07 prosince 2018

Jsem naštvaná .....





..... ba co víc, jsem přímo nebetyčně nasraná! Nepotřebovat tolik těch pár šušní co dostanu za těch pár hodin práce, už bych po dnešku vážně plácla klíče a kartu na stůl a zmizela co nejdál od téhle fabriky kde jsem momentálně zakotvila. Aby jste byli v obraze proč. Mojí pracovní náplní je výdej večeří. Od půl šesté do půl sedmé. Jeden týden směna o max 45 lidech, druhý týden směna s cca 56 lidmi. Tři jídla plus dvě polévky. Jsme na to dvě. Já na hlavním výdeji a polévky, kasa a myčka druhá. Jenže na výdej jídel se také musí ta jídla připravit, ohřát, mýt černé nádobí. Takže se od čtyř hodin do sedmi zastavím max na pět minut, když čekám na další várku lidí. A v té době si buď odmývám odmočené lodny, nebo ty co se mi zatím po vydaných jídlech uprázdnily.
A když nemyju nádobí, myju pracovní pulty. Tenhle týden mám zrovna tu silnější směnu. Dneska mi volá šéfová, že si na mě byli dělníci stěžovat, že já nedělám vůbec nic a všechno nechávám na té druhé a jen stojím a koukám. Což mne tedy rozpálilo do běla.
Řekla jsem šéfové, že přece se mnou už párkrát na večeřích byla, že mne při práci viděla a jestli tedy měla pocit že nic nedělám a stojím a ona tam dělá za mne. Sama konstatovala, že tenhle pocit rozhodně neměla. Ono to zdánlivě tak vypadá, že nemám nic víc na práci, ale to je dané tím, že já se pohybuji na cca 2 m. Ta co vydává polévky se naběhá od pultu k pokladně a pak od dveří k myčce s použitým nádobím. Tudíž to vypadá, že oproti mě je nadmíru zaměstnaná. Jenže já jedu s výdejem jídel pořád, od těch půl šesté až do sedmi a ona začne s mytím až v okamžiku kdy se objeví první prázdné tácy s nádobím což je zhruba kolem šesté.
Nejvíc mne naštvalo to, že já se musím obhajovat proti naprosto nesmyslnému obvinění, a pokud se objeví další obvinění už se bude k tomu volat oblastní ředitelka. A jestli je nebo není pravdivé to nikoho nezajímá. Vždycky jsem si tohle intrikování a udavačství zažívala v čistě ženských kolektivech, a to víc mne překvapilo a naštvalo, že to je v kolektivu mužském. A to se ještě člověk snaží vycházet vstříc jak ve velikosti porcí, tak v množství a druhu příloh. A ti hajzli kteří se vám culí do xichtu vám, když se otočíte,  vrazí kudlu do zad. Možná jsem paranoidní, ale já v tom všem cítím práci jedné zaměstnankyně. Už se jí podařilo vyštípat nejmíň tři jiné, a teď se snaží  skoro od začátku mého nástupu to znechutit mě. A že to opravdu dělá mi potvrdila má bývalá parťačka, která její "práci" zažila i zažívala její "přízeň" na vlastní kůži.
Proto jsem taky tak nebetyčně nasraná ....

14 komentářů:

  1. blondýna7/12/18 21:58

    Netuším, jak ti zvednout náladu, aniž bych tě nasrala ještě víc.
    Snad jen, všude, opravdu všude je něco. Ať kolektiv čistě ženský, ať kolektiv mužský nebo smíšený, vždy se najdou lidé, kde to nesedí, kdy se navzájem vytáčejí. Ukočírovat to a nezbláznit se, taky dřina.
    Řeknu ti to z mého pohledu, dnes za ráno jsem se vytočila nejméně pětkrát tak, že mi srdce bušilo ještě dvě hodiny po. Též jsem cítila šílenou nespravedlnost, též jsem se cítila pod psa.
    Jedno zda dole, jedno zda nahoře, práce s lidmi a mezi lidmi chce hodně sil.
    A žijeme jen jednou, mysli na to, až tě klepne pepka, bude pozdě a za to nestojí žádná sympatická kolegyně !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tohle vážně špatně snáším a vždycky mne to buď strašně naštve nebo je mi to hrozně líto. Celej večer jsem na to myslela a vážně si říkám že kdo s chlapů by si všímal když má půlhodinu na večeři co se děje kolem a, bohužel, kdo by se zastával dneska cikánky byť je to mladá a hezká holka. Takže mi to fakt víc a víc připadá zas jako nějakej z nápadů té čarodějnice a vrchní donašečky.....

      Vymazat
  2. Já měla včera v práci vánoční večírek, poslední společenskou akci letošního roku. V úterý byla Mikulášská pro 13! dětí zaměstnanců. Všechno se moc povedlo, ale jsem naprosto vyřízená...:D
    Vypadá to jako chlubení, ale taky jsem kdysi chodila do práce, kde to nebylo úplně úžasný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No doufám že něco jako vánoční večírek mne mine. S tímhle kolektivem rozhodně nehodlám provozovat nějaké družení ....

