07 ledna 2016

Ještě trochu tepla .....


25 komentářů:

  1. Tepla, barviček, sluníčka. Dneska nevidím ani na špičku nosu. Ale bude snad líp. Tvoje fotka je osvěžující.

    OdpovědětVymazat
  2. Pomohlo mi to! V dnešních -22°C se tonoucí, totiž mrznoucí i stébla chytá!   

    OdpovědětVymazat
  3. Takovéhle fotky, kde se v zrdcadle hladiny odráží stromy mám ráda. připadají mi optimistické.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Fujtajbl, já si díky posledním zimám mrazům odvykla a teď mne vytáčí pouhých -7°C natož vašich -22°C! I když jsem si tu zažila i pár zim kdy bylo i - 30°C a já měla venku ve voliéře papouchy celoročně venku. Ale je fakt že byla zaizolovaná peřinou, dekou a ještě igelitem ale stejně jsem každý ráno opatrně všechno nadzvedávala jestli ještě žijou. Zvládli to vždycky a ještě se v okamžiku když jsem jim dala nezmrzlou vodu v ní vykoupali. Pak seděli a měli namrzlý peří.

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný snímek, určitě se dočkáme.

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, ta modrá barva je nádherná, Vendy!

    OdpovědětVymazat
  7. [8]: A víš že jak si teď maluju vymalovávám jsem zjistila že i normálně se k sobě některé ty odstíny perfektně hodí? Nejen v přírodě. Možná že tím že si vybírám přírodní motivy tak k sobě sedí.....

    OdpovědětVymazat
  8. [9]: To je jasné, Vendy.

    OdpovědětVymazat
  9. [10]: Tak to ano, protože já sukně vůbec nenosím! A kdybych tohle na sebe vzala je jasné že není něco se mnou v pořádku!   

    OdpovědětVymazat
  10. [11]: Já nosím taky kalhoty, jsou pohodlnější.

    OdpovědětVymazat
  11. [12]: Já bych si vzala i šaty, zvlášť v létě, jenže je pro mne problém nějaké hezké si vybrat. To co se nabízí na trhu je buď pro hubený tyčky, nebo pro diblíky. Ale elegantní a hezký letní šaty pro vyšší, středněvěké a trochu kulatější prostě neseženeš. Pouze neforemné pytle neurčitých vzorů a barev. O hrůznosti materiálu už ani nemluvím.

    OdpovědětVymazat
  12. [13]: Mám stejnou zkušenost, Vendy. Pro normální ženské na trhu není nic.

    OdpovědětVymazat
  13. [14]: Spíš ještě pro určitou věkovou skupinu. To co je tak spíš pro 60+. Neber si to prosím osobně, ale je to tak. A to jsou ještě takový hrůzy ..... prostě se musíš oblíkat od čtyřiceti jak stará baba (znovu se omlouvám) nebo jak diblík což je ještě horší varianta.

    OdpovědětVymazat
  14. [15]: Neomlouvej se, Vendy, není za co, já se neoblékám ani jako stará baba, ani jako diblík, moje sestra je dámská krejčová a mamka byla taky.   

    OdpovědětVymazat
  15. Milé připomenutí, že zas přijde jaro a léto, že už se nám to zas pomalu pomaličku blíží. Už aby to bylo.

    OdpovědětVymazat
  16. [17]: Mě už ulevuje jen to že je o chlup dýl odpoledne světlo

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: To máš výhodu, protože když se ti něco líbí ale nemůžeš to koupit tak ti to ušije. Já už taky přemýšlela o tom že si nějaké letní šaty ušiju podle mého jenže zas tady je jen jedna prodejna s látkami a ještě bez výběru šatovek. Ale nakonec to stejně asi jinak nedopadne. Burda a látka odněkud buď z netu anebo se na hrabáku podívat po nějakých hódě velkých šatech z látky která by se mi líbila a přešít si je podle svého. Ostatně tak jsem to hodně často dělala.

    OdpovědětVymazat
  18. [19]: Ty jsi šikovná, Vendy.

    OdpovědětVymazat
  19. [20]: Já dřív šila na celou rodinu. Všechno. I džíny a džínový bundy, oteplováky dětem, sobě kostýmy a šaty, zimní bundy ....

    OdpovědětVymazat
  20. [15]: Hlavní je, když není zima a nohy jsou v teple

    OdpovědětVymazat
  21. [21]: Týýýýýýýjo! To jsi tedy dobrá, Vendy, ale u tebe mě snad už nic nepřekvapí.   

    OdpovědětVymazat
  22. [23]: Když mi manžel koupil šicí stroj, bylo to pro mne no, překvapení. Do té doby mi šila na děcka mamina ale i mě. A první vůbec věc kterou jsem si ušila nabyl nějakej přehoz, zástěra apod. Ne, já šla hned do kostýmu z látky za 1200 Kč. Za bolševika! Tady vidíš tu mou neskutečnou pýchu a nabubřelost! Jenže kostým se povedl, navíc slavil velký úspěch (tulipánová zavinovací sukně béžová a k tomu sáčko projmuté s kulatými klopami styl dvacátá léta z vínové) takže jsem si říkala že to asi dám. A pak když jsme se nastěhovali na sídliště tak sousedka nad námi šila a měla předplacený Burdy, nakonec mi je i věnovala a já si platila tu českou a šila a šila. mělo to tu výhodu že to dětem nikdo neukradnul ani ve školce ani ve škole protože to byly takový originály že by s tím nemohli vylézt z baráku aniž bych to nepoznala. Šila jsem až do doby kdy se začaly objevovat hrabáky. I ty jsem využívala spíš nejdřív kvůli materiálům ale pak začaly zacházet na úbytě obchody s látkami, ceny šly raketově nahoru a už se to nevyplatilo.

    OdpovědětVymazat
  23. [24]: Někdo to tak má, je prostě šikovný na každou ruční práci.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....