03 února 2021

Proč nemám ráda únor, srpen a ...

 


.... hlavně svoje kulatiny? Protože v únoru odešli dva z našich 
milovaných pesanů, v srpnu čtyři z našich milovaných koček a když se blíží mé kulatiny, jsou jakýmsi magnetem pro nemilé věci v naší rodině. Tak ne že by ty průsery nebyly i jindy, o to se dokáže postarat stejně tak dobře nejen světová situace, tak i můj muž. Jenže mi připadá, že ty kulatiny to nějak víc přitahují. Posuďte sami.
Když jsem čekala bůhví čím tak neustále vynášenou padesátku, krátce před ní zemřela manželova maminka a naše jezevčička. Navíc ta šílená bilance a zjištění co vlastně jsem všechno za těch padesát let prošvihla, nebo vůbec nezažila! Teď, o deset let později, mám na hrbu šedesátku, stále jsem spoustu věcí nezažila a spoustu věcí prošvihla, a mám muže v nemocnici. Zatím sice "jen" se zlomenými žebry, ale v dnešní situaci aby se člověk bál aby tam nechytil i kokotvira, kterému se zatím úspěšně vyhýbáme. Anebo už máme za sebou. Bůhsuď. Jak se mu to stalo, to se mne neptejte, sama to totiž nevím, jen dedukuji dle stop, které jsem nacházela.
Situace se má tak. Naše obvoďačka, je doktorka - postrach zdravých i nemocných. Neptá se vás proč po ní chcete ty a ty prášky, nestará se, jestli je vůbec ještě potřebujete a už vůbec si nějak nezjistí jestli neberete ještě jiné prášky předepsané jiným doktorem. A tak se stalo, že muž poslušný jejich nařízení, nechal si napsat prášky na snížení tlaku. Jenže co čert nechtěl, už užívá prášky předepsané po jeho psychickém kolapsu specialistou. A ty prášky také snižují tlak. Kombinace obojího zapříčiňuje velké snížení tlaku a to, že mívá až moc živé sny. Dalo by se říct, že je tak nějak trochu náměsíčný. A dějou se věci. Tak teď mne třeba v pondělí o půl druhé ráno vzbudilo bouchání na dveře od domu. Jdu se tedy podívat co se děje, a vzadu za domem na schodech stojí můj muž, na jedné noze nazutou mou botu a na druhé nic. Pěkně vystydlý a koktá něco o tom, že byl ještě s dalšími detektivy zatýkat jakéhosi zločince a ten jim utíkal a on ho honil. A při tom se tak nějak nepřirozeně kroutil. Koukala jsem jak puk, pomohla do schodů, uložila ho, vynadala mu, že čumět celý odpoledne na detektivky z archívu je pěkná debilita.
A šla si zas lehnout. Jenže.... nedalo mi to, usnout jsem stejně nemohla a tak jsem ho šla zkontrolovat. Našla jsem ho jak sedí na posteli, čučí na skříň a evidentně ho něco sakra bolí. Znovu jsem ho uložila, dala mu ještě jeden polštář aby spíš seděl než ležel, dala mu i prášek proti bolesti a jelikož s ním stále nebyla žádná řeč, šla jsem zas zkusit spát. No zkrátím to, ještě dvakrát jsem šla dolů na kontrolu, to už naštěstí spal, o půl sedmé jsem zavolala do práce že prostě nejdu nikam, a konečně usnula. Až světlo odhalilo různé stopy z kterých jsem si poskládala co se asi tak mohlo stát. Před dveřmi se válela moje kreditka a jedna jeho bota, a v buxusech zela velká díra kam evidentně spadl ze schodů, otevřená brána z který opět vzal roha Myšpulín, toho jsem si naštěstí hned všimla a letěla pro něj, vzadu na schodech klíče od auta. A celkový výsledek bude zhruba týden trvající hospitalizace se zlomenými žebry, pár modřin a ukopnutý palec. A poučení že prostě věřit se nedá už ani doktorům.( To, že byla velká chyba obvoďačky že mu opět po telefonické domluvě napsala prášky na tlak, aniž by se zajímala jestli je opravdu potřebuje, nebo nemá ještě jiné mi potvrdil i mužův psychiatr, když jsem manžela omlouvala že nemohl přijít na pravidelnou kontrolu a řekla mu co se děje)
Jediné, co na mých kulatinách vidím pozitivního, je to, že díky našim rodinným genům se nemusíme stydět za svůj věk, neb vypadáme vždy o pár let mladší než vskutku jsme. A čím docela vyrážíme cizím dech když jim řekneme kolik nám ve skutečnosti je. To je momentálně jediná povznášející věc v tomhle zatraceným svrabu ....