      Vymazat
  3. V několika zaměstnáních jsem byla a když si to tak uvědomím, vždycky se někdo našel, komu vadilo, že dělám dobře a mám slíbený postup. Jednou to byla dcera ředitele, která na mne nasazovala, protože jsem udělala druhou maturitu na ekonomické k té všeobecné a ona s odřenýma ušima jen nižží "průmyslovku", přičemž žádala výhody a dobré místo.Jindy jsem odmítla donášet na kolegyně a vedoucí mi přímo řekl, že mi vedoicí účtárny nemůže dát, protože by o zaměstnancích nic nevěděl. Poslední před důchodem bylo dobré- byla jsem svým pánem v obchůdku, bavilo mne to, občas mi znepříjemňoval život manžel a moje "bytná", kteří se mi pletli do krámu, zbytečně. Dovedla jsem obsloužit lidi podle svého sama. Myslím, že by bylo na čase, abyste dala té donašečce lživé najevo, že to není poprvé, kdy pomluvami vyštípala lidi a měla by se nad sebou zamyslet. Já jsem často raději ustoupila, případně "utekla" jinam, tehdy to nebylo těžké, míst jsem měla vždycky dost k dispozici. Praxe a škola posloužily.Dnes bych po zkušenostech řešila mnohé jinak, byla bych asi méně ohleduplná. Ne vždy platí, že kdo uteče- vyhraje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dalo by se říct že na kolektivy v obchodech jsem měla relativně štěstí. Nejhorší byl plně ženskej kolektiv v druháku ve hračkách. Tam to bylo dost hustý.

      Vymazat
  4. Už moje babička říkala, že ženský kolektiv je to nejhorší, co tě může v zaměstnání potkat. Mám to v práci podobné, i ta nespravedlnost a občasná nasranost tam je. Ale kvůli dobrým platovým podmínkám jsem schopná zavřít oko. Jo, jsem děvka prodejná :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nemůžu jásat za těch pár hodin ani za peníze, jenže... Všechno ostatní je pro mne dostupné pouze autobusem jenže ten jezdí tak blbě že bych byla v práci o hodinu dřív a nikdo by mi jí nezaplatil. Takže musím vydržet ....

      Vymazat
  5. To se divím, že se o to vůbec starají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala, já v tomhle cejtím spíš ženskou intriku.

      Vymazat
  6. Vždycky jsem dělala služku jiným, ale vždycky jsem záviděla těm, před nimiž na jejich oblsoužení stojí fronta. Znamenalo to, že bych sloužila postupně podle toho, jak kdo přišel. V technickém archivu jsem plnila úkoly zadané kontrukcí, výrobou, ředitelem, technology...a ještě mě honily termíny. Někdo přišel, jiný si zavolal telefonicky. A každý měl pocit, že jsem tu právě jen a jen pro něj, dokonce s poznámkou alespoň se nebudeš nudit. Přerušit rozdělanou práci a obsloužit příchozího, službu tomuto přeruší telefon a chce okamžitě něco jiného a včera bylo pozdě. Mít rozdělaných více prací, nad nimiž musí člověk používat mozek je fakt na palici. A někdo by řekl, že duševní práce je fajn, prý bych mohla zkusit fyzickou, to bych teprve viděla. Ale já jsem chodila domů z práce utahaná i fyzicky i psychicky, bolavé nohy i záda.. A těch podrazů, intrik a pomluv a nepravd, které se musely obhajovat. Když se najde někdo, kdo donáší výmysly, je to opravdu horror. A v soukromém sektoru to byl boj, kdo z koho. A když někdo odešel buď sám nebo do důchodu, tak se ta jeho práce automaticky převedla na kolegu v kanceláři nebo ve vedlejší kanceláři, ale plat se nějak nezvedl. Pořád měli šéfové pocit, že nejsme vytížení. A příchod do práce minutu po 5:55 a odchod minutu před 14:05 byl pozdní nebo předčasný. Nahrazovat se mohla jen půl hodina. Takže za minutu půl hodiny. Utekla jsem do předčasného důchodu a do žádné práce ani na brigádu mne nikdo nedostane, i když mám tím pádem hodně krácený důchod. Ale jsem ráda, že jsem z toho kolotoče venku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že ideální kolektiv ani šéfové neexistujou a tak ještě potřebuju vydržet. Přemýšlela jsem že bych se na půl úvazku vrátila do obchodu, ale musela bych tím pádem zas se vyprdnout na dceru a pomáhat jí když potřebuje hlídat. Já vím, že bych měla být na prvním místě já, myslet na sebe a na to abych měla líp placenou práci, jenže zas taky nechci dělat dceři problémy.

      Vymazat
  7. Mně to připadá jako nějaká nákaza, pořád si někdo na někoho/na něco stěžuje, rozmáhá se udavačství a je to vidět i v politice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se rozmejšlela hodně dlouho, jestli si stěžovat na ty sousedy odnaproti, a to mi dělají stokrát horší věci. Ono to spíš strašně zamrzí, zvlášť když je to naprosto nepravdivé.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....