11 května 2021

Jedenáctého ....

 


.... jedenácté narozeniny. Tolik let už užívám
drogu jménem blogování. Počítám to pěkně vcelku, protože přechod z Blog.cz na Blogger neberu jako nový začátek, jen změnu adresy, jako když vám přejmenují ulici v které žijete jednu dekádu a vy si musíte jít nechat do občanky napsat novou. Všechno zůstává stejné, jen vy máte jinou adresu. A tak beru i tuhle situaci která zánikem B.cz vznikla. 
Za jedenáct let prošel blog mnoha změnami, od designu po celkový obsah. Proč vznikl a na jaký popud jsem se k němu dostala, to už jsem psala mnohokrát, dál se o tom zmiňovat nebudu, ale to že mi stále pomáhá velmi ve zvládání ne zrovna dobrého životního období, které se vlastně kryje s jeho vznikem až doteď, platí stále. Jo, je to droga, jak si nenapíšu svůj článek denně a nepročtu u ranní kávy nové příspěvky mám absťák. 
Původce toho všeho, Bobeš, je už pán v letech, je mu letos třináct, mnoho jeho souputníků kteří se na blogu objevili ať ve fotkách nebo zmínkách přešlo za Duhový most. Přestala jsem psát dlouhé články a básně a začala se víc realizovat focením. Naopak v posledních letech mám problém vůbec složit jeden verš, natož celou báseň. 
Dokonce jsem si založila ještě další dva blogy, ale ty tak nějak byly a jsou na vedlejší koleji, jeden jsem ani nepřenášela na novou adresu a jeden je taková chudinka odstrkovaná.
Neumím dělat statistiky jako Čerf, jen se občas podívám na číslo které uvádí počet návštěvníků. To mne překvapilo jednou věcí, že přes sto tisíc návštěvníků se přehouplo během dvou let, zatímco na B.cz to trvalo devět. Že jsem sice měla víc vlaječek v přehledu zemí kde na můj blog někdo narazil než tady? I tak je to úspěch. A stále mne překvapuje to, kde všude alespoň jednou někomu stálo za to ve vyhledávači na něj kliknout. 
Ovšem mnohem důležitější dopad blogování pro mne je, že jsem poznala osobně pár výborných lidí, kteří se stali takovými "kamarády do deště". Kteří většinou ať už ze slušnosti, nebo opravdu z důvodu, že si rozumíme, neodmítnou když mám chuť se s nimi sejít a projít se po Praze, Mníšku, zaplatí si draze zájezd do Drážďan na orchideje, byť je mají za rohem a cesta autem je vyjde na zlomek ceny. Že jsem narazila na lidi na které občas navalím své problémy a čekám na rozhřešení. A že mi řeknou Jseš ty to ale kráva! beru jako pomoc, protože většinou mají pravdu. 
O virtuálních známých platí asi totéž, i když tam si rozumíme jen přes tu obrazovku, ale shodujeme se v mnoha věcech také. Tohle všechno pro mne je blogování. Je drogou, terapií, zábavou, možností podívat se do míst kam se nedostanu a občas seznámit s místy kam se nedostanou ostatní. Přečíst si zajímavé články o umění, o výstavách, o hudbě. A jsem dodnes nesmírně ráda, že jsem se na jedné z výstav slyšela pro mne ono osudové slovo BLOG ....

Každý oslavenec by měl dostat kytku s počtem květů kolik mu je let. Těch tulipánů je tedy o mnoho víc, tak doufám, že i mě ještě to blogování pár let vydrží...





36 komentářů:

  1. Vendy, krásně napsané. Mám to podobně. Přeji Ti, aby Tě blog stále bavil a přinášel Ti, co od něj čekáš. A my se můžeme kochat krásnými fotografiemi. Pro mně jsi kouzelník s fotoaparátem.

    OdpovědětVymazat
  2. Vendy, gratuluju k výročí. Mě to čeká příští měsíc, doufám, že na to nezapomenu, jako obvykle :-) Přeju hodně inspirace, ať tě to pořád baví a taky dobré světlo, to je důležité ;-) :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Vendy, jedenáct let k tobě nechodím, ale v posledních několika letech se to snažím dohnat. Přišla jsem k tobě asi přes Simonku/Blondýnku a dík za to. Ať se tobě a tvému blogu dobře daří a vše je zalité sluncem, ať se ti daří darovat fotkami i články radost lidem, ono se ti to vrátí.Hlavně, aby se tvůj život ubíral cestičkami, kde na tebe bude čekat jen to pěkné. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. BYLO MI CTÍ !!!
    A ráda si si s tebou zájezd zase zaplatím, jsi inspirativní, jsi citlivá, máš srdce skutečně na svém místě. Když se dívám na tvé fotky, Vendy, ty jsi se neuvěřitelně posunula.
    V roce 2030 se těším na výroční výstavu, protože v ní věřím !
    Zůstaň svá, tak tě mám ráda, tak si tě vážím a tak tě obdivuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mě bylo velkou ctí se potkat s tvými znalostmi o orchidejích a travách, tvou energií a entuziasmem i zabejčeností co se týče plnění snů. A že jsem poznala tebe a Padesátku. To mi pomohlo strašně moc v osobním životě. Ve focení to zas je Čerf, ten mi hodně ukazuje v téhle disciplíně....

