10 dubna 2020

Dnes volím ...





.... trochu nezvyklý způsob reakce na vaše komenty k minulému článku. Když jsem si je četla, bylo v nich viditelné či skryté jedno poselství. A to, že všechno je šumák, jen když je člověk zdravý. To je to co bych měla upředňostňovat nad problémy materiálními. Že ze všeho se dá vylízat. To dá, a taky jsem se z toho všeho s větším čí menším úspěchem vylízala, jenže ta dlouhá cesta mne také stála hodně sil, a těch už se teď, když by nejvíc byly potřeba nedostává. Zvlášť těch posledních osm let nás vycucalo. Ze všeho. Ze zdraví, z rezerv, z citů. Zjistila jsem, že se musím spolehnout jen sama na sebe, ten kdo by mi měl být oporou jí není ani v nejmenším. 
Je pravda že po tom co se stalo tobě Marto, nebo Janinko tobě, po tom onemocnění tvé švagrové Simi které si s ní prožívala se věru stydím. A hodně .... Jsem na tom stále přece jen dobře. Jenže ony ty problémy z minulosti přinesly jednu věc, která mne ničí a to je pocit nejistoty. Já prostě musím mít jisto, pak jsem schopná bojovat, a to teď ztrácím, nemám ho. Tím pádem ztrácím půdu pod nohama a pak stačí málo a začnu se sypat ....

Berte tedy tohle jako mou odpověď a vysvětlení proč je pro mne tahle situace zatím tou nejhorší. 

Tak a aby to nebylo jen o povídání, bude i pár obrázků...


Dneska se podíváme do světa který skrývá mech ...











28 komentářů:

  1. Anonymní10/4/20 10:47

    Odhalila jsi před blogovým světem své obavy, své slabé místo, svůj strach, - klobouk dolů. Nedávno jsi tady napsala otevřeně svůj názor na politiku - klobouk dolů. Za mě jsi statečná ženská, která se pere se situacemi jak lev. I když se Ti to nezdá, jsi silná, ptž jsi se nezbláznila, umíš nás potěšit svými krásnými fotkami, škoda že se třeba zrovna focením nemůžeš v dnešní době živit. a ještě si neodpustím, nevím jestli Ti měly ty komenty ukázat, jak to mají všichni těžké a co je opravdu průšvih. Já jen vím, že každý máme to svoje, co nás sráží na kolena a vážit co je těžší, bych si netroufla. Howgh Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý si neseme nějaký svůj kříž, těžší či lehčí. Já se normálně snažím své problémy neventilovat, nebo aspoň ne moc veřejně, jen občas prostě když už se mi zdá, že je toho moc napíšu mejla osobě která mi řekne jseš blbá, vykašli se na to a já zjistím, že má pravdu. Jen ve chvílích největšího strachu občas vybluju něco na blog, neb jak známo, sdílená bolest menší bolest, a nakonec právě díky těm komentům zjistím, že vlastně jsem pořád na tom asi dobře a že zbytečně fňukám...

      Vymazat
  2. Dvojka je báječně jiskřivá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S mezikroužkem má ten nikon úžasný bokeh a jiskřivost

      Vymazat
  3. Před pár dny jsem si zapsal jednu příhodnou větu z Voskovcova dopisu Janu Werichovi z prosince 1969: "Energie, kterou kdys bylo snadno nabírat po plných sběračkách a eště člověk marnotratně bryndal a plýtval, tedy tuto energii dnes dlužno pracně vyškrabovat nožem ze záhybů džbánu." No jo, co nám zbývá, tak já jdu pro ten džbán :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oba pánové byli velice moudří. Ta věta je velmi pravdivá! Hele, nevíš náhodou kam jsem ten džbán dala? ;-)

      Vymazat
  4. Vendy, už jsem to psala, každý to má nějak nastavené, pro každého z nás vypadá problém jinak. To ale neznamená, že je to špatně. Přeji hodně sil, i když vím, že s věkem jich ubývá:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy. A čerpat z radostí jde jen opravdu malounko....

      Vymazat
  5. Vendy, také jsem Ti ještě napsala komentář k minulému příspěvku. Je dobře, že jsi ho napsala, možná, že je nás tu víc s takovými problémy, jen jsme ještě nenašly odvahu se z nich vypsat.
    Tvoje krásné fotografie jsou každodenní terapií, kdy můžeme alespoň zapomenout na situaci, která je pro nás nová a učíme se ji přijmout. Musíme být obezřetní, když jdeme na nákup a musíme dodržovat opatření, která nás omezují. Nemůžeme za svými blízkými. Včera jsme chtěli jet na výlet. Při obouvání mě louplo v zádech, mělo to být varování. Jenže já blbka hrozně chtěla ven, když je tak krásně. Byla z toho jen krátká procházka a teď se ploužím po bytě v pyžamu. Takže se pokorně kurýruji.
    Drž se, budu držet palce, aby to bylo dobré. Růža

    OdpovědětVymazat
  6. Vidíš, zapomněla jsem napsat to hlavní. Mikrosvět mechů je úžasný, díky za něj.R.

