13 dubna 2021

Mám dojem ....

 

.... že matička příroda se zhlédla v chaotismu
rozhodování naší vlády a přesně tak se začala chovat. Když je oznámeno teplo, druhý den už to neplatí a mrzne. Když je oznámeno jasno, druhý den už to neplatí a prší nebo sněží. Tyhle dubnové výkyvy se nám tak nějak delší dobu vyhýbaly, nicméně teď si to vybírají naplno. Večer jsem se vracela z práce za deště, Myšpulína jsem pouštěla na vyvenčení do chumelenice, ráno bílo a zatím až doteď se střídá déšť a sníh. Jsem ráda, že aspoň o víkendu a včera dopoledne jsem něco stihla na zahradě udělat i přes výpadek sobotního odpoledne u dcery, sice jsem včera byla urvaná jak plakát,  při přesazování čemeřic jsem si pustila na palec nádobu od filtrace jediným ostrým výstupkem který tam je, když jsem z ní sypala písek na zamíchání se zeminou. Do rána nehet fialovej, navíc mne po stříhání větví na vrbě a katalpě a jejich drcení bere ten bolavý kloub na palci, ale stihla jsem udělat co jsem si předsevzala. Jabloň počítám ostříhám až přestane v červnu sněžit.
 Takže si myslím že pár jarně sluníčkových fotek ze sobotní procházky přijde dneska vhod ....


Tenhle kousíček údolí kousek před vsí kam jsme nakonec došli a dojeli na koníky se mi moc líbí. Bohužel už je odkázaný k zániku, povede tu další část D35








20 komentářů:

  1. To je krása. 🙂
    Po včerejším dešti a silném větru, jsem se dnes ráno probudila a za oknem mě čekala sněhová nadílka. A nebyl to jen bílý prášek, ale pěkných pár centimetrů.
    Dva dny tepla, v posledních čtrnácti dnech, vystřídali vítr, déšť a sníh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, dva dny tepla a pak tejden s mrazy a sněhem....blééé

      Vymazat
  2. Vendy, ta forsytie je krásná a opravdu dokládá, že už je jaro tady. I když podle teploměru to zrovna moc nevypadá. I ten kousek údolí je malebný. Bohužel asi už dlouho nebude.😢
    A k tomu počasí? Slyšela jsem, že si ho objednal na pondělí Babiš, prý aby děti měly v čem jít do školy. Zimní oděv a obutí prý naštěstí mají. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, ona to není forsythie. To je nějaký druh javoru který takhle krásně kvete žlutě. Rostou taky na Hřebenkách, tam jsem ho taky jednou fotila. Bureš je velekokot a ta sebranka okolo něj taky. Na to co dělají už není slov co to je za sviňárny co pořádají.

      Vymazat
  3. A když už hlásí sníh, tak se ani s tím množstvím netrefí, podle předpovědi mělo jen tak polehoučku poletovat, zatímco tady to vypadalo jako na Sibiři :D.
    Sluníčkový fotky nabíjejí energií :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to taky. Ano, jen přeháňky a ono sype celej den nebo noc.

      Vymazat
  4. Moc se mi líbí ten pohled do krajiny. Na zahradě se hned může stát nějaký úraz. To asi i proto, že chceme mít všechno hned ťip ťop. S tím stříháním jabloně v červnu až přestane sněžit jsi mě pobavila. Nicméně doufám že na tvá slova nedojde. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta nádoba je kulatá, strašně blbě se drží a je těžká. A jen na jednom místě je takovej vypouštěcí ventil či co, a když jsem jí chtěla položit, tak mi vyklouzla z ruky a ten ventil mi přistál přímo na palci. Co se týče zimy v červnu, tak tady jsme si zažili mráz i začátkem června, takže zas tak daleko nejsem od pravdy.

      Vymazat
    2. Ať se ti palec co nejdřív zahojí. Dost možná ti zčerná nehet a postupně sleze. Tyto úrazy bývají hodně bolestivé.

      Vymazat
    3. Tak mám ho pěkně fialovej, a tak nějak s tím že sleze počítám. Už jednou mne takhle na něj padla hranou dost těžká poklice, to jsem se mohla bolestí zbláznit. Taky zfialověl a slezl.

      Vymazat
  5. Pěkné fotky, hlavně ta zozana země v kombinaci s pozadím s zlata barva vyniknou...U nás v Polabí resp. Dolním Povltaví sníh není, ale výkyvy teplot jsou značně...Prý je to tím, že v dubnu je už slunce vysoko s rychle prohřívá, ale ledový Sever kde se jaro ještě neprobudil je příliš blízko a často to k nám z něho "dofouká"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No podle počasí a teplot to vypadá, že ten sever máme přímo za humny....

      Vymazat
  6. Moc zdravím tebe a foukám na zničené ruce, snad už nebolí!
    Fotky krásné, myslela jsem na tebe, u nás počasí blázní, u vás asi dvojnásob.
    I tak přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ruky bolí stabilně, je tam prostě ten artritickej problém, akorát že tím stříháním se to ještě víc rozdráždilo. Počasí je opravdu jak na houpačce, duben jak vyšitej a mě to fakt už nebaví.

      Vymazat
  7. Navzdory zasněženým představám působí následující fotečky slunným dojmem. Krásné, sympatické a povzbuzující!
    K počasí - opravdu apríláč jak vyšitý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono taky fajn slunečno bylo. I když foukal dost vítr, ale to je u dcery na kopci naprostý normál. Tam je spíš zázrak když nefouká. Říkám jim, že bydlí na Větrné Hůrce.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Je to tam pěkný, to v pozadí je hřeben za kterým je Třebová.

      Vymazat
  9. To počasí je možná právě takové, aby nám nebylo líto, že pořád máme nějaká omezení. Jen se rozvolní, určitě bude hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě? Na některá omezení neberu ohled. Obzvlášť na ta nejstupidnější.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....