21 srpna 2018

Včera, dne 20. srpna v nočních hodinách ....





Tenkrát šli lidé proti pásům s holýma rukama. Asi se i báli, ale chtěli chránit svou zemi, své město a své svobodné životy.... Padesát let poté máme pseudosvobodu, která nám vynesla do křesla premiéra sice dalšího Slováka, ale usvědčeného STBáka, na Hradě sedí polodementní stařec, který těm kdo se rozhodli u nás svobodu potlačit, aby nepřišli o svou kolonii, dnes líbá ruce a provádí vysokořitní alpinismus. Ti vojáci tenkrát nevěděli kde jsou, co se děje a nechápali proč mají rozkazy střílet do neozbrojených lidí, když na začátku cesty jim bylo řečeno, že jedou do bojů a potlačit ozbrojenou revoluci. Zapomínáme, zapomínáme na své dějiny, na svou dlouho a slavnou historii. Na to čím jsme byli, a je nám tak nějak jedno čím jsme. Jenže to by nemělo být, protože by se po padesáti letech historie mohla opakovat. Opět bychom se mohli stát rudou kolonií.
Stále si musíme připomínat co se tehdy stalo a čí to byla
vina, co nás to stálo a jak nám to pokřivilo životy.....



21 komentářů:

  1. ...a tak se ptám ...kdo volil prezidenta, kdo volil Babiše...důchodci, ti, kteří šli holýma rukama proti pásům!

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Na to není co říct. I když důchodci volí víc bolševika. Ale nebezpeční jsou obojí. jak ANO tak KSČM. Bohužel se tenhle experiment opravdu nepodařil ....

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Kulový... za raketový nárůst ANO ve volbách mohou právě důchodci, kterým pan Bureš nasliboval hory i s horáky a na obhajobu, proč On, proč Zeman ? ... mi mnoho lidí řeklo, že oni jsou naše budoucnost a fakt sem to slyšela i od lidí, o kterých si myslím, že nemají v hlavě nasráno, milý Cyrano.

    OdpovědětVymazat
  4. Vážení priatelia, asi so mnou nebudete suhlasiť, ale ,

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Co je pravda? To co nám je dovoleno vědět a co je mnohdy dost pokroucené... spíš je to jen takové připomenutí. Obzvlášť po tom, co mlel Babiš na tom pietním aktu u rozhlasu. Musím říct že jsem zvracela horkou krev.... ale děkuju.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Ono to nebyla jen Evropa, máš pravdu, byl to celosvětově rok společenského kvasu, protestů a snahy o změnu. Ale nikdo se neohlíží v takové době po světě, ale zajímá ho hlavně co se děje u něj doma na zápraží. A k těm důchodcům. No víš Gabi, je to nejlépe manipulovatelná část národa a popravdě, kolik z nich se opravdu vyzná v politické situaci a jejích zákrutách? Navíc u mnoha už je ten rozum přece jen trochu zakalený, mají své velké existenční problémy a hledají jak nejlépe přežít. Pro ně je pak taková slibotechna jako je duo Zeman + Babiš jak zjevení a rádi uvěří všemu co národu naslibují. Nepřemýšlí už dál jestli to je vůbec v jejich silách a jestli to je možné i v realitě státní pokladny. A pak se chovají tak jak se chovají. Oni se dívají za horizont dnů, max týdnů. Mladší lidé plánují dále dopředu, na mnoho let a přemýšlejí a ptají se. I proto jsou právě senioři (i když tam bych už tedy měla patřit i já, ale nešť) tak zranitelní a pro takové účely nepostradatelní. Lze jim naslibovat hory doly a oni to vezmou a jdou. Volit, naběhnou šmejdům, nechají se okrást ....

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: Tak ja som reagovala zo svojho pohľadu " mladej " dôchodkyne. Síce, ešte pracujúcej, dokonca v dvoch odlišných oboroch, ale už aj dôchodkyne. Roky nezastavíš, aj ked na ich plynutie pozabudneš.  Ja som na to, že už mám nárok na dôchodok, zabudla. Normálne som zabudla, že mi už štát má vyplácať , nie ja jemu. Upozornila ma na ten môj " vek" pani na socialke, keď som tam bola kvôli niečomu uplne inému. Pred mesiacom som bola na polícií si zriadiť elektronicky podpis. Mladá dáma , ktorá ma riešila, sa ma spýtala, pri dátume môjho narodenia : " Načo je Vám už elektronický podpis?? " No, ale mi aj polichotila , že " Teda ...ale nevyzeráte na ten vek - Asi chcela z tej " brindy" von.

