21 září 2021

Co mi chybí z Blog.cz .....

 


.... je málo věcí, ale jedna se najde. Téma týdne. 
Je pravdou že v posledních letech existence B.cz už ta vyhlašovaná témata tedy stála za vilžprd, ale v době kdy jsem s blogováním začala jsem si psaní na dané téma fákt užívala. Je ovšem také pravda, že i já hodně změnila způsob, zlenivěla jsem a místo psanou formou jsem se začala vyjadřovat obrazovou. Prostě moje psací Múza (na všechno psaní) zmizela neznámo kam a své nové bydliště se nenámahala udat. 

V poslední době jsem ale tak nějak díky vnějším událostem nucená přemýšlet o spoustě věcí, a je jedna věc která mi stále krouží v hlavě.
A z té si tedy s dovolením udělám své Téma týdne.
Dveře. 
Jsou situace kdy prostě máme před sebou dveře, ať ta virtuální nebo opravdová. Těmi dveřmi potřebujeme projít dál, ale! Najednou se těch dveří bojíme. V některých případech víme co nás za těmi dveřmi čeká, ale co nevíme je to, jestli budeme mít sílu ustát to, co za nimi je, jestli se s tím budeme umět vypořádat s chladnou hlavou nebo jestli z toho vznikne požár který nedokážeme uhasit a my se tak velmi bolestivě a nadlouho popálíme a budeme se z toho hodně dlouho léčit. 
Někdy ale nevíme co za nimi je, jsme zvědaví, jenže nenajdeme odvahu na ně zaklepat a otevřít a tak před nimi stojíme a přemýšlíme zda je otevřít či nikoli. Občas ten krok uděláme, občas se otočíme a jdeme zpět, ale pak se nikdy nedozvíme co za nimi bylo.
A také se občas stane, že ty otevřené dveře musíme za sebou přivřít, zavřít, zabouchnout, zamknout. A neohlížet se na to, co zůstalo za nimi. To je asi vůbec ze všeho nejtěžší. Ať tak či tak, před každými takovými dveřmi musíme prokázat velkou odvahu. Jak k jejich otevření, tak i zavření, a když jí nenajdeme a neotevřeme je nebo nezavřeme, nikdy nezjistíme co nás za nimi čeká, nebo co nás čeká za jinými ....
Jak vy to máte s otevíráním dveří?




35 komentářů:

  1. Čím jsem starší, tím méně se ostýchám na dveře zaklepat nebo dokonce rovnou vzít za kliku :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, a já to mám úplně obráceně. Dřív jsem do nich rovnou vlítla a nekoukala napravo ani nalevo ;-)Dneska se hodně rozmýšlím. I u těch u kterých vím co by mne za nimi čekalo. Vlastně u těch nejvíc.

      Vymazat
  2. Zajímavé téma Vendy. Také se mnohdy bojím ty "dveře otevřít" ze strachu, co mě za nimi čeká. Poslední dobou jsme zažila mnoho záporných , ale i kladných a příjemných překvapení a tak jsou období kdy váhám a také čas, kdy jdu rovnou dál...Je to psáno se zamyšlením vedeným k tomuto zajímavému článku. Díky Vendy za hezké téma a přeji Ti jen šťastná vkročení do dveří , kde tě po otevření čekají jen ty příjemné věci. Měj se krásně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, když se nad mým plkáním někdo pozastaví a zajímá ho to. Pořád teď mám před sebou jedny a nevím jestli je otevřít. Táhne mne to k nim, a vím co za nimi je, ale tuším, že když je otevřu a nebudu mít sílu ustát to co za nimi je, tak si tím dost zkomplikuju život. Momentálně se jeví velmi lákavé je otevřít, jenže negativa která by z toho otevření byla převažují ta pozitiva.

    OdpovědětVymazat
  4. Většinou otevřu dveře rázně, ale je fakt, že někdy je otevírám pomalu a když slyším, že v pantech zavržou, tak je i přibouchnu zpátky.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vrzání je asi první upozornění že by bylo lepší ty dveře nechat zavřené.... vidíš, i já teď slyším vrzání. A stále nevím jestli to má cenu ty dveře otevřít

      Vymazat
  5. Možná budu mít zanedlouho před sebou jedny pootevřené dveře. Už teď mám dilema, jestli se je pokusím otevřít. Jedno vím jistě, přála bych si, abych nemusela...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak to znám moc dobře tuhle situaci...

      Vymazat
  6. Pokud jsou to dveře skutečné občas mne musí syn zastavit, abych se nepokusila vzít za kliku a občas mě zastavuje marně, což je třeba u kostelů a zahrad, tam problém nemám. Ale ty dveře pomyslné, představující nějakou událost, nějakou bránu do další etapy života, tam mám pak vždy obavy. A zase záleží na události. Někdy se těším a nemohu se dočkat až ty dveře otevřu, jindy se opravdu obávám a pokud to jde odkládám.......Jinak moc hezká fotka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já měla na mysli hlavně ty dveře pomyslné, ty je někdy mnohem těžší otevřít než ty opravdové.

