28 července 2010

Dneska bylo líp...

Na dnešní procházce nám bylo o hodně líp než minule.Sluníčko sice svítilo, ale foukal silný vítr který byl naštěstí teplý, tak se šlo dobře.I když na konci kopce byl Bak trochu zadejchanej, ale kdo by nebyl.Nejsou to žádný malý kopečky, ale podhorský kopce .
Kolem cesty kvetly růžové Sadce a bylo vidět, že jsou úžasně přitažlivé pro motýly, protože na každém květu jich bylo někdy i několik. Moc se v nich nevyznám, ale byli všichni krásní.







Čuchám, čuchám, co vlastně? Králíky, myši nebo srnky? Ti všichni tu přede mnou byli.


Dálky voní a táhnou.....


Dujte větry, dujte a rvěte mou kštici...tedy pardon, mou chocholku.


Prý připomínám jednu filmovou hvězdu, byla růžová, uměla létat a jmenovala se Falko 




23 července 2010

Když máš v chalupě....dandíka

Když máš v chalupě dandíka...... tak to si můžete být jistí, že se nikdy nebudete nudit!








A tak to s námi dandíky chodí..... !

21 července 2010

Prý trocha pohybu neuškodí....

Mraky a chaty



S těmito slovy vzala panička vodítka a vyrazili jsme na procházku. Sice nějaké mraky na obloze byly pořád, ale jak jsme se za chvíli přesvědčili, moc stínu neudělaly.
Je fakt, že první část cesty se mě moc nezamlouvala, pořád po sluníčku a já si už odvykl na chození po procházkách(říká panička), ale spíš se mi nikam moc nechtělo(jsem línej, říká panička) ale vydržel jsem(trocha pohybu neuškodí, říká panička).Ale jak jsem koukal na Baka, taky moc nadšenej nebyl. Tomu panička neříká nic.
Když jsme došli k lesu, nebylo to tedy o nic moc lepší. Cesta zarostlá ostružinama, malinama a jiným sajrajtem kterým jsem se probojovával. Bakovi se to běhalo, když je půl metru nad tím vším, ale co já chudák malá, přízemní, já se s tím musím poprat.


PROČ????Proč mám chodit v tomhle vedru někam do lesa?


Nikam nejdu, ve stínu je dobře!


Tady je dobře, tady zůstanu a vlezte mi na záda!


Po strastiplné cestě mezi ostružinama a malinama jsme nakonec museli stejně vylézt na lepší cestu. Jde se po kraji pole, kde jako vojáci vyrovnaní v řadách pomalu dozrává žito. Z druhé strany roste jedna z našich nejvyšších kapradin Hasivka orličí. Má vždy jeden list který dorůstá do výšky až 2 metrů



Když jsme došli do lesa, našel jsem si parádní místečko na odpočinek v zelené, měkké a chladivé trávě. To bylo fajné a nechtělo se mi dál. Před námi byly dvě cesty, rozbíhající se na dvě strany, a přemýšlel jsem kterou se vydáme. Nakonec to vyhrála ta stinější, jak jinak. Na Mníšku jsou lesy takové pohádkovější, tady v Rybníku jsou takové dramatičtější a hlavně v kopcích. Dřív nebo později tady vždycky jeden musí šlapat do kopce. Prostě předhůří.




Jak jsme na cestě kolem pole narazili na nejvyšší kapradinu, tak tady v lesním úvozu zas roste pro změnu jedna z nejmenších odrůd kaparadin Žebrovice různolistá. Cesta se pomalu vynořovala z lesa a na jejím konci stál zbytek stromu, který vyvrátila Velká Vichřice před dvěma lety. Stál tam mezi travinami a vypadal jako náhrobní kámen pro padlý les.





Už mi bylo jasné, že naše cesta směřuje k zlatému hřebu celé procházky, POTOKU!
Tam si to užiju, tam se vyválím, pěkně v blátíčku, a vodičce.
A taky že jo! Dokonce i Bak kterej se vodě vyhýbá tak se šel namočit až po břicho! A camral si v potoce vesele. Bylo to příjemné zpestření na konec a to se nám to pak šlapalo k domovu.
Po cestě jsem si ještě trochu zaštěkal a zavrčel na zdejšího "výtržníka" Jack Russela kterýho taky panička vytáhla na vyvenčení, a už jsme byli doma!






20 července 2010

A zas trochu květinek...

Další a další květinky paničce rozkvétají na záhonech a pnou se buď po zábradlí terasy anebo po staré švestce. Některé těmi horky odkvetou tak rychle, že je ani nestačí panička vyfotit, ale některé se drží déle a dělají parádu a pastvu pro oči i včely.
Jedny s těch déle kvetoucích jsou nenáročné ale pěkné denivky. Jejich jméno napovídá, že každý květ má jen jeden den života, ale na stonku je jich víc a tak vlastně neustále rozkvétají neúnavně skoro celý červenec a srpen. Další ozdobou jsou smetanově bílé svíce juky, jemně vonící po citronu. Po švestce se pne růžová drobnokvětá růže, ale její květy tvoří malé vonné kaskády. A dalším pnoucím kouskem je rozkvétající klematis, ještě není v plné nádheře, ale i tak je se na co dívat.





















Červená





Růžová











Juka





















Kaskáda
Klematis

Jak to bylo za horka...

Za o něch horkých dnů nám bylo nedobře. Nechtělo se nám ani hýbat, ani jíst. Většinu dne jsme prospali kde se komu nejvíc líbilo.
Bak u paničky v posteli, Elvis na mojí kleci anebo v krabici, Matylda v pelíšku, Megina na věži, Jutýsek v obýváku na koberci a já buď na zvířecí pohovce anebo v obýváku přitulený k Bakovi.
Ale nejlíp nám bylo pod stolem v kuchyni na dlaždicích, ty pěkně chladily.
Taky se mě pokoušeli ochlazovat s nima v bazénu, ale tuhle zábavu jsem bojkotoval, rozhodl jsem se , že nebudu plavat. A taky jsem to dodržel, neplaval jsem, rovnou jsem šel ke dnu!
Ještě to zkusili dvakrát, ale vždycky ze stejným výsledkem. Pak už to vzdali a já měl klid. A nějaký řečičky o tom, že je to pro mě jen dobrý, tak ty jsem nebral ale vůbec vážně ...














Horko














V krabici












Vedro
Odpočinek








Nebudit!












Siesta
My klucí....
Chladím se,jak se dá
Ještě že už je zas příjemné, snesitelnější počasí.Snad už taková vedra nebudou!!!