů a sluníčka moc ztmavit na foťáku nešly, protože by les zanikl, i když u jedné to tak stejně dopadlo.
Ale co, tak alespoň to sluníčko trochu pocítíte....

Na začátek pozdrav pro všechny břízomilky a stromomilce






A ze sluníčka hurá do stínů lesa....od sněhového kouzlení





.....ke stromům








22 komentářů:

  1. Krásné jako vždycky. Hele nevíš jak je to s těmi stromy,co mají ještě tedˇ uschlé listí na sobě?Je mi jasné že to někdy shodí,ale jde mi o ten proces.Až se míza naleje do jejich větví - odpadnou nebo máš to někde zachycené,když tak často fotíš?

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím nový článek a už sem letím . Dnes ses mi strefila dokonale do vkusu - miluju břízy a stromy vůbec. Závidím Ti upřímně, že to máš tak blízko do lesa. Já, byť mám les za humny, tak pro pracovní a rodinné vytížení, jaksi nestíhám a furt fotím spíš ateliérovky (ale můžeš mrknout na můj nový článek na mém výtvarném blogu zde: http://mojepastely.blogspot.cz/2013/03/krehka-krasa-makrofotografie-fragile.html

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: No vidíš, to mne nějak taky nenapadlo, ale budu dokumentovat! Nikdy jsem se totiž na to nezaměřila....

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Sice to máme do lesa blízko, nicméně do něj jdeme čím dál tím dýl oproti době kdy sme se sem nastěhovali. Díky vichřicím a těžbě neustále les ustupuje. Myslím že ten režim mít budeš(tedy nevím co máš za foťák, já ho mám ve scénických režimech, tam jsou různá nastavení pro focení na párty, na pláži, noční, ohňostroje atd. program mám základní pro archivování a základní úpravy a to Picasa, a pak používám PhotoFiltre, PhotoScape a on line editory PicMonkey, Pixlr a jiné. Je jich nespočet a tak třeba jednu fotku když si opravdu hraju zpracovávám třena ve třech, čtyřech. Někde je skvělé doostřování, jinde barvy a efekty v dalším zase rámečky. Co zrušili Picnik který byl opravdu hodně komplexní a dalo se do něj nahrávat rovnou z Picasy to takhle dělám. Na odkaz se podívám, neboj.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Já fotím mirrorless zrcadlovkou Olympus PEN EPL2. Já koukám, že ty máš FUJI. Ten režim tam asi možná bude :). Jsi dobrá, že jsi schopná používat tolik programů - ale máš pravdu v tom, že prostě každý umí něco. Já teďka jednoznačně vychvaluju nový Zoner photo studio 15 - tam jsou nové filtry, takže většinu věcí už umí a jiný moc nepoužívám, jo ještě občas LightZone. Picasa je skvělá na koláže - nemá chybu..No, já doufám, že nám ty lesy jednou nevykácí a nenechají zničit vichřicí všechny. Kam by se všichni Ti dobří duchové stromů poděli

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: I když je dobrá, raději dělám koláže v PicMonkey, protože ten umí i průhledné pozadí, anebo co se týče velké možnosti tvarů tak Pixlr nebo PhotScape. A kde je opravdu ohromné množství tak to je v Pizapu. Jen mi tam vadí, že jsou napevno nastavené mezery mezi obrázky a nelze udělat průhledné pozadí. Tedy ono asi by to šlo v jiném programu, leč to já neovládám...Právě ty hotové filtry se mi líbí u těch online editorů. Zkus sepodívat na ten Pixlr, tam je toho opravdu dost na různé hraní z fotkama a to právě systémem klik a hotovo.

    OdpovědětVymazat
  7. Už by to sluníčko mohlo také trochu hřát.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]:Já když začala s blogem, tak jsem neustále pátrala po tom, jak ty koláže dělat. Pak jsem odjedné daníkářkydostala fotky kde bylo napsáno Zpracováno v Picasa a to bych nebyla já, abych to hned nestáhla. No a od té doby v ní jak archivuju tak dělám koláže. I když jakuž jsem říkala teď míň protože mi vyhovují jiné editory. Nicméně pro začátek jak co s fotkama dělat je opravdu skvělá.

    OdpovědětVymazat
  9. Ta ženská uvolněná prsa na šesté fotce jsou zajímavá.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Čeho ty si nevšimneš....ale že mne to překvapuje, viď? Ty obdivovatel a milovník ženské krásy...proto mi byla ta fotka tak sympatická

    OdpovědětVymazat
  11. Ach,moje milovaná bríza....nádhera!

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky. Hlásím se mezi břízkomily.

    OdpovědětVymazat
  13. Jasem břízomilka a slunkomilka, tak moc děkuji!

    OdpovědětVymazat
  14. Fotografie veľmi pekné a otázka, ktorá bola položená v prvom komentári, zaujíma aj mňa. Všimla som si, že niektoré stromy (neviem, či to nie sú duby)majú suché listy po celú zimu, ale ešte mi nikdy nenapadlo zamýšľať sa nad tým, kedy im vlastne tie suché listy opadnú. Keďže žiješ tak blízko prírody, bude fajn, keď to pre nás nevzdelaných budeš dokumentovať

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Některé duby mají listí po celou zimu a mladé buky také. Jo budu sledovat.

    OdpovědětVymazat
  16. Fotky jsou super, pro takové případy Ti doporučím přechodový filtr...

    OdpovědětVymazat
  17. Neřekl bych o sobě,že jsem přímo břízomil a stromomil, ale tentokrát se mi nejvíc líbí právě ty první snímky   

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: Protože je na nich sluníčko

    OdpovědětVymazat
  19. [16]: Rada dobrá leč pro mne nanic, na ten můj foťák nemám filtry. I když mohla bych se podívat jestli něco není, vlastně jsem to ještě nezkoušela zjistit jestli k němu něco je nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Jojo, nebo si ten přechoďák můžeš nahradit v PS...   

    OdpovědětVymazat
  21. [19]: Protože jsou krásné   

    OdpovědětVymazat
  22. Vendy, to je krása, stromy mám hrozně ráda a břízy obzvlášť, takže se mi nejvíc líbí první dva snímky a potom ten třetí od konce. Ovšem parádní jsou všechny.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....