      Vymazat
  7. Většinou nemám problém zaklepat a vejít, i když pochopitelně jsou situace, kdy mám srdce až v krku.
    Zajímavé téma. Děkuji a zdravím, Vendy. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to pro určité povahy asi je těžké. Pro mne už jo. Hodně se rozmýšlím jestli otevřít nebo ne.

      Vymazat
  8. Vendy, tak na téma týdne jsem se také vždy ráda zamyslela. Aspoň teda ze začátku. Nedávno jsem si vzpomněla na tvojí výzvu s focením. Jak jsem se díky tomu cvičila ve focení a jak mě to bavilo... Asi bych potřebovala tyhle témata a výzvy:-) A u dveří mám pocit, že když nad dveřmi přemýšlím, přibouchnu je. Když nepřemýšlím, projdu a divím se zázrakům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se inspirovat ostatní výběrem Témat měsíce.

      Vymazat
    2. A pomohla ti ta výzva i nějak dlouhodoběji ve focení? Jestli ano, tak jsem ráda že jsem jí zveřejnila. Možná to je nejlepší způsob. Nepřemýšlet a otevřít...

      Vymazat
  9. Také mně pár věcí z blogu chybí.Sice na psaní nejsem,ale ráda jsem si četla,jak každý pojal Téma týdne.A potom bylo fajn,že byl větší přehled o blogách.Teď to mám jen,že občas něco objevím třeba na jiném blogu.
    Dveře otevírám ráda,jsem zvědavá a otevírám je vždy s očekáváním a nadějí.
    A ty pomyslné už spíše zavírám,už vím co chci a co nechci a s tím už dělám rázný konec.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvůli přehledu o jiných blozích jsem v Klubu blogerů a snažím se vést Téma měsíce.

      Vymazat
    2. Je fajn, že to dokážeš takhle jednoduše. Ono to asi jednoduché je, to možná jen já z toho dělám problém .... ;-)

      Vymazat
  10. Mně témata týdne nechybí, nepřispíval jsem tam a ani jsem články odtud nečetl.
    Ale co se týká "otevírání dveří" ve smyslu zkusit neznámé, vynaložit úsilí, riskovat neúspěch, většinou jsem odvahu našel a nelituji, i když někdy jsem se dostal na slepou cestu, myslím, že se mně vše, co bylo pro mě důležité, podařilo.

    OdpovědětVymazat
  11. Proč nevyhovuje Téma měsíce? Pojetí záleží na každém blogerovi. Stačí se zapojit do Klubu blogerů, děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkám že nevyhovuje, je to spíš tím, že na b.cz ho měl člověk pořád na titulce na očích, teď je to na téhle platformě trochu jiné, kdo není členem klubu, a to je hodně lidí, to prostě nevědí. A i když jsem členem klubu, nesjíždím všechno a všechny blogy, na klub se podívám když mi přijde do mejlu nějaké upozornění, ale programově tam každý den nechodím koukat. A rozhodně to není tvoje chyba!

      Vymazat
  12. Vendy, zdravím. Nemám to jednoznačné s otevíráním dveří. Někdy jsem nerozhodná, jsem narozená ve znamená vah a dost to na mě pasuje. Dřív jsem taky rovnou vlítla, jak píšeš Ty... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, dřív člověk do nich vplul jak královna a nekoukal ani sem ani tam....

      Vymazat
  13. Vendy, také si občas na ten původní blog s nostalgií vzpomenu.
    A k těm dveřím? Dokážu je za sebou zavřít a vyloženě s nimi třísknout. Když tohle udělám, trvá mi hrozně dlouho, než jsem ochotná, či schopná ty dveře znovu pootevřít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě z něj toho nějak moc nechybí, asi nejvíc ta titulka s výběry článků. Potřebovala bych se naučit nejen strachu dveře otvírat, ale i umění s nimi za sebou jak píšeš třísknout.

      Vymazat
  14. Vendy, zajímavé téma. Já už se většinou ve svém věku nebojím dveře otevřít... A ani zavřít, pokud je to nutné. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já už bych taky na to měla věk a měla bych to umět, ale neumím.

      Vymazat
  15. Za starých časů blogeři přistupovali k TT s respektem a o tom to asi bylo víc než o volbě témat. Přeju hezký včer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to je pravda, myslím že se vždy těšili co bude za téma, aspoň já jo. Někdy mi taky nesedlo, ale většinou to bylo paráda. Pak už se ty výběry hodně zhoršily

      Vymazat
    2. Proto možná byla škoda, že se na těch výběrech pořád trvalo, a že blogeři nedostali volnou ruku. Kdyby každý napsal své vlastní téma, bylo by to mnohem pestřejší, než stokrát vypocené předzadání.

      Vymazat
  16. Co se tyce dveří, kasne oddeluji dva prostory s vytvareji mezi nimi pruchod...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, občas je to o průchodu z klidu a pohodlí do blázince a přemetů

      Vymazat
  17. Já teď otevřela opatrně blogové dveře, snad se mi zase nezabouchnou :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to jsou dveře které se otevírají mnohem lépe. Nejhorší jsou ty vztahové....

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....