18 března 2021

Určitě mi ....

 


.... dáte za pravdu, že záchod rozhodně není 
místo, kde by jste očekávali vyznání lásky. A to tak krásné, jaké se mi za celý můj život nedostalo od žádného z "mých" mužů. Ať povolených, zákonných či nezákonných. Vyznání při kterém se vám rozbuší srdce a vhrknou slzy do očí, neb je pronesou mile a žvatlavě tříapůl leté rtíky, při sezení na trůnu když si stejně staré ručky přitáhnou vaší hlavu a do ucha zašeptají tak, že to je slyšet na metry daleko " Mám tě ráda, babičko, a teď buď babička, až půjdeme nahoru tak taky, ale pak už můžeš být zase zlý čert!"
Abych uvedla na správnou míru, hrály jsme si v pokoji na čerta který strká malou kočičku do pytle. Samozřejmě že malou kočičkou byla Bobule a pytel do kterého jsem jí strkala, resp. balila byl sedací polystyrenový bag. Zlého čerta chtěla sama, protože hodný se jí moc nezamlouval. Nevím čím tedy dnes strašit děti, když si vybírají že chtějí zlého čerta a ještě se tomu na celé kolo řehoní. I když je mi jasné, že v jejím případě první čert kterého by potkala nebyl podroben bližšímu zkoumání jestli je nebo není hodný a nastal byl mohutný řev a úprk do mámina náručí. No řekněte, dá se tomuhle odolat? 
Jo, a co vy, na jakém neobvyklém místě vám někdo někdy případně vyznal lásku?


22 komentářů:

  1. Moc pěkné čtení. Jo děti jsou bezprostřední, upřímné, bezelstné a jejich vyznání je bráno vážně, jde opravdu od srdce. Já jsem taková vyznání slyšela spíše na místech obvyklých, třeba na zahradě, ve vlaku při hlídacím výletu....., ale i tak vždy chytlo za srdce. A když mi takové vyznání řekne už starší vnučka, je to moc milé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono už jen to jak ke mně vždycky letí s rozpřaženejma rukama a stulí se mi kolem krku.... jsou bezprostřední a to je na nich úžasné....

      Vymazat
  2. Vendy, krásné vyznání. Nedivím se, že se rozplýváš.
    Přeji krásný den. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Vendy, je to dojemně krásné. Ta dětská bezprostřednost, která by pohnula i skálou. Užívala jsem si podobných momentů spoustu, když byly kukačky malé. Teď s nimi mlátí puberta a jsem vděčná, když vůbec promluví. Trpaslíci moc nemluví, jen se přijdou přitulit. Zejména Jiřík. Jak dlouho ještě? V květnu mu už bude devět let.
    Letí to závratným tempem. Užívej si Bobule, ono to tak strašně rychle uteče. 💓🍀💋

    OdpovědětVymazat
  4. Vendy, připomněla jsi mi situaci před třemi lety. Hlídala jsem u mladých vnučku, byly jí tehdy tři roky. Hrály jsme si spolu s háčkovanými myškami. Pořád jsem musela dělat, že se myšky topí a že je zachraňuji. Verunce se to moc líbilo. Najednou si přestala hrát a řekla: "mám tě ráda". Bylo to nejkrásnější vyznání lásky, které jsem slyšela. Vyznání od malého človíčka, krásné a bezprostřední. Sice to nebyla na tak neobvyklém místě jako u Tebe, ale moc Ti rozumím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě právě strašně moc překvapilo, že jí to ne napadne, už mi to párkrát řekla, ale jen tak jako mimochodem, ale že zrovna když sedí na záchodě :D

      Vymazat
  5. Mně byli čerti také vždy sympatičtější než andělé a v pekle si myslím je větší zábava než v nebi, alespoň tak to mám zafixováno z filmu Hrátky s čertem, že se tam mastí karty :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aneb jak říká čert Janek v S čerty nejsou žerty když si odváží Lucifer zlou princeznu v kočáře do pekla Neboj, ono jí u nás bude dobře....;-)

      Vymazat
  6. Nejlepší jsou hodní zlí čerti :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Vendy, vyvolala jsi mi úsměv. Já dostávám většinou vyznání a přitulení v posteli při čtení pohádek. Měj klidný pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při čtení pohádek spíš trpím, protože ta malá čertice nechce spát, blbne a skáče po posteli a neposlouchá....

      Vymazat
  8. No, takové vyznání se fakt nedá jen tak trumfnout...
    Užívej si, babičko - čerte! Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné vyznání.Mě takové situace vždy hodně dojímají.
    Vnoučata mně většinou dělala obrázky a tam vypisovala,jako jsem úžasná babička.
    Teď si musím vystačit s kočkou.Když ležím,přijde,lehne si mně na prsa,já ji hladím a ona mi začne olizovat špičku nosu.To je prý od kočky vyznání lásky.A já jsem šťastná.Když teď se s rodinou moc nevídám.
    Vendy,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak obrázky taky dostávám a tuhle mi vrazila do ruky se slovy To je pro tebe, přáníčko k narozeninám, které mi s máminou dopomocí udělala.

      Vymazat
  10. Zažila jsem nejkrásnější vyznání v životě před pěti lety.
    Když jsem se dočkala, že můj středobod vesmíru neměl v občanském průkazu napsáno ženatý, svedly nás cesty podruhé dohromady.
    Tu noc jsme stáli pod hvězdnou oblohou, nebe bylo osvícené jako v kýčovitém filmu, měsíc nebyl pozadu a po polibku, který bere dech, jsem na vlastní uši zaslechla mezi nádhernými polibky, to, po čem touží každá.
    Byl to tak neopakovatelný zážitek, že ještě nyní mám rozechvělé srdce, když si vzpomenu.
    Takže pro všechny, kteří marně celý život čekají pod hvězdnou oblohou, jednou to přijde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá, to nelze než závidět. Obávám se, že se něčeho takového už nedočkám. Když se nedočkám při výročí svatby, a že už máme za sebou hodně přes třicet let, ani blbejch dvou slov Děkuju ti.

      Vymazat
  11. Vyznání, které se nezapomíná nikdy, nikdy.
    Krásné momentky s vnučkou, moc ti je přeju. A ještě dlouho podobné okamžiky, které chytnou za srdce když to člověk nejmíň čeká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě. Když sotva ještě mluvila, tak mi vždycky skočila kolem krku a říkala mi Moje babika, moje. když to udělala poprvé, tak se dcera rozbrečela. Teď už najela ne vyšší level ;-) Ale pořád mě štve, že jsem s nimi tak málo. No, mohla bych být od nich úplně odříznutá, můžu bejt ráda že se vidíme jednou za čtrnáct dní, ale v těhle letech to strašně utíká ty pokroky které dělají a u toho nejsem.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....