    OdpovědětVymazat
  7. Vendy, moc Ti přeji, aby se vše zklidnilo a aby ses dál mohla radovat ze života a třeba i z fotografování. Nevím nic o Tvých problémech a věřím ti, že současný stav tě děsí, ale snad to oba ustojíte a zase bude tak nějak líp. Moc bych ti ti přála. Drž se, fotky máš opravdu nádherné, ostatně jako vždy.
    Přeji ti pohodový Velký pátek. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že na zklidnění si budeme muset všichni hodně dlouho počkat a obávám se že to bude hodně bolestivé čekání.

      Vymazat
  8. Hele, já nevím, jestli to můžu říct na plnou hubu ... ale letos ti to nějak lépe fotí !
    Fakt, mám za ty poslední měsíce pocit, že jsi se posunula a klidně mne můžeš poslat do prdele, ale je jedna hezčí série fotek než druhá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je možné, že ti to teď přijde lepší, proto, že jsem tímhle sklem strašně dlouho nefotila, a že vůbec jsem se v poslední době na detaily moc nesoustředila, protože to přes zimu venku moc možností nedává. Bylo to víc o výletech ne, o detailech....nebudu tě posílat nikam, protože jsi mi podrbala moje ušlápnuté ego!

      Vymazat
    2. Ty moje ušlápnuté ego, věř, že jen co bude normální pohyb, sejdeme se a vyrazíme, třeba takové Průhonice, no díky teplým dnům asi rozkvetlé nestihneme.
      Asi máš pravdu, poslední série fotek jsou hodně na dřeň, jsou barevné a víc mne oslovují než cestovní. Ale to je můj úhel pohledu.

      Vymazat
    3. Průhonice jsou skvělá cvičná trasa na detaily! Opravdu na jaře nejhezčí, ale i v létě se tam dá něco málo rozkvetlého najít. Anebo si jen tak sednout na lavičku, zavřít oči a poslouchat ptáky a cvrčky....

      Vymazat
  9. Mechy mne fascinují už od dětství a jsem rád, že jsem na těch fotografiích se podíval na podrobnosti tě džungle v mslem"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy to opravdu džungle je, když to vezmeš hodně zblízka!

      Vymazat
  10. Vendy, přeji ti hodně sil a až to půjde, odraz se ode dna. Opět nádherné fotky.

    OdpovědětVymazat
  11. Vendy, přeju, ať je brzo lépe. Najít si malé drobné radosti, které tě posílí.
    Fotky krásné.
    Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K těm malým radostem. Kdysi jsem měla na druhém blogu takový projekt. Celý rok zapisovat malé radosti které se ti udály každý den. I když člověku může přijít tenhle projekt jako trivialita, kolikrát zjistíš jak je těžké tu radost objevit!

      Vymazat
  12. Vendy, každá máme už něco odžito, máme spoustu zkušeností. Tvoje životní peripetie jsou opravdu nezáviděníhodné. Přiznám se, že pro mě by asi byla nejhorší zkušenost bití. Ale jak se znám, určitě bych to nenechala dojít takhle daleko. Na mě by vztáhnul ruku jednou! Vím, neznám pozadí, nikdy jsem to bodhudík nezažila. Ale v porovnání s tím mi tato nezvyklá situace s koronavirem přijde jen jako "zdvižený" prst. Jakési varování. Takže hlavu vzhůru, už jsi zažila z mého pohledu horší věci, bude zase dobře!🧡😊
    Snímečky jsou hodně, hodně zajímavé a moooc krásné!👏👍
    Přeji krásné, zdravé, pohodové svátečních chvíle plné lásky a radosti.🧡🌞🌷

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřila jsem, že se dokáže změnit, dokonce pár měsíců po narození dcery to byl skvělý táta a manžel. Jenže jestli v tom hrál roli pracovní kolektiv, nebo co, pak to zas najednou začalo jít od desíti k pěti a já po roce prostě odešla a rozvedla se...

      Vymazat
  13. Tvé fotografie jsou,jak z jiného světa.Je to veliká nádhera.Ponořím se do nich a jsem spokojená.
    Také musím mít jistoty,jsem kozorožka.
    Hodně sil

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....