      Vymazat
  5. Vendy, gratuluju k výročí. Přeju, ať Tě blog dál baví, přináší Ti radost a my se můžeme těšit z Tvých krásných fotografií. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji ke krásným narozeninám, jedenáct let už je pořádný kus života. A to, že ani po takové době nemáš cukání se s blogem rozejít "od stolu i od lože" je dobré vysvědčení, že jde o vztah vyvážený a pevný. Tak ať se daří ve všech ohledech i dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zatím opravdu nechci žádný rozvod, pokud mne k tomu nedonutí nějaké nepředvídatelné životní nebo přírodní katastrofy.

      Vymazat
    2. A co se týče focení i takového určitého "vrbovatění", v tom mi zas pomáháš hodně ty. Vím stopro, že i kdyby se z tebe udělala píšťalka, tak by rozhodně o mě nepískala že mám oslí uši ;-) :D. Což platí i o Blondýně a Padesátce.

      Vymazat
  7. Vendy, moc gratuluji k jedenáctému výročí. Začala jsi psát blog v době, kdy já ani netušila, že nějaké blogy jsou. Chodím k Tobě ráda, obdivuji hlavně Tvé makro fotky. Přeji Ti do dalších blogových let hodně příjemných zážitků a spoustu krásných fotek, ať máme co obdivovat. D.
    PS: To číslo přes 100 tis. nejsou počty návštěvníků, ale počet zobrazení stránky. A i to je hodně slušné. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na b.cz to bylo bráno jako jednotlivé návštěvy, pak bylo zvlášť počítané jednotlivé zobrazení stránky a celkové zobrazení stránky od začátku blogování. Ony ty různé přehledy to počítají každý jinak, záleží i na délce setrvání na blogu. Chvíli jsem tu měla i toplist a ten se sice ze začátku shodoval s tím co je tu teď, ale pak se to začalo hodně lišit. Tak jsem ho smazala a nechala tam bloggerové počítadlo...

      Vymazat
  8. Blahopřeji k narozeninám. I pro mne je blog droga. Proto už nestíhám FB. Jsem ráda, že jsem tě poznala osobně. Pak i ty komentáře vyznívají jako hlasové hovory. Tak do dalších let už jen pohodu, žádné stěhování, žádné pohromy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty patříš k těm hezkým osobním setkáním, a ještě i Helenka. Škoda že ona už s blogováním dávno sekla, bylo s ní taky moc fajn.

      Vymazat
  9. Gratuluji velice a přeji mnoho radosti a inspirace na dalších minimálně jedenáct let. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vendy, gratuluji k výročí. Já si ani už nepamatuji, kdy jsem s blogovánim začala. Tehdy to byla doména "webovastranka.cz" a provozovali ji belgičané a platilo se asi 5.-USD na rok. Pak doménu prodali Rusům a stránky se postupně rušily a tak jsem přešla na blog.cz. Po letech to tam začalo zlobit a dokonce mi pak blog bez upozornění zrušili prý pro nevhodný obsah. Při tom tam byly jen obrázky mnou vytvořené a moje fotografie z výletů. To už jsem začala tady na bloggeru. Tak ten nám snad vydrží. I když jsem si omylem svůj první zde vytvořený blog smazala,(to když po mně chtěla jedna blogerka odstranit blog, který jsem ji pracně založila)a já koza místo jejího blogu jsem omylem smazala blog svůj, což mě strašně mrzí. Přišla jsem tak o plno článků z výletů, jejichž fotky nemám nikde uložené. Ale pokračuji dál...Tak ať se Ti dál daří a přeji Ti hlavně zdravi, radost z blogování a dobré světlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, také jsem v roce 2005 začínala na webovastranka.cz. Bylo to zadarmo (5GB galerie), ale kdo nechtěl reklamy a chtěl si do těch prostor dat své věci, platil 800,-Kč/rok a měl větší galerii. Já blbec jsem si to předplatila na 3 roky (vyšlo to o něco levněji). To placení ale bylo poté, co to převzali Rusáci. Prostě byl to parádní tunel. Vypozorovali jsme, že jako prvním byla odpojena galerie právě těm s delším předplatným. Ale tam se dala nahrávat i stahovat hudba i pps prezentace, či jiné formáty. Já jsem mimo jiné převáděla hudbu z MP3 do WAV pro prezentace a nabízela druhým. Proto jsem se zakládáním dalších blogů váhala.

