02 ledna 2015

Silvestr pod psa ......



Vážení ..... tak jsem velmi, ale velmi pohoršen.
Přišel jsem na to, že ač mám vlastně svůj blog, panička mi moc často prostor tedy nedává. Spíš vlastně vůbec ne.
Takže jsem se rozhodl že to musím napravit a povědět vám jak moc bolestivě jsem se musel připomenout.
Před nějakými čtrnácti dny jsem tu zahlédl, že si na mne panička vzpoměla a že prý chce aby jste mi drželi palce, protože jsem nějakej nemocnej. Vyjímečně měla pravdu, jenže to ještě ani ona a vlastně ani já jsme nevěděli až jak moc nemocnej. Začalo to tím, že jsem pomalu přestával chodit. Plouhal jsem se a nemohl pořádně zplachtit ze schodů jak jsem byl zvyklej.Když jsem to udělal naposled přistál jsem na čumáku a nemohl se chvíli ani zvednout. Druhej den už jsem chodil dost špatně a panička mne vzala k našemu psímu panu dochtórovi. Ten se na mě podíval, prohmatal, zrentgenoval a řekl že to je od zad. Sakra, já vím že se říká že se pánečkové po čase začínají podobat svým psům, ale tohle bylo naopak! Já se začal s těma bolavejma zádama podobat paničce!! Tak jsem dostal jedno bodnutí a panička si mě zas odvezla domů. Hejčkala mě a pečovala o mě, to se musí nechat a mě se trošičku ulevilo. Druhý den mi páneček přinesl léky a začali mne léčit. Jenže ono to zabíralo jen trochu a mě to bolelo pořád. Jenže nějak jsem to nemohl říct a hlavně jsem neuměl říct kde mě to bolí. Při další kontrole mi pan dochtór prohmatal záda, ale zase se mu nelíbilo že necukám nohou když mi do ní píchá tak jak bych měl a udělal mi další rentgen. Jenže to bylo pěkně vypráskaný protože mi neřekl že budu u toho muset spát. Jen se okolo mě chvilku motal a najednu byla tma a já si už nic nepamatuju. Když jsem se vzbudil už jsem byl zase doma ve svý kleci a bylo mi jak po hóóódně velkým flámu Motala se mi hlava, motaly se mi packy a když jsem chtěl udělat krok vůbec mě neposlouchaly jako by ani nebyly moje.
No co vám budu vyprávět, určitě už jste to někdy přepískli s pitím a víte jak vám po tom bylo .....
Na rentgenu prý je všechno v pořádku ale já měl jiný, trochu dost delikátní problém. Nějak jsem se nemohl .... no vytento. Prostě nějak mi to ve střevech tím že jsem se nemohl dostatečně hýbat zatuhlo či co a tak jsem musel absolvovat olejovou kůru. Z obou konců. Ostuda, ostuda, ostuda. Blemcat olej z misky mi zas takovej problém nedělalo, měl jsem docela hlad a navíc o tak pěkně klouzalo do krku, ale z toho druhýho konce, jéžiš to vám byl trapas! Jak jsem byl rád že se to za dva tři dny spravilo a já nemusel snášet tu potupu. Jenže pořád i přes prášky to nebylo ono, měl jsem furt bolesti, nemohl dlouho chodit, a vůbec jsem se celkově moc necejtil. I když jsem byl asi jedinej. Panička chodila okolo mě a krčila nos že prej smrdím jak prochc....j bezdomáč. Tak ono je fakt že jsem se tu a tam bolestí trochu počůral, zvlášť když mne snášeli ze schodů a někdy i když jsem si vlezl do pelíšku, ale zase komu se to někdy nestalo.
A mě bylo hůř a hůř, začal jsem i zvracet a tak mě zas naložili do auta a hurá k dochtórovi. Prohmatal, poslechnul mě a zkonstatoval že mám žaludek plnej plynů a proto mne to nutí zvracet. Zase píchnul pigáro a jelo se odpočívat. Trochu se to vylepšilo, ale jen na chvíli. Přesně do Silvestra. To už se mi udělalo vážně tak šoufl že jsem se dal do zvracení a zvracel a zvracel až jsem se z toho neudržel ani na nohou. Byli tu všichni členové smečky a tak hustili do paničky ať zavolá dochtórovi co se mnou. Ten náš to nebral tak se zkusil jinej. Ještě že jsou tu na to malý město čtyři. Řekl že máme za třičtvrtě hodiny přijet. Jak pak svěřila panička Lucce byla to pro ní nejdelší třičtvrtěhodina za poslední dobu a že měla hrozně moc velkej strach . No já se jí ani nedivím, fákt jsem vypadal bídně. Umolousanou tlamu, slintal jsem jak dement, ležel jak lemra a pořád hejkal. Když mne u dochtóra vyklopili na stůl tak jsem se už ani moc nebránil. Dochtór chtěl vědět od kdy je mi bídně, co se mnou kdo dělal a podobný ty voloviny. Pak mne začal rentgenovat, všelijak nakrucovat, pak zase natahovat, rejdit mi po břiše nějakou divnou věcí a tak furt dokola. Už jsem toho měl plný kecky a tak jsem mu pro radost poblil celej ten stůl na kterým mne prohlížel. On ale byl nějaká silná nátura protože mě ještě začal uklidňovat že se nic neděje. Když už nás asi počtvrtý poslal za dveře a zase vzal zpátky prohlásil že se mu to vůbec nelíbí, že se mu vůbec nelíbí jak vypadám (není divu, já se sám sobě taky rozhodně nelíbil vypadal jsem jak kdyby mne vytáhli odněkud ze stoky a ne jako mnohonásobnej šampión) a že mne bude muset operovat. No to byla rána! Panička jen zalapala po dechu a já čekal že mu to zatrhne. Ale ouha, on jí přesvědčil argumentem že mi sice může dát injekci proti tomu hnusnýmu zvracení ale že vypadám tak bídně že bych taky nemusel do rána vydržet. A to byl argument na kterej panička slyšela!
A bylo to tu zas, nejdřív injekce pak něco čuchnout a najednou jsem ležel na zemi, na sobě nataženej takovej divnej dírkovanej návlek v kterým vypadám jako nějakej pofidérní salám, v břiše díru a motá se kolem mě taková mladá pěkná sestřička. Nakonec se ukázalo že jsem vůbec neměl problémy se zády i když všechno na to ukazovalo, ale že mám něco čemu se říká zánět slinivky břišní. A to že prý vůbec není nic dobrého. Podle toho jak mi těch čtrnáct dní bylo to opravdu není nic moc fajného. Silvestra jsem prospal, panička s Luckou taky vypadaly na to že co chvíli zvadnou, páneček to zapíchnul už v deset a prej to všechno jak měli o mne strašnej strach a měli nervy v kýblu. Ale to asi přeháněli protože jediný co bylo v kýblu byla voda s šampónem kterou mi furt panička matlala tlamu a nohy abych nebyl oslizlej a počůranej a žádný nervy jsem tam fákt neviděl ! To mi můžete sakra věřit !!