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: Já třeba taky nesnáším, že mne už škatulkují do seniorů. Ale zas už mám nárok na stovku slevy na zájezdy . Nicméně na odchod do důchodu si počkám ještě 5,5 roku. Možná. A možná taky i víc....

    OdpovědětVymazat
  9. Zas na druhou stranu, vladnou ti kteri vyhraki ve svobodnych volbach...a i kdyz se to někomu nelibi ,(ani mne se nelibi, kdo a jak tu vladne)..je dobr v ze je tu něco, co rozhoduje a co se neda ,"okecat"

    OdpovědětVymazat
  10. [5]: Slýchám už velmi dlouho stesky nad tím, jak se jakási tajemná propaganda, snažící se o rozkol "mezi námi Slovany", pokouší nesmyslně spojit 50 let staré údálosti s dnešním Ruskem. Ale ony podle mne nemají ty tajemné síly zase tolik práce, protože ruská společnost nejenže jen minimálně reflektovala tehdejší československé události, ale na konkrétních praktických příkladech ukazuje, že je připravena kdykoli podobnou metodu v praxi znovu použít ve všech místech, které z nějakého důvodu považuje za svou sféru vlivu. I já jsem proto jen pro, aby se události roku 1968 připomínaly jako historie s velmi výraznými přesahy do současné situace. O NATO si můžu myslet spoustu nepěkných věcí, ale to nic nemění na skutečnosti, že jsem moc rád, že jsme jejím členem, mimo jiné i kvůli 50 let staré zkušenosti.

    OdpovědětVymazat
  11. [12]: Trefne ! A pravda je kdesi medzitým.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Nikdy sa nič nedeje iba na jednom dvore.Poopravím tu 50 ročnú skusenosť. Iba 21 ročnú. Posledných 29 rokov , od r. 1989 sme už predsa mimo vplyvu Ruska, už ked zabudame, že existovala nejaká Varšavská zmluva. Nie, nemuseli ostatné štáty pod "nadvládou " Ruska- ako najväčšej časti ZSSR sa k okupácií ČSFR pripojiť. Rumuni predsa svoju účasť odmietli. Toto je na veľmi dlhú diskusiu. Po vojne je každý generál. A každý víťaz ma svoj výklad udalosti predchádzajúcich  uchopeniu jeho moci.

    OdpovědětVymazat
  13. [14]: Oprava, myslím, není třeba, protože mluvím o 50 let staré zkušenosti, nikoli o 50 let trvající zkušenosti. Ještě to tak! .

    OdpovědětVymazat
  14. [15]: Už jednou jsem řekla, co je pravda? To co je nám dovoleno vědět, a co i tak je občas překrouceno. Stejně tomu tak je i v těchto událostech. Můžeme si být stoprocentně jistí, že to co teď archívy vydávají je opravdu pravda o tom co bylo? NKVD naše STB, německá STASI, ty všechny měly tak dlouhé prsty že mohly vesele nahrazovat jedny dokumenty jinými, a hned byla pravda úplně jinde a jiná. A správně jsi řekl, že všichno z těch kdo k nám jeli zachraňovat socialismus byli móc rádi, že se Sauronovo oko upřelo zrovna na Středozemi a ne na jejich země. Ovšem oni, narozdíl od nás hned v 89 roce si to s ním vyřídili a komunisty postavili mimo zákon. To mi si je vesele ponechali jako muzejní kousky které opět ovšem povstali a vida! Už zase jsou u vládních koryt.

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Tak tím že od roku 89 nejsme ve sféře vlivu Ruska bych si zrovna moc jistá nebyla....jedině snad za Václava Havla. Ale už Klaus se začal k Rusku víc a víc přimykat a Zeman? Tak ten už jim leze přímo do řitě! A aby toho nebylo málo, přibral si k tomu i Čínu. Další komunistickou hydru.

    OdpovědětVymazat
  16. [12]: Nebo čínštině.... pravdu díš

    OdpovědětVymazat
  17. [11]: Přístup Ruska je už vidět v tom, že stejně jako náš prezident zachovává naprosté mlčení. Jako by ruští vojáci před 50 lety nestříleli do neozbrojených Čechů. Anebo, jako by vůbec neexistoval jejich vpád v roce 56 do Maďarska. Ještě krvavější...

    OdpovědětVymazat
  18. [10]: To je věc, která mi stále neleze do hlavy. Kde je zbylých 70 procent?

    OdpovědětVymazat
  19. Srpen 1968 jsem zažila na vlastní kůži. Sice jsem nepřišla k úrazu, ale jít pod namířeným samopalem nebyla žádná slast.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....