27 komentářů:

  1. Jsem zděšená z toho, co všechno se mohlo stát, zlomená žebra hodně bolí, ale zahojí se. Mohlo to ale dopadnout hodně špatně. A také si říkám, jaký to musel být šok, najít ho v takovém stavu, přede dveřmi. Tak hlavně ať už je jenom lépe.
    Pro mě je takový smutný měsíc září, člověk si to tak nějak propojí a vždy se k tomu už vrací.
    Rodinné geny závidím, to je super věc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už druhý den dostává kapačky s léky proti bolestem, v noci bolestí nespal, a já si jen říkám, že je štěstí, že se mu nepodařilo do auta dostat a třeba odjet!

      Vymazat
  2. Vendy, holka zlatá, když to čtu, je mi tě líto. Jako bys toho neměla naloženo už dost.
    Ještě, že jsou to jen zlomená žebra, mohlo to být ještě horší.
    Já mám tlak nízký, ale spíš jsem jako mátoha, točí se mi hlava a nějaké eskapády nemám pomyšlení. Dnes mi kardioložka předepsala beta-blokátory, protože mám stále tachykardii i v klidovém stavu. Prý to zkusíme. Dostalo se mi poučení, že by to mohlo ještě snížit víc tlak. Totéž mi řekla magistra v lékárně, abych po prášku minimálně půl hodiny seděla, nebo si rovnou lehla. Ráno jsem měla 99/62 a jestli to ještě víc klesne... raději nedomýšlet. Nosím sebou stále seznam léků, které užívám, aby se někdy nestalo něco podobného, jako u tvého muže.
    Takže tvému muži držím palce, aby se dal do kupy a hlavně, aby nechytil to svinstvo.
    A ty geny ti také závidím. 💓🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten psychiatr mi říkal, že s obdobným problémem, tedy že nevědí co dělají, k němu chodí víc a víc lidí, protože v příbalovém letáku není nic o tom psané, že to snižuje tlak a že se k tomu nemají brát ještě další léky na snížení tlaku. nebo to má kontraindikace i s jinými léky. A když si k tomu vezme prášky na spaní, tvrdě usne a vzbudí ho z toho tvrdého spánku něco, tak to pak takhle dopadá. Ale mě štve ta obvoďačka že není schopná se zeptat! nebo se podívat co má za nahlášené prášky. Určitě to tam musí mít.

      Vymazat
    2. Tady bohužel platí, tedy u té vaší obvoďačky, argentinské přísloví:
      "Chybu lékařovu skryje zem".

      Opatruj se 🍀💓

      Vymazat
    3. Tak hlavně že víme proč se to děje, že se nemusí bát že skončí zas na psychiatrii ...

      Vymazat
  3. Vidím, že nejen obvodní mého muže je tak trochu na palici. Nevím, jak to říct slušně. Předepsat léky na snížení tlaku, aniž by si udělala vyšetření - změřila tlak, natočila EKG, to je velká nezodpovědnost. Snad to manžel přežije bez covídka.
    A že vypadáš mladší než jsi, to je bezva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jí prostě zavoláš, namelduješ si prášky jaký chceš a ona, aniž by jí bylo třeba divný, že muž za měsíc zlikvidoval balení sta prášků na spaní, mu klidně napíše další. A další. Když bys chtěla vařit perník, ona by ti bez jakékoli reakce napsala všechny léky který bys na to potřebovala v jakémkoli množství. Na prevenci si zve jednou za dva roky. jedině co hlídá je tetanus a test na skryté krvácení. On ty léky na tlak bere už léta, ale spíš mne překvapuje že když je tedy předepisuje po telefonu, že se nepodívá do karty jaké další léky bere od jiných doktorů, vždyť by to tam měla mít! A ani se nezeptá jestli už třeba ten tlak nemá lepší, máme doma tlakoměr a tak si občas tlak i měří.