32 komentářů:

  1. Milý Dandíku,to je mi líto, že jsi tak moc trpěl. Ale věř mi, že panička trpěla s tebou. Víš, když ty nemůžeš říci, co tě bolí a trápí, tak i panička je zoufalá, když neví, jak nejlépe by ti pomohla. Ale důležité je, že jste na všechno přišli, že už bude snad lépe. Jsi statečný pejsek. Přeji ti, aby už se všechno jen k lepšímu obracelo a ty zase jednou s tím svým úsměvem potvrdíš, že jsi šampion.

    OdpovědětVymazat
  2. Bobši jsi hotový spisovatel, asi si ten blog budeš muset řídit sám, když tě tu panička, moc nepustí Ale zase musíš uznat, že se o tebe hezky stará a obzvlášťě když marodíš A že měla nervy to ji věř, když onemocní zvířátko tak o něj máme velký strach a ani nespíme Přeju ti ať se brzy uzdravíš a je ti zase dobře, abys mohl zase dovádět s kámošema A paničce vyřiď ať už ma s tebou jenom samé radosti a starosti a nemoci ať jdou do háje

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Nepustí a nepustí. Pořád tam cpe nějaký nesmysly,fotky všeho možnýho jen ne moje. Naposledy mne pustila ke slovu na začátku blogování a pak už jen tu a tam. Tak když ona je nemocná tak se od ní taky nehnu takže to je fifty fifty

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Prý je to na dlouho co se týče toho co bud smět jíst a co ne. Ale já se, i když jen na půl tlamy, smál na dochtóry taky

    OdpovědětVymazat
  5. Ouu, tak ještě že to takle dopadlo

    OdpovědětVymazat
  6. Bobši, teda napsal jsi to super, ale povím ti teda, bych z toho byla taky na větvi a ten strach co bych měla, no hlavně aby už ti bylo líp, moc ti držím palečky.