      Vymazat
  11. 11 let - to už je nějaká doba ! Moc Ti gratuluji k tomuto výročí. Chodím sem ráda i když je to kratší doba, nežli doba existence Tvého blogu.
    Ať se Ti i nadále tady daří !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  12. Velká gratulace, Vendy! Nechodím sem k tobě dlouho, ale moc ráda! jen tak dál!
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné výročí se dvěma jedničkama.Tak ať tě nadšení neopouští.
    Já k tobě chodím ráda,protože se mi líbí tvé fotografie,jsou jiné,než jsem zvyklá vidět jinde a vždy se také přesvědčuji,co toho ještě neumím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si myslím i já, co všechno neumím. když nakouknu jinam nebo na fotografické stránky na netu....

      Vymazat
  14. Vendy, ač opožděně, ale o to srdečněji blahopřeji k blogovým jedenáctinám. 🌹🌹🌹
    Ať tě stále baví psát, fotit a radovat se z toho, co nám přináší život.

    Pár dnů jsem využívala hezkého počasí k práci na zahradě a dnes, díky dešti, doháním zmeškané.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem makala a pokud to jde makám, snášela jsem kytky z půdy zas na letní byt, ještě mne čekají kaktusy a fíkusy, zasadit Ipomey a čekat až začnou růst afrikány který jsem vysela už před měsícem a furt se jim nechce abych je mohla taky zasázet. Tady pršelo minimálně, ale dost na to, aby to namočilo trávu kterou jsem dneska chtěla sekat. Uvidím co přinesou příští dny...

      Vymazat
  15. Moc gratuluji k výročí. Ráda si prohlížím Tvoje fotky. Přeji hodně inspirace.
    Vzpomněla jsem si na Tvoje vystavené fotky v tom obchodě. Buď ráda, že jsou za sklem. Jedna moje příbuzná v Klimkovicích u Ostravy dělala podobnou "výstavu", ale na plakátnici bez skla - velké fotografie - někdo si některé prostě "vypůjčil"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, lidi nenechají nic na pokoji. Já už si moc před dům nedávám nic moc hezkého, protože mi to buď otrhají, nebo ukradnou...A když odjíždíme, tak si závěsné květináče s begóniemi uklízím. Pelargonie ne, ty jsou přece jen výš na oknech a jsou těžké, byť i truhlíky s hlínou a vánoční výzdobou mi taky kradli.

      Vymazat
    2. A to jsem si myslela, že kradou jen u nás. Jiřina z N.

      Vymazat
    3. No ono se krade prostě všude. A když jseš navíc Pražák ....

      Vymazat
  16. VendyW, blahopřeji k 11. výročí, je obdivuhodné, že takovou dobu jsi schopna takřka každý den přijít s novým článkem. Já mám "normu" 3 za měsíc a i ty mě někdy zmáhají.
    A že tvá návštěvnost na nové doméně ještě vzrostla, je také neuvěřitelné, myslím, že v tomto jsi absolutní výjimkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť jsem psala, že to je droga! ;-) S tou návštěvností je to opravdu zajímavé, ale je možné, že na B.cz se to počítalo jinak, a každé to počítadlo asi taky .....

      Vymazat
    2. Naštěstí se z této drogy neumírá :).
      Ale jak máš ten obrázek s vlajkami, kód bych v tvém případě upravil tak, aby se zobrazovaly všechny a vypisoval jejich počet, a sice takto:
      https://s11.flagcounter.com/count2/igq3/bg_fafafa/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_150/viewers_0/labels_1/pageviews_0/flags_1/percent_0/
      Můžeš to vyzkoušet.

      Vymazat
    3. No neumírá.... pokud tě neflákne po hlavě někdo z rodiny, že furt sedíš u počítače! :D

      Vymazat
    4. Jinak jsem zkusila ten html kód, a dopadlo to katastrofálně. Musela jsem si tam nahrát znovu úplně novej a tím pádem mi zmizelo to co tam už bylo a jedu od nuly....

      Vymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Já už radši nic nezkouším :D

      Vymazat
    3. Raději to to píšu mailem, protože tady se něco interpretuje jako kód.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....