      Vymazat
    2. To nevypadám jen já, ale i dcera a vypadala tak i maminka a babička.;-)

      Vymazat
  4. Bohužel spolupráce mezi lékaři na všech frontách neexistuje.
    Můj soused na zahradě jí tolik léků, že s kolapsy do špitálu jezdí jako magoři pořád.
    Něco napíše obvoďák, něco neurolog, něco diabetolog, něco nefrolog a on se pak klepe jako drahý pes.
    Drahá, já se těším, až se sejdeme někde u kytiček a vezmi si mobil a můžeš mluvit a mluvit a mluvit, protože tohle všechno mi už chybí.
    Myslím na tebe, únor bílý, pole sílí a v březnu už to bude paráda ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě opět únor vytápí zahradu. Tři dny už zas prší a zas mám na zahradě jezírka. Vážně už aby bylo jaro, teplo a slunce. Koukám, že se asi doktoři nějak "zblatnili" taky stejně jak jejich ministr vydávají chaotická léková doporučení. Inu, jaký pán, takový kmán... tentokrát i kdybych si nechala doma telefon, na žádný kompro by se už nepřišlo. Nejsou na to lidi....

      Vymazat
  5. Takových doktorů znám bohužel víc. Zatím se proto snažím prášky všeho druhu neužívat, tak až to jednou přijde, doufám, že to organismus neporazí :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Vendy, držím palce, aby byl manžel brzy v pořádku. Hlavně, že se mu nestalo nic horšího. Také užívám léky na tlak, ale když jdu k doktorce, tak mi sestra vždycky tlak měří a já si ho občas měřím doma.
    Přeji Ti klidné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vypadá to, že by zítra mohl už jít domů. jsem ráda, že tam byl jen tu nejnutnější dobu, a musíme doufat že tam nelapl kovida.

      Vymazat
  7. Nevěřícně jsem si to přečetla, i když ti věřím - ta doktorka je opravdu kráva. Bohužel, doktoři jsou různí, někteří pečliví, jiní na to dlabou (otázka je, co na tom místě mají vůbec co dělat?) a rodí se nám nová sorta, doktoři zlatokopi, což třeba zažívají lidi v sousední dědině, když se jim tam nastěhovala VIP.ambulantní doktorka (nedělámsi prdel, tento titul si opravdu uvádí na ceduli) a jede systémem, že se musíš na všechno objednat tři dny dopředu, i kdyby to měly být blbé napsané prášky, které už bereš léta, nebo i kdybys měla čtyřicítky horečky.
    Takže ta vaše bude možná stejná metrnice.
    Toho tvýho chlapa je mi líto, k tomuhle očividně přišel jak slepej k houslím - a ty sis zobla taky.
    Ke kulatinám celkově - pro mě byla nejkritičtější asi čtyřicítka, u padesátky jsem se rozhodla, že si nebudu z ničeho nic dělat, načež jsem o pět let později (tj.teď) došla do stavu, že se klepu jak ratlík a bojím se i zavolat do práce, jak se věci mají. Zatím ještě na neschopence, ale tu mi doktor taky jednou ukončí a pak to bude hodně zajímavý, navíc v téhle zaprasené době.)
    O narozeninách a svátcích ani nemluvě. Na můj svátek mi umřela ta moje kočinečka půlcoasá a tři týdny před vánoci Samet. Den před vánoci táta, když mi bylo devět let. Takže svátky, narozeniny a svátky celkově jsou dost kritické.
    Jedno je ale opravdu pozitivní - vypadáš opravdu šmrncovně a tyhle kulatiny bych ti nehádala. Když jsme u těch kulatin, tak při té příležitosti přeji hodně zdraví a taky vitality. A kus toho štěstí, potřebujeme je jako sůl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak nám ten život nakládá víc než uneseme. A nejen on, ale hlavně naši vládní činitelé... ono to nebylo poprvé co se ta doktorka svou pohodlností a lhostejností něco pěkně podělala. vlastně dohnala muže k těžké závislosti na prášcích na spaní, když jí nebylo divný že sezobe za měsíc dvě balení po sto prášcích. Jeho a moje. A nenapadlo jí si ho pozvat a zjistit co a jak.

      Vymazat
  8. Musela to být náročná noc. Teď hlavně, aby manžel byl co nejdříve v pořádku a hlavně mu stanovili léky tak, aby bylo vše OK.
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to byla. Asi pro oba. U mne na nervy a u muže bolestí a fyzickým vyčerpáním.

      Vymazat
  9. No teda...Ještě, že máme tak pečlivého lékaře. Jak to čtu, tak ta lékařka by asi neměla mít vůbec přístup k lidem. Ať se tedy manžel ze všeho brzy vylíže a ty oslav narozky bez dalších karambolů. Já zase mám pleť po mamince a ta vypadla brzy starší než byla. A nyní jak jsem trochu shodila, tak na obličeji přibylo více zcvrklé kůže. A krémy mi nepomáhají. No je to asi rodové. Ještě, že jsi odchytla Mišpulína a nesrazilo ho auto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to připadá, že tady na jednoho opravdu dobrýho doktora připadají čtyři třídiči mrtvol. S tím Myšpulínem to je už podruhé. Předminulý týden byla otevřená druhá brána, ale nikdo z nás jí neotvíral! Buď šel soused a nezavřel jí (máme společný ten průchod) nebo to udělal někdo zas schválně. protože kdyby byla otevřená z odpoledne tak mi vzal dráhu už když jsem ho pouštěla po návratu z práce, ale to normálně přišel domů. Takže jí musel otevřít někdo mezi cca půl osmou a desátou večer protože to už vzal roha. Naštěstí se bojí tam kde to nezná, takže po chodníku dojde na konec, tam zjistí že je to tam cizí a neznámé a maže domů. A ještě když se volá, tím spíš.

      Vymazat
  10. Ještě to bylo štěstí v neštěstí. Pád na schodech mohl mít i tragické následky. Takto se zabil bubeník Olympicu Milan Peroutka, myslím, že i Luděk Nekuda, a tchán mého švagra.

    Roky běží jak splašené, ty tvé bych docela bral.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Luděk Nekuda taky spadl ze schodů, tam ale hrál nemalou roli alkohol. Byl totiž na návštěvě u známých a něco slavili. Ti známí byli moje vedoucí v krámě a její manžel, zástupce vedoucího. Luděk k nám do obchodu za nimi chodil do často a Franta si to strašně dlouho vyčítal, že se to stalo a že s Luďkem nešel, protože ten mu chtěl něco ukázat. Odkázal ho až na druhý den a už se nesetkali....
      Muž měl štěstí v tom, že ten pád zbrzdili keře které tvoří živý plot a jdou až ke schodům, a to, že těch schodů je jen pět. Ale z kterého a jak spadl, to nikdo neví. Teď když se vrátil tak hraje po celém těle všema barvama, někde má podle lékařské zprávy hematom o obsahu 1,5 l krve který mu původně měli odsávat, ale nechávají to nakonec vstřebat. Asi na boku, protože tam má příšernou modřinu skoro kolem pasu. Vypadá jak kdyby ho přejel parní válec a myslím že se tak i cítí.

      Vymazat
  11. Páni! Takto musela byť noc! Ja doktorom už neverím našťastie pekne dlho. Mali pár možností dovrzať mi zdravie. Od vtedy si už dávam pozor. Im totiž idú z tých predpísaných práškov "korunky do kapsy". Preto ich v podstate nič okolo toho nezaujíma.
    Občas je to ako pes na oko, že predpisujú prášky len od jedného výrobcu, aj keď je levnejší varianta. Kamarát farmaceut mal o tom vždy kopec historiek, ako doktorom za tie predpísané lieky rozdávali TV, či dovolenky k moru.

    OdpovědětVymazat
  12. Jo, agenti s teplou vodou, tedy s léky, jsou velkou láskou doktorů. Ti mají vždy přednost před plnou čekárnou lidí.

    OdpovědětVymazat
  13. No, mohlo to dopadnout i hůř. Tedy ne že by to nestačilo!
    Vendy, drž se a manželovi přeji rychlé uzdravení. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš úplně pravdu, mě stačilo jít pak ráno po těch mužových stopách kolem baráku a říkala jsem si, že měl tedy hodně štěstí....

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....