    OdpovědětVymazat
  7. Bobeši, hlavně, že ti to dobře dopadlo. Bolístku jsi překonal a teď už to bude jenom dobré.

    OdpovědětVymazat
  8. Držím tomu fešákovi všechny 4 palečky, určitě je po paničce a jen tak něco ho nepoloží!

    OdpovědětVymazat
  9. Milý Bobši, konečně ses dostal ke slovu a pronesls, cos pronést musel. A že jsi toho měl hodně na těle i na duchu! Nojo, kdo by se divil, když panička pořád jenom kvedlá o tobě a pak taky nějaké ty fotky, nojo, ale je to především tvůj blog! Takže, konečně nastal čas, kdy ses mohl projevit.

    OdpovědětVymazat
  10. Tedy, to bylo napínavé. Ještěžes byl u toho doktora a že si všiml toho, že není něco v pořádku. Taky tě mohl odbýt, to byl hodný doktor, že byl starostlivý. I tvoje panička je starostlivá. To máš kliku. Tak ať ti je co nejdříve dobře, uvidíš, co nevidět budeš zase jako rybička!

    OdpovědětVymazat
  11. Bohu díky, že ses dostal k jinému panu dochtórovi, Bobši. Užil sis spoustu bolesti, muselo to být pro tebe i tvou smečku hrozné. Dovedu si to živě představit.

    OdpovědětVymazat
  12. Teda Bobši,tomu se říká štěstí v neštěstí! Měli jste s paničkou velkou kliku,že první pan doktor zrovna neměl čas a ten druhý byl opravdu Pan doktor.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to sis tedy prožil svý!! Vůbec nezávidím. Já mám nerva, jen, když si mám jít k doktorovi pro léky, natož na vyšetření a na operaci. Ještě, že tě alespoň vozili autem a nemusel jsi po svých.

    OdpovědětVymazat
  14. Prečo ty tomu tvojmu Bobešovi nedovolíš písať častejšie? Veď to bolo super čítanie, aj keď to, o čom písal, až tak super nebolo. No azda je už všetkým zlým dňom koniec. Čakala som, že v tom kýbli sa chladí šampáňo a nie šampón

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Páč je moc ukecanej a lidi neradi čtou dlouhý články Šampáňa jsou ještě nedotčená ve sklepě a v lednici. Ty dámae až budeme moct pít zas všichni to jest až nebude muset dcera domů řídit a až bude Bobí relativně v pořádku

    OdpovědětVymazat
  16. [13]: Tak trochu líp mu je, už si sám od sebe bloumá po baráku ale ve snaze najít vodu. Musí jí dostávat po malejch dávkách a často protože jinak se vybluje a zbytečně si dráždí žaludek což není dobré.

    OdpovědětVymazat
  17. [12]: Víš co, ony všechny prvotní symptomy nasvědčovaly té páteři naprosto dokonale..... i rentgen ukázak otok okolo obratlů a citlivost na dotek. Je fakt že kdybychom se s vetem(tím druhým) domluvili na té injekci tak se taky na to nepřišlo. To on nechal na mě jestli operovat nebo ne protože si pak ještě syn vzpoměl na to že měl kousek chrupavky co přinesla dcera a to byl ten útvar který se vetovi na ultrazvuku nezdál. Jenže zase když už byl uspatej tak jsem říkala ať ho raději otevře. A díky tomu přišel na tu slinivku. Jinak by ho to asi taky ani nenapadlo. Bobí by dostal injekci proti zvracení a zánět by se rozjelna plný kule .

    OdpovědětVymazat
  18. [11]: Víš Hani, ono to není na odsuzování toho prvního doktora, alespoň ne tohle. Když ti tam přinesou dlouhohřbetýho  psa kterej je vyhrbenej do luku a sotva jde tak první co napadne že má něco s páteří.... a už ne že by to třeba chtělo vzít krev a udělat nějaká vyšetření nebo odebrat moč. Jak říkám nebýt toho že jsem řekla ať raději s operací pokračujou tak by na to nepřišel asi hned ani tenhle druhej vet.

    OdpovědětVymazat
  19. [10]: Někdy si říkám že místo k normálnímu doktorovi bych radši chodila k vetovi. To jednání s pacienty je diametrálně odlišné od toho humánních lékářů

    OdpovědětVymazat
  20. [9]: Prej se pokusí...... tak už tu šmatlá o mnoho líp než před těmi čtyřmi dny, má ohromnou chuť  k jídlu kterého ale musí dostávat zatím pomálu ale na cizí se už zas směje. Sice zatím jen tak aby se neřeklo ale směje. A já jsem o dost klidnější. Dneska ještě jdeme na kontrolu s močí a snad se už taky dozvíme jak dál.

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Už to, že má chuť k jídlu, je povzbudivé, to je zlepšení. Muselo to být pořádně zákeřné, že to nebylo poznat a taky v tom byla asi trocha štěstí, že se ten druhý veterinář pustil do operace, protože se to asi projevilo až po otevření, jestli jsem tomu dobře rozumněla.

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: Jo, jo, to že je to zánět slinivky objevil právě při tom že ho otevřel. Nebýt toho že jsem, z nějakého vňuknutí, řekla ať pokračuje i když už jsme věděli co se to divného zobrazovalo na ultrazvuku tak by se do toho taky nepouštěl a doteď by jsme pátrali od čeho má ty silné bolesti. Ale dneska už si camral Bobeš v klídku po baráku i po zahradě, vypadá to že i bolesti trochu ustoupily a vet byl nadšenej při kontrole jak dobře to zvládá. Další bude v pondělí tak už se taky dozvíme snad ortel co se týče diety. Už ani nezvrací když se vícekrát po sobě napije. Sice si ještě párkrát hejknul ale už nezvracel.

    OdpovědětVymazat
  23. Bobešku, snad už ti je lépe. Týna je taky nějaká marodná. Budu s ní muset taky doběhnout k paní doktorce. Nadšená nebude, ale nedá se nic dělat. Brzy se uzdrav.

    OdpovědětVymazat
  24. [23]:Už jo, už mám roupy a už si i skáču do svýho křesla. Ovšem za velmi přísného a odsuzujícího pohledu paničky. Žral bych až bych brečel a už mě to bolí o něco míň. I když ještě občas docela jo ....

    OdpovědětVymazat
  25. [18]: Nemyslela jsem to až tak, Vendy, ale někdy je dobrý i druhý názor nebo je s jiným doktorem jiná domluva.

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: To já jsem nakonec taky byla ráda. je to opravdu lepší. On každý doktor ať humání nebo vet zastává jiné způsoby léčby a někdy se ty agresivnější ukazují jako lepší.

    OdpovědětVymazat
  27. Tak to jsi měl zapeklitý konec roku, ale hlavně, že je vše dobré. To se mi ulevilo. My jsme vezli Bessynku do Prahy po Vánocích, protože se přiotrávila. A úplně chápu, že jsi nervy neviděl, ale věř, že v tom kýblu byly. Tak jako u nás. Hodně zdravíčka chlupáčku.

    OdpovědětVymazat
  28. [27]:No je to s nima potíž, ale už to vypadá o hodně líp. Neblindí ani když se naloutá vody podle svýho a ani si tu ránu nelíže. Akorát přišel o ty svý nádherný ozdoby na bocích, ty mu vet bez milosti oholil. Tak stejně zatím se na žádnou výstavu nechystáme tak mu do té další snad dorostou....

    OdpovědětVymazat
  29. Jsem moc ráda, že tohle všechno čtu až teď, když už vím, že budeš pejsku v pořádku. Se slinivkou nejsou žerty a tak jsem ráda, že všechno dobře dopadlo. Ale dovedu si představit, jak kolem tebe všichni šíleli, když tě to moc bolelo. To jsou potom lidi moc smutný, že neumí svým pejskům hned pomoci.

    OdpovědětVymazat
  30. [29]: Tak já jim to když jsou nemocní vracím. Tulím se k nim a ležím s nima a pusinkuju je. Ale to dělám pořád. Mám je rád a tak jim to dávám najevo alespoň tak.

    OdpovědětVymazat
  31. Bobešek si tedy "užil". Pravda, mám jen zkušenosti se slinivkou a vím, co obnáší zánět a málokterý člověk operaci slinivky přežije, ale přeji milému pejskovi brzké uzdravení. Trvá to delší čas, ale určitě se to srovná, když jeho smečka o něj tak starostlivě dbá.Přeji, aby bolesti rychle odešly a brzy bylo Bobeškovi